esmaspäev, 9. veebruar 2009

Häbinurk

Kuna ma ei koo ega heegelda nii, et võtan mustrilehe ette ja siis loen silmusekaupa mustrisse. Kui mulle miski hakkab meeldima, siis kas talletan mustri mällu või loon ise. Esmatähtis mu tegemistes on mingi rütm, siis saan end lülitada nn autopiloodile ja kui miski mul rütmi häirib, jääbki töö lõpetamata. Mõne üksiku olen ainult suutnud hiljem lõpetada.

Siin siis näide (kahjuks ei leidnud valmis kapuutsiga mantlist pilti üles) 100% autopiloodil tehtud tööst, seekord vedas ta mind alt - mantel sai pikk. Ainus parandus - harutamine, sest kõik on nii öelda kohe külge heegeldatud.

See lõpetamata, sest ei leidnud õiget värvitooni, nüüd küll olemas, aga kogu see asi valmiskujul jälle mällu projekteerida pole olnud enam viitsimist

Voodikate, millel lai äärepits puudu, see sai küll valmis, aga kinkisin ära ja lööge või maha, pole enam tahtmist lõpetada, sest samasugust kui tehtud sai ei ole suuteline enam teist tegema, aga pole suutnud ka uut mustrit, mis täpselt nurkadega klapiks(ma teen enamus asju ühes tükis) leidnud.

See siis taskuteta (taskud peaksid küll peale käima, aga neid ju vaja ka kududa) ja nööpaukudeta minu lemmik hilbuke - kardigan :))))

Alustatud suure voodikatte lapikesed, lõng otsas, sest puudujääv lõng kusagil "taevastes labürintides" (lennujaama apsakas) ja samasugust pole enam õnnestunud leida

See pooleli (arutan aga järjest lõnga freeformiks)puhtast laiskusest, aga ma võin kodus pükstes-jakis ka ringi lehvida, kootud kleit kindlasti ei ole mõnusaim kodune riidehilp, eks ole?!

Ja see siis näide, kus vehkisin ühe ropsuga niipalju valmis ja nädal pausi ning rütm kadunud ja autopiloot rikkis, aga proovi sa seda surramurrat (õe väljendus) edasi kududa. Seda ei haruta, et vast... väga mõnus soe vest ju, nööpaukudega ja puha :)))

Oh, äärepealt oleksin oma suurima "häbipleki" unustanud :) mõõtmed 160x2oo, pool vehkisin valmis (karbitäis lõngu ka juppeks lõigutud), aga vot küsimus - mille kuramuse pärast ma seda tegema hakkasin kui mul pole teda vaja ja ega muuks kõlba kui kappi tagasi toppida!

19 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

jumaluke, hiline, mul pole isegi sellist mütsi, mida tihkaks Sinu ees maha võtta! Kuidas küll mõnele on annet ikka kohe nii suure kapaga antud! Ja tema veel võttis kunagi foorumis sõna teemal: mis on laiskus? Minu südame võitis jäägitult üleeelmise postituse roosa beebitekk. Kui saaks Sinult selle tegemise õpetuse, siis kindlasti prooviksin oma pesamunale sarnast voodikatet teha, autoriõigust rikkuma aga respektist Sinu vastu küll ei hakkaks.

Hiline ütles ...

Selle teki vehkisin ise ka kusagilt internetist maha, nii et pane aga julgelt näpud tööle.
Proovin mingi arusaadava joonise teha.
Isegi kui ma midagi ise välja mõtlen ja ei taha, et keegi järgi teeks, siis ma lihtsalt ei pane seda tööd teistele vaatamiseks. Mis aga näitamiseks pandud, see lahkelt lubatud kopeerida ja alati valmistab rõõmu kui näen, et veel kenam õnnestunud.
Proovin mingi arusaadava joonise teha

Köögikata ütles ...

Ehhh, mul on vist neid poolelijäänud asju veel rohkemgi. Aga siiski, just ükspäev meenus, et olen lõpetanud 2 teiste poolt pooleli jäänud ja ära antud asja - ühe lastevesti ja ühe lühikese dzempri omale (aga selle lõng hammustab, nii et kanda pole teda praktiliselt ikkagi saanud). Aga jutu mõte oli see, et võib-olla peaksid Sinagi oma poolikud tööd mõnele imetlejale edasi sokutama, neil ehk jaguks õhinat asi lõpetada. :o)) Ja kas neist imelistest roosadest detailidest ei anna mingit väksemat linikut kokku kombineerida? Igatahes jälle vägev ja häbist on asi väga kaugel minu arust.

Pisi-Pisi ütles ...

