teisipäev, 31. mai 2011

Ühte, teist ja kolmandat

See siis vist väike kingitus, et ma ka kord peenrasse rohima jõudsin :DDD

Pisitulbid prügikastipotis

Pisike iluõunapuuke, kelle ma eelmisel kevadel Rebase Talu Puukoolist sain, juba õitseb.

Need igivanad tulbid, kes paljude arvates viirusesse nakatunud ja igal aastal erineva mustriga, on ka ühevärvilisi õisi paar korda olnud, elavad ja õitsevad minu aias juba oma 30 aastat. Edasi pole oma kirjusust nakatanud ja las aga rõõmustavad oma õitega ka edaspidi. Nagunii on võimatu nende sibulaid kätte saada, sest see koht sai üle poole meetri paksuselt mullakihiga täidetud ja mullaga kaasa ka need tulbid (ka hilised lillad) :D

Ja kui keegi soovib moosesepõõsa (Dictamnus albus) seemikuid, eks hõigake, muidu rohin nad välja. Kuna mul kõrvuti kasvavad nii roosa- kui ka valgeõieline, ei oska öelda, kas seemikutest tulevad valge- või roosaõielised.

4 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Huuuuvitavaid õisi kasvatad:)
See Rebasetalu puukool on üks väärt koht, kõik puittaimed siin kasvatatud ja alati heas konditsioonis.

Köögikata ütles ...

Üks õis põnevam kui teine, algusest lõpuni välja.

Hiline ütles ...

Jajah, olen Rebasetalust ostetutega rahul. vaatamata sellele, et jäid pottidesse talvituma, pidasid puukesed sellele palavale suvele, tugevatele tuultele ja talvelõpu paksule raskele jääkihile, mis vajutas mu elupuud pea kõik horisontaali vastu maad, vapralt vastu.
See paarikümne sm pikune õunapuuvitsake, kelle ma endale norisin, valmistas ikka toreda üllatuse oma ülirohkete õitega, millest ma küll pooled ära noppisin, las kasvatab esialgu juuri. Oleks rohkem ruumi, läheks veel - nii mõnigi põõsake jäi südamele kripeldama.

Tsiil ütles ...

Loen kadedusega, et rohid moosesepõõsa taimi välja. Mina kasvatan 3 suve, väga visalt edeneb. peaks olema roosa. Nii, et valgeid võtaks küll :)

Mõned tulbid lihtsalt on ilusad.
Margareetasid ehk marienroose rohin välja, peenras on nad hull umbrohi, väga kangekaelselt pinnases kinni.