esmaspäev, 3. november 2008

Minul ka roosid õitsevad :)

Kui kõik lõiguvad külmahirmus oma roosikeste viimseid õisi tuppa vaasi, siis mina ka :)
Mitte küll vaasi ja mitte pärisõisi, üks ilus kommikarp tahab kaunistamist ja nii tegingi mõned roosioksad fimost, elastsuse suurendamiseks lisasin PLP frosti. Kimbukeste suurus 2-3 sm. Helmestest tulevad ka mõned õrnad kipslille kobarakesed.





Ja juba traditsiooniks kujunenud ka midagi hingedepäeva teemalist. Veel pooleli, helmed lähevad kattega eelpaenutatud traadile.
Tehtud fimost laavahelmed, vahehelmed hematiit, sellele linnutee tähistaevaga ilmalinnukujulisele ripatsile annab (päikese-?) küünlahelki swarovski topaasivärvi rivoli kristall


Aga natuke ahvatluseks Muhedikule :D
Pole paljut vaja - pakike valget pärlmutrit, pakike mida aga põhitooniks tahad, pakike leherohelist ja pakike poolläbipaistvat (mulle meeldib Premo! Sculpey frost, see annab lehele läbikumavust ja elastsust, põhitoonid mul ju fimojäägid). Pool tundi tööd (olgu, oled algaja, aga alla tunni saad küll hakkama).
Mõtle, jõulud ja vanaema kingib piigadele endavalmistatud roosidega juukseklambrid või mis iganes ilusa asja ;D

11 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Imeilusad! Mulle meeldib ka justnimelt roosikesi teha (sest neid on ka minusugusel algajal nii lihtne saada välja nägema nagu päris), aga nüüd Sinu omi vaadates tunduvad enda omad nii algelised. Aga muide, see helbekeste kokkukeerutamine võlus mu pojagi nii ära, et peaaegu iga kord, ku oma cernitijupid välja otsime, tahab tema ikka mõne roosikese ka teha. Põhiliselt ikka oma lasteaiapruudile ;o).

deia ütles ...

see ripats on ikka tõeliselt kaunis :). Mina, kes üldse ehteid ei kanna - kui siis haruharva ja väga piduliku sündmuse puhul - siis sellist ripatsit kannaks küll :).

elfriide tramm ütles ...

roosikimp 2-3 cm?!?!?!

mamma mia, kas sa töötad mikroskoobiga?

Hiline ütles ...

Need on ju 2-3 sm mitte mm, aga jah, natuke pingutasin üle, suurele karbile natuke liiga väikesed. Pean suuremad tegema :(

MUHEDIK ütles ...

Parem ei räägi miskit, pole kohaseid sõnu.
Hulluks ajad:DD!!!

MUHEDIK ütles ...

A nüüd räägi välja, millega Sa need Fimoroosid kokku kleeberdad või panedki kogu asjanduse korraga ahju? Ikka vist detailid eraldi? Ja kuidas nad Sul seal ahjus siis lössi ei vaju?
:))))) pool päeva raiskasin seda Helmehaldja varalaegast uurides. Aga veel ei saa päriselt tuppa jääda, vot nii! Ja kui peangi sassi minema, siis teen terve kaminaümbrise roosilise.

Hiline ütles ...

Ainult fimo jääb selliste õrnade asjade jaoks natuke hapraks, vali Sculpey, see jääb peale küpsetamist elastseks ja kukkudes imeõhukesed lillelehed ei purune.
Aga tegemisest peaksin vist väikese õpetuse blogisse panema, praegu oleks paras pilte teha, mul kavas mõned kollased õied ka teha.

MUHEDIK ütles ...

Ole kallis, jah!

Liia käsitöö ütles ...

Olen ka roose teinud, ainult keraamikast, krepp-paberist ja joonistanud, kuid kuidas on võimalik teha nii miniatuurseid roosikesi ja pealegi nii loomulikke ja ilusaid, seda on veidi raske seedida.... :)
See ilmalinnuripats on ilus!

deia ütles ...

Mirjam kuule - nüüd see rooside keerutamine hakkas mind tõsiselt huvitama. Kas netis on ka kuskil puust ette ja punaseks, kuda neid teha. Nu ma mõtlen materjali valik ja siis see küpsetamine jne. See et sa siin räägid Fimo ja Sculpey jne - see mu jaoks täitsa hiina keel, ja mitte mukitki aru ei saa. Aga näpud igastahes hakkasid sügelema ja tahaks ka proovida. Kuigi aja selleks vist peab küll uneajast näpistama. Aga ongi hea, kui saab mõtteid mujale viia :D

elfriide tramm ütles ...

ja deia, mõtle kui hea... torgid peenrad savist roosikesi täis, ei hallitust ega muid hädasid ja suvi läbi ilusad :)