Khmm, mis asi see viimane olema peaks? Muidu väga vinged asjad, kui valmis saaksid.

MUHEDIK ütles ...

Oh, ära häbene midagi. Ma arvan, et kõigil on kuskil kapinurgas mõni varem või hiljem pooleli jäänud asi. Jube kahju on ainult sellest, et need ilusad asjad pole valmis saanud, nad on isegi säärastena imetlust väärt.
Aga Sa oskad ju suurepäraselt värve kokku panna, need roosad lapikesed näiteks, kas neist mingi muu niidiga koos üht ilusat laudlina ei saaks. Ja vaata neid hoolega, küll Sa nüüd nii mõnegi valmis teed:)))

Hiline ütles ...

Pisi-Pisi, kui ma ise ka teaks,mis asi sellest viimasest tulla võiks või kuhu teda panna, teeks lõpuni.
Mingist ammusest nähtust mälupildist kui mul ühel suvel pääsukesed tegid pesa räästa alla täpselt kohta kus kasvas suur ja tihe mägimänd kokku elulõngaga. Tavaliselt ei tee pääsud oma pesa otse põõsasse ja tagajärg oli selline, et iga päev umbes nädala jooksul valvasin varahommikust saati pääsupoegi, kes ei suutnud pesast väljalennuks hoogu võtta ja potsatasid männi all kasvavatesse suure härjasilma puhmasse. Pääsud pole võimelised maapinnalt õhku tõusma ja nii ma siis viskasin nad lendu, kuni mees minu peale halastas (ma pole just varajane ärkaja) ja oksad pääsupesa eest ära lõikas. Ju see mälupilt tahtis materialiseeruda ja selle asemel, et tuba edasi remontida, hakkasin seda rüüuvaipa tegema, Niipalju siis sai tehtud, enne kui mõistsin, et selle vaibaga pole mul küll miskit peale hakata.
Mul ennegi juhtunud, et teen asju, mida mulle üldse vaja ei ole.

Muhedik, oled Sa kunagi ROOSAT pitslina näinud? :) mul ei ole oma elus roosat patsipaelagi olnud :)))
Lennufirma kompenseeris mu kadunud kohvri heldelt ja see, kes tellis roosa päevakatte, sai selle uuest lõngast. Kes aga soovib, võib need (vist 30 tk)lapikesed, milledel küll viimane sakirida peaks puudu olema, endale.

Köögikata ütles ...

Ohhh, oleks mul lastetoad ja oleks mu piigad tiba tillemad (mul nad juba suured ja ei saa mina enam nende nime all oma isiklikke printsessiunelmaid välja elada, kukuvad protestima ;o))...ma pretendeeriks neile kohe ja teeks roosa diivanipadja ja-või linikukese, aga praeguses olukorras mul ka konkreetselt sobivat kohta sellele ilule pole. Aga meil on siin blogiringis mitu vahvat emmet, kel tillukesed printsessikesed kodus. :o)))
See rüiuvaip oleks jälle mõnus kellegi voodipeatsit ehtima näiteks.

MUHEDIK ütles ...

:)))) Ma ei ole ise samuti endale roosasid asju veel teinud (nüüd juba vist võiks:DDDD), aga roosat laudlina olen näinud ja ta sobis suurepäraselt sinna tumehalli tuppa, nii, et ära ütle midagi:))) Tee aga valmis:DDDD mulle saatsid puha roosasid roose:)))Ja see ilus vest on sul ju peaaegu valmis, kui muster meelest, tee edasi pagunid ja õmble õlad kokku. Mantlist saaks ka vist traksidega pihikseeliku:)))
Aga tegelikult tahtsin hoopis tõsisemat asja küsida. Peaks vist teist blogi kasutama, aga loodan, et Sa ei pahanda. Hakkasin täna neid pintsleid vaatama- kas ma tellin need peened ümarad ikka lühikesekarvalised või on ka mõnd pika karvaga vaja- seal ju mõlemad olemas. Ja veel, kas vaha on siidimaali juures obligatoorne materjal, ma ei tea sellest tööst ju õhkagi. Nevski pakub ka mingit külma vaha. Teeks selle tellimuse korraga, mitte ei tilgutaks iga nädal midagi. Kui kõik asjad tellitud saan, siis vast järgmisel nädalal saan alustada esimeste proovidega ja siis pöördun õigesse blogisse

exclumbi- puha eksklusiivsed asjad sul:)))

elfriide tramm ütles ...

njah. ma pole ka siukest mütsi suutnud ei kududa ega heegeldada, mida maha võtta saaks.

