pühapäev, 8. juuni 2008

Valmis!

Juhuu! Peale kahte tundi sääskedega võitlust, sai laud eile õhtul ka vuugitäitega üle tehtud. Ja nagu ette aimates, jäi segu väheks. Ja nagu sellest veel vähe, kotipõhjas olev tsement oli natuke niiskusest tükiliseks läinud. Ega midagi, märjad rätid laua peale, sõel kätte ja tükke välja sõeluma.
Olete te kunagi tsementi sõelunud? Ega vist mitte, mina ka polnud, nüüd olen natuke targem, oleksin ju võinud tsemendi veega vedelaks teha ja siis läbi sõela lasta, aga eks öine vann kulus ka täitsa ära.
Vaatamata sellele, et kasutatud plaadid olid kolme eri paksusega, sai laud siledam kui arvasin. Eks näis, kas vuugitäide kuivab kirjuks, aga eks seda viga annab pärast parandada.

Juurde tehtud segust jätkus ka niipalju lillepoti tegemiseks. Ja praegu näeb natuke haledake välja - ma lihtsalt unustasin ta korralikult puhastamata toolile ja õhtuhämaruses polnud eriti aega (laua töötlemine oli ju tähtsam) teda ka korralikult puhastada, natuke suurema seguosa olen ka liiga märja käsnaga maha nühkinud ja pildil ilusti näha segu põhja settinud ebakvaliteetse tsemendi terakesed. Aga ma jätangi ta selliselt pooleldi kaetuks, vahvalt omapärane.

Täna siis alustan võitlust umbrohuga, mis selle paari nädalaga vist juba üle pea kasvanud.

6 kommentaari:

Katrin mdmB ütles ...

Ei no mina küll ei oska muud öelda, kui et see mosaiik on v-ä-g-e-v. Ausõna. Kas nüüd käid iga natukese aja tagant silitamas teda? ;)

Hiline ütles ...

Pole aega silitada - viskasin märjad rätid peale, et enne kuivamist ilusti kivistuks, siis ei tule mõrasid, ja läksin aeda umbrohtu hävitama, aga võitlen hoopis muttidega. Kurjavaimud, nad mu pojengipeenras!
Kui vuugitäide on paari päeva pärast kivistunud, siis vaja veel lauajalad ilmastikukindlaks teha, see ju terassilaud.
Aga vot lillepotti küll silitasin:) püüdsin päästa, mis veel päästa annab, ta muidu selline natuke õnnetuke - vähe veel, et segu otsa sai, on üks tükike koguni pahupoolega külge pandud :(

toompeale ütles ...

kõigepealt imeilus kardin, nüüd laud...
minu lõug vajub üha enam imetlusest allapoole!

elfriide tramm ütles ...

ilus jah! lillepott vast siis pole enam õnnetu,kui ta oma lille saab :)

aga millega sa neid plaate tükeldad?

Hiline ütles ...

Mingi x kvaliteediga plaadilõikajaga, mis ähvardas iga "kriipsu" tõmbamise ajal hinge heita ja mehelt vinnatud naelatangidega, sest enda väga head tangid on vahepeal mehe poolt kasutamiskõlbmatuks kasutatud.
Liblikad ja lillesüdamikud freesisin välja.
Ja kui aus olla, siis on see laud mul esimene keraamilistest plaatidest tehtud töö, olen paar asja teinud smaltast ja murano klaasist kristal reziniga, neidki igavik aega tagasi.

Kadri ütles ...

Oi jeerum.
Ütle üks asi, millega sa hakkama ei saa?!
Väga, ei, hästi väga vahva laud on :)
Ja lillepott- see on ka jummala vonks :D