Jõuluõhtu läheneb ja naistel söögitegemisega tööd ülepeakaela, võiks ju mehed ka natukegi kaasa aidata. Annan siis meestele ka ühe retsepti:
Lihtne õunakook
1. Võtke külmikust 10 muna, asetage 7 järelejäänut lauale ja tõmmake köögipõrand lapiga puhtaks.
2. Võtke kausike, koksake koor vastu kausikese serva katki, munakollased kallake kausikesse ja munavalged suuremasse kaussi.
3. Pühkige laualt munasisu. Nii, teil on nüüd kausikeses 5 munakollast.
4. Võtke mikser, asetage paika need traadist asjandused ja vahustage munakollased.
5. Proovige uuesti need traadist asjandused miksri külge kinnitada, aga seekord vajutage nad tugevamini pesadesse.
6. Vahustage.
7. Peske nägu, kael, käed ja selg, raputage munakollane kõrvadest välja.
Teil on nüüd kausikeses 2 vahustatud munakollast, just õige kogus.
8. Katke köögimööbel mingi riidega ja kinnitage kleeplindiga ajalehed seintele ja lakke.
9. Võtke jahu.
10. Kallake 200g jahu mõõdutopsi ja puistake see kausikesse. Ülejäänud 800 g pühkige laualt ettevaatlikult pakki tagasi.
11. Vaadake uuesti üle, kas ajalehed on hästi lakke ja seintele kinnitatud ja hakake tainast mikserdama.
12. Peske jahutolm dušši all maha.
13. Asetage käeulatusse jood, plaastrid ja side.
14. Võtke 4 õuna ja terav nuga, koorige õunad, puhastage pöial joodiga ja siduge haav sidemega kinni.
15. Tükeldage õunad väikesteks kuubikuteks ja pidage meeles, et koogile on vaja 2 õuna ja ära võib süüa ainult pooled. Puhastage joodiga osutav- ja keskmine sõrm, neile saate plaastri peale panna.
16. Korjake munavalgest välja kõik kooretükid, ja vahustage see kõvaks vahuks ja puistake 100 g... ah teil juba suhkur sees ja pool kilo! Olete meisterkokkaja, taipasite, et 100 g on ikka väga vähe.
Peske külmkapp puhtaks, kuivades ei saa seda munasuhkurt enam maha.
17. Kallake tainakaussi järelejäänud 1 õuna tükid ja munavalge suhkur, segage ettevaatlikult, te olete selleks juba väga väsinud, et veel midagi pesta.
18. Kallake kausisisu küpsetuspannile ja asetage praeahju. Tunni aja pärast kui kook pole pruunistunud, lülitage ka praeahi küpsetusrežiimile.
20. Kui kõrbelõhn teid üles ajab, ärge tormake tuletõrjesse helistama, piisab kui avate aknad ja praeahju ukse, lülitage praeahi välja.
Peale võetud kohustuse täitmist ja läbielatu rahustamiseks on teil täielik õigus minna poodi ostma torti ja midagi kangemat.
Ärge unustage viia küpsetuspann prügikonteinerisse.
6 kommentaari:
meil on ka üks ilus oma-pere-jõulutraditsioon. piparkookide põletamine. khmm.
:oDDDDDDDDDDDD
oh sain südamest naerda :D
Silme ette tuli kohe oma mees - kes kohe kindlasti sellise olukorra suudaks korraldada
:)))))))))))
Kust Sa küll sääraseid asju kougid?
Mul mees küpsetab alati enne jõule jube head kõrvitsasaia. Ma üldiselt lähen sel ajal alati köögist ära, läheks kodunt ka, aga see oleks väga suur ettevõtmine. Munadega sedamoodi ei lähe, aga jahu jaoks on tal vist puhur. Leian seda just hoolikalt koristatud köögist igalt poolt, nt. õhupuhastajalt:))))Ja kappidest on välja korjatud ja ära mäkerdatud millegipärast kõik kausid - ja neid on meil piisavalt
Ma ju ei koristaks enne, aga ma ei tea kunagi, millal tal see saiavaim peale tuleb:)
ma olen kord näinud kööki, kus mees oli just tatraputru teinud.. mul ol itunne ,et selles köögis tuleks peale seda remont teha.. :)))
a kõik jälle ei ole siuksed - mul igatahes isa teeb maru häid asju köögis... mmmmm... kui ma meenutan tema kanarulle või pashat...a õnneks ta ei korralda söögitegemise käigus siuksi plaffatusi :D
Hommikul ma ei saanud kommenteerida, sest ma naersin nii kõvasti. Nüüd ei saanud ka tükil ajal kommenteerida, sest käisin vahepeal postkontoris ja kui paki lahti tegin, kaotasin nii kõne- kui liikumisvõime. NII SUURT KINGITUST ma küll ära teeninud ei olnud... natuke häbi, aga hirmus õnnelik sellegi poolest,roosid on tegelikkuses veel ilusamad kui pildil ja ripatsid ja see kiilidega sall...
Kumminutsak on ka Viljandimaa poole teel (lähen nurga taha häbenema).
Postita kommentaar