kolmapäev, 5. jaanuar 2011

Lubadused

Hea tunne küll kuuluda ka inimkonna parima hulka, kes aknast lund imetleb :)))
Aga pole väsitavamat tegevust kui mittemidagitegemine ja nii ma siis otsustasin ka, teiste aia-saialaste eeskujul, anda endale lubadus lõpetada vähemalt need, mis eelmisel aastal tegemata jäid.

Kõigepealt siis see oksaseibidest laud
Nagu ikka meie peres, et kui ma miskit ümbertegema hakkan, kukutakse virisema, et rikun hea asja, hea töölaud oli jah, ega ta muuks just hea ja kena polnudki ja kui vahetasin puulippidest lauaplaadi osb plaadiga, ohhetas mees, et ilmne ilusate metalljalgade raiskamine. Kui aga lauaplaat pea valmis sai (lakk tahab pikemalt kuivamist- kivistumist enne viimast pinnatöötlust), siis muud ma ei kuulnudki kui "need inetud metalljalad ei kõlba!". Nii peangi siis tegema lauale uued sobivamad jalad puidust.
Valmimistähtaeg - siis kui saan juba hööveldatud-lihvitud-lakitud jalatoorikud õigesse mõõtu saetud.

See laud jäi tegemata - ära ikka usu, et sama firma sama marki toote mingi partii ei osutu saastaks. Kui sama marki (aga väikepakendis) seguga tehtud lillepott on ilusti 2 aastat (see talv on kolmas) õuetingimuses hästi vastu pidanud, siis sellele peaaegu valmis lauale sai saatuslikuks uppi läinud veenõu, kivistunud segu imas vett nagu käsn, no mis ilmastikukindlus see siis on? Tuleb siis uue seguga kõik uuesti teha.
Valmimistähtaeg - siis kui valmis saab.

Ja siis veel see jahrhunderti großprojekt - tiigiümbrus koos paljaste jalgade asukoha muutmisega mugavaks istumiskohaks
kus kindel koht ka sellel liblikakujulisel pakukettal.
Tähtaeg siis - kindlalt suve esimene pool! Kui just mitte sel aastal, siis tulevikus kindlasti.

Ning viimane - et kaoks see teispool tiiki olev puuriidaga "häbinurk", mis varjab juba aastaid aia ilusamat maakivist ehitist - pliitkamin-suitsuahju. Aga selle projekti juures jääb mulle ainult nõuandja osa, las noored tegutsevad :) Aga ega ma ma ära ei ütle müüriladumisest kui tekib tahtmine seda kaminamüüri pikendada - olen oma "kivilembusele" tööka fännklubi saanud :DDD
Ikka sajab ja sajab seda "taevast mannat", vahelduseks võiks olla ka sajuta või langeda lumehelbekesi.

Aga lubadust oma blogi korrastada ei anna.
Ma tean, et siit raske miskit leida ja paljut ka pole enam kättesaadav ja ei maksa teha etteheiteid, et palju mu tegemistest ja mõtetest ei saa ka kunagi siia pandud. Olen seda ennegi öelnud, et see on rohkem nagu "prügikast", kuhu ma aegajalt heidan "nutsaku" kas lihtsalt igavusest või kui tuju hea või kui paha, või kui soov kedagi aidata või lohutada.
Ma ei armasta viriseda ega oma tegemistele tunnustust norida, aga ometi olen seda siin teinud - ma vihkan seda blogi!
Ja ometi on siit nii mõnigi endale miskit saanud, kas hea tuju või nõuande või veel miskit ja see paneb mind seda blogi mitte just armastama, agasiiski - mulle meeldib anda kui see teeb saajale rõõmu, kuigi ma pole üldse "jagaja".
Ja veel - tänu sellele blogile olen tuttavaks saanud väga-väga toredate inimestega, kelle tegemisi loen huviga, kuigi olen üha laisenev kommentaaride kirjutaja, sorry!!! Selles küll rohkem süüdi mu üha süvenev vastumeelsus istuda arvuti taga, mitte ükskõiksus mulle meeldivate inimeste vastu.
Nii et, võtke seda blogi nii nagu ta on ja mind sellisena nagu olen - hooliv küll, aga tujudega :DDD

Siiski mitte just väga hooliv :S - juba ammu pidin trummile andma pelargooniumi kohta väga hea lingi, mille sain juba suvel. Vot siis kui "hea" ma olen :DDDD

6 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Tubli-tubli, et isegi tähtajad paigas on:)

Lauajalgu ei mõista kommenteerida, neid ju näha pole, aga plaat on vinge!

Mul on küll palju projekte pooleli, osa neist veel peas, aga sel aastal ei ühtki tähtaega, las asjad kulgevad nii kuis tahavad.

Köögikata ütles ...

No sellised tähtajad on ju üsna head - siis, kui valmis saab :o)
Lauad on mõlemad ägedad. Kahju, et selle seguga nii läks.
Tiigindus ja muu kivikunst on loomulikult ka super.
Seega edu ja jõudu tähtaegadest kinnipidamisel!

elfriide tramm ütles ...

tead, tujude e iseloomuga oleme me kõik. enam-vähem. a head nõu nii laias diapasoonis vürtsitatuna loomunguliste ehmatuste ja mõnusa huumoriga ei saa naljalt igalt poolt.

ja aitäh lingi eest! pealegi kevadel ju pelargoonid jälle tärkavad :).

kuidas tokkroos vene keeles on?

ja huvitav, misasi see valdav roheline neil piltidel küll olla võiks? :P

Hiline ütles ...

Uurisin natuke internetist - see roheline on rohi, kasvab meie laiuskraadidel peamiselt suvel, aga vahetevahel rohetab ka lumevabal soojemal talvel :)

Tokkroos vk. штокроза või мальва

elfriide tramm ütles ...

andestatagu mu omakasupüüdlikkus ...a kuule... ma sedavisi ääri-veeri tagasihoidlikult küsin, et see pakuketas... et noh... et see puu... et see oli suur vä?
a mis tast sai?
noh, et äkki jäi mõni ketas veel kusagile ülearu või midagi..

Hiline ütles ...

See, mis pildil, ei ole eriti suur, alla poole m laiemast kohast, kui asi enamvähem ilmet hakkab võtma (praegu ju kivikuuris puutööd teha hirmkülm), näitan, mis saab.
Aga sellel kaminpliidil oli mul suur hulk suuri (mõni isegi pea meetrise läbimõõduga) väga ilusa kujuga pakukettaid, aastaid kuivanud, aga mehel natuke paksult saetud ja minu jaoks raske tõsta ja et ma ennast oma hobidega ei kurnaks,tehti kõik küttematerjaliks. Aga (kahetsev) mees lohutas, et kui jälle küttepuude tegemiseks läheb, vast saab jälle mõne vahva paku, igatahes lubaduse andis, et ahjupuudeks ei lõhu :)))