esmaspäev, 15. detsember 2008

Jõulumeeleolu II

Seoses tänase kapitaguse leiuga, arvan, et aeg teha juttu veel ühest kunstnikust, kelle töid juba ammu imetlen - armeenlane Jurij Ovsepjan, tehnikaharidusega, väga musikaalne - kirjutab ka muusikat, aga eelkõige tuntud kunstnikuna.


Ta "maalib" lõuendile rüüunõela ja lõngaga (kutsutakse ka "villaga maalijaks") - oma piltvaipu teeb ta reljeefses nõelrüüutehnikas, mida ta ise nimetab mahuliseks gobelääniks (объемный гобелен)

Kahjuks tema koduleht on privaatne ja ei saa võimaldada teil vaadata kõiki tema imelisi töid, aga leidsin mõned pildid oma arvutist

Imetlege, kas pole võrratud?!!





Iseenesest väga lihtne tehnika - vaat, et lihtsamgi kui klassikaline gobelään, aga...mitte kõik ei ole võimelised oma töödesse panema oma südamesoojust ja veel miskit...

15 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Kuna mulle endale pole elevant mitte ainult käe peale astunud, vaid seal ka tükk aega paigal tammunud, võtavad teiste imelised käsitöö- ja kunstiteosed mind alati vaimustusest niuksuma.
Aga sa andsid mulle ühe hea idee, ma peaksin oma ema imelised nõelamaalid üles pildistama. Ehk jõulupuhkuse ajal.

elfriide tramm ütles ...

mõni pole lihtsalt oma südamesoojust veel üleski leidnud...

Hiline ütles ...

Pane jah need ema tööd meile ka imetlemiseks!

Eile pusserdasin endale ka ühe nõela, aga see tahab seest veel tugevat lihvi, et lõng hästi jooksma hakkaks, või peaksi veel põhjalikuma koristuse tegema - vast leian gobeläänraamile lisaks ka rüüunõelad üles:)))) Lõngavarusid peab hakkama usinasti vähendama, aga mitte ei taha kududa-heegeldada.

MUHEDIK ütles ...

Lihtsalt suurepärased! Ja milline värviharmoonia! võrratud! Küll on kahju, et ta muid töid ei näe:((((

Tore oleks küll Sinu töid ja Thela ema omi ka vaadata. Mul on ka vaja mõned vanad ema ja ämma tööd välja otsida, tehnikad küll teised, aga kõik vana vajab vist vähemalt jäädvustamist

A seda elevandi jm juttu olen ma varemgi kuulnud, mis tegelikult midagi ei maksa. Inimestes on palju rohkem loovust ja kunstitunnetust kui nad seda ise teavad. Arvan, et kui proovida, tuleb julgus ja see asi polegi nii lootusetu:) Vaja vaid esimene liigutus teha. Kõigist ei saa muidugi kunstnikke, aga korralikud käsitöölised küll.

Hiline ütles ...

Kuule, mis minu töid Sa loodad näha - mul ju ei ole kappides midagi väärtuslikku, kõik kas kingitud, müüdud või ribadeks kantud. Ja gobeläänidega kurb lugu - defitsiidiajastul ei jäänud lihtsalt lõnga ja aega, kõik läks pere tarbeks, ma ju eriti riideid ei ostnud, kõik tegin ise (ma vihkan järjekordi!).
Või siis pooleliolevad nagu seegi siin kogu aeg mõtlen, et aeg seda nüüd edasi teha, aga kas istun internetis või jäävad siidiraamid ette :))))
Viimasel ajal aga läinud suuremjagu auru tööriistade valmistamisele, panna nende pildid siis? ka ju käsitöö :))))

Aga Thelale teadmiseks - inimene oskab kõike, ainult tahtmist peab olema ;o) (kuigi see tahtmise asi, vähemalt minul, on nagu ta on...)

MUHEDIK ütles ...

No miks Sa siis ei suuda end ületada ja siidile-roosidele vahelduseks nt. see gobelään valmis muterdada, nõelad ju teed juba:D Ja neid tööriistu ja mingeid nõelu ju teed ka millegi tarbeks ja üleüldse lubasid Sa just lõngavarusid vähendada, kas vildid lõngad siidile siis sisse või? Ja tegelt- jääb ka interneti jaoks aega. Just istun siin vahelduseks muudele töödele, et veidi puhata. Nii vaheldumisi saab ju kõike teha ja ei tüdine ka millestki ära. Nt. jaanuaris- saab viimane pime kuu ruttu mööda ja ongi siis kevad käes:)

A küsin veel- kas ma selle Sinu õnnitluse saaksin kuidagi endale ka kopeerida, muidu äkki kustutad mingis tuhinas ära- mulle nii meeldib neid heade nägude kasse logelemas vaadata:)))

Köögikata ütles ...

Ohhhhhh...tehnika võib ju lihtne olla, aga need eri värvi lõngad nii maaliliselt õigesse kohta toppida - ikka hulga raskem, kui pliiatsi, kriidi või värviga tõmmata mu meelest. Ja see Sinu töö väärib ka kindla peale lõpuleviimist, mii kena. :o)

Hiline ütles ...

On olemas programm, millega saab jutuubist videosid tõmmata, aga on vist kõige lihtsam kui ma oma arvutist selle CD-le kõrvetan ja Sulle saadan kui oma aadressi poliisa@hot.ee saadad. Meiliga saatmiseks ei oska ma vidioklippe pakkida.
Aga kas võib korralikumaks teha kui see unise peaga kiiruga kokkumonteeritu? :)
A minu vaip ei ole gobelään - lihtlabane rüüu, heegelnõelaga, kõige hullem on lõnga juppideks lõikumine.

Aga Köögikatale - võta kavandiks ristpistevaiba mustrileht värvilise pildiga ja voila! pole vaja nuputada, mis värvi lõnga kuhu torkida Võid isegi läbi selle mustripaberi teha). Kui valmis, siis pane meile ka imetlemiseks :)

Aga katsetaks jah meriinovilla siidisse viltida. Juba vaatasin, et kui järgmist satsi värve tellin, siis tellin heiet ka, hobidisainis täitsa olemas. Lõng jääb natuke robustne ja ei vildistu ka eriti hästi siidisse, juba proovisin :)))

MUHEDIK ütles ...

Vaata siis igaks juhuks "Pilvelammaste" toodangut ka, seal on vähemalt looril kõige paremad värvid

Saadan Sulle aadressi- ma tõesti tahaks seda klippi saada!

Hiline ütles ...

Olen juba seal pilvelammastes uurinud, hind vägagi ahvatlev, aga vot ei tea värve ja kui tahaks kümmekond tooni, siis mida põrgut ma 1 kg villaga peale hakkan (isegi ei mahu varsti majja), parem on ikka tellida küll kallimat, aga saada see kümmekond värvitooni 100 g villatutsakus.

Nüüd tõmban Sinu blogist veel mõned pildid (suuremalt) ja kohendan natuke praakkohti. Üleekraani videot ei saa küll teha, mu arvuti töömälu väga väike, jooksutab kokku, aga tiba suurema saan teha küll.

MUHEDIK ütles ...

Ma olen sealt Lammastest tellinud, nad teevad ka värvivalikut, o,5 kg-s oli vist 25 värvi ja värvid on kirkad, puhtad, ilusad. On ka muidugi pastelltoone, valiku saab soovi järgi ise kokku panna.
Teenindus on suurepärane ja pakk tuleb imekiiresti. Kiidan neid küll taevani

elfriide tramm ütles ...

tegemiseks peab lisaks julgusele ka tahtmist olema :), see on kõige alus.

a pane muidugi pilte tööriistadest! üks asi, mis mind on alati võlunud, on vanad ja isetehtud tööriistad. ma mäletan, kuidas ma olen istunud oma mõlema vanaisa töötubades ja tööriistu katsunud ja vaadanud. kahju, et suurt midagi alles pole. ühel vanaisal oli isegi kruupink (nüüdsel ajal nimetatakse seda tislerpingiks) - küll on kahju, et seda alles pole. a siukse ma hangin endale nagunii, see on üks mu ammusi unistusi :)

Eve Piibeleht ütles ...

Mul on selline kruuvpink täiesti olemas ja kasutusel, pool seinatäit muid eestiaegseid puutööriistu ka. Ja need on pidevalt kasutuses. Aga heegeldada ja kududa ma tõesti ei oska, tikkida ka mitte. Need pisikesed pudinad kukuvad mul näppude vahelt lihtsalt maha. Ma võin asju kujundada, kokku panna, välja kanda jm, aga kõik, mis on viiesendisest väiksem, pillan ma maha ja kaotan ära :D

Eve Piibeleht ütles ...

Täitsa kogemata: ma leidsin Josephine Walli pildikogu tikkimiseks. Hinnad on muidugi hirmsad, aga pildid hirmilusad: http://www.colray-crafts.com/productshae18.php

Hiline ütles ...

Aitähh, Thela, selle lingi kaudu ma JW leidsingi, aga vahepeal olin lingi kustutanud.
Ma ei oska ka tikkida :))) pole püsivust