mõned asjad võiks ikka ära lõpetada, üks kampsun (see roheline, vist teine, praeguses vaates ma teda ei näe) on kena. ja see viimane vaip... kuule, kui sul taga midagi teha pole, tee palun valmis ja korralda oksjon! :). ma osalen :).

a muidu mul on sama lugu - kui asi ühe hoo ja soojaga valmis ei saa ja mul hoog ja inspiratsioon maha käib, siis on kutu. vähemalt päris pikaks ajaks. vanasti oli nii, et kõik läks kui lepase reega ... kuni esimese harutamiseni. siis jäi asi pooleli ja maandus sahtlis. sinna jäi nii mõndagi :))). nüüd olen ma ennast veidi kasvatanud ja noh, majaehitamisega ei saagi ju nii, et hoog ja mõte said otsa ja jäigi pooleli. aga endiselt käib asi nii, et kuniks hoog ja ind sees, teen ma ühte asja. kui inspiratsioon otsa saab ja asi enam ei edene ega "loo ennast ise", siis jätan ma ta pooleli ja hakkan tegema uut asja... seda, mis tunne mul parasjagu peale tuleb. õnneks ma siis käin ja silmitsen neid vanu pooleli asju ka ja ikka ca poole aasta-aasta pärast leian selle rütmi ja hoo jälle üles ja lõpetan mõne vana poolelijäänud koha ka ära :).

elfriide tramm ütles ...

p.s. see mõte selle vaiba ja oksjoni kohta oli täiesti tõsiselt mõeldud.

Hiline ütles ...

Oh, ah ja uh, Ma natuke shokkis - Vabandan, et teie kiidusõnadele eriti ei aplodeeri, ma ikka täitsa shokkis. Saatsin oma õetütrele Piitrisse küllakutse, aga millegipärast vastus saatkonnast venib, siis otsustasid, et organiseerivad turismireisi, öelge, mis päev on sreda? Vot v sredu sõidab mulle treppi ei vähem ega rohkem kui 6(+õetütar) kunagist piitriperioodi kamraadi, keda viimati nägin vist sajand tagasi
Ja teate, mida ma tegema pean? Koristama-koristama-koristama, sest mehel läks hommikul uni ja jõudis (ma vist oma 5 aastat olen vingunud, et vaja torusidkraanikaussi jm vahetada)vannitoa poolenisti laiali lammutada, ja enne kui mulle helistati, et v sredu, ka tööasjus mitmeks päevaks ära sõita.
Pean vist arvutilaua alla oma konjakivarusid revideerima ronima.
Dziisis - elu ei lase mul vanaduseski koduseinte vahel rahulikult enesehaletsuses (kes see tahab vana olla) mõnuleda - toob noorusajad kohe treppi. Mulle on mitmeid kordi etteheidetud, et kas ma teen, et juhtuks, aga vot nii mul tavaliselt ongi, et ei pruugi isegi mitte midagi teha ja ikka juhtub.
Aga ma küll veel shokkis, aga hirmrõõmus - tulijad on samasugused eatud hullud nagu ma isegi (normaalsed inimesed hoiavad minust kaarega kaugemale) - mulle ei öeldud ja ma ei küsinud ise ka - kauaks, aga eks siis saab teada kui jälle arvuti taha pääsen.
Ronin veelkord laua alla ja siis lähen vaatan, mis vannitoaga peale hakata. :))))

Vaha pole vaja tellida - see on kuumbatika osa ja kui sinnani (kui üldse)jõuame, siis on vist hilissügis. Külmvaha asendab edukalt ka Marabu läbipaistev gutta.

Hiline ütles ...

Lühikarvalise pintsliga pole ka midagi teha

Hiline ütles ...

Kui jätaks tellimise sellesse aega, mil mul enam arvutilaua alla konjakivarude juurde ronida pole vajadust (või on varud otsas) - eurorahvas lubas alles mais tulla, siis polevat enam lumetorme, mis lennuliiklust takistab.
Vahepeal peaks aega vabalt jätkuma, karta on, et järgmine vannitoa lammutamine toimub aastal 201....

MUHEDIK ütles ...

:DDDD sinna sredani on maailmatuma aeg, jõuab mägesid paigast nihutada. eee isegi vannitoa. Ma ka nüüd aina koristan peale kahepäevast magamist. Siit oleks justkui sõda üle käinud.
A kui konjakist puudus tuleb, ma saadan:))))
Ja kui oksjon, siis need roosad lapid:))) Mul vist tuleb ka vanadus peale:DDD
Kuulan sõna ja hakkan siis tellima, kui korralduse annad:))

elfriide tramm ütles ...

hiline - kui laua all käidud, siis lidu poodi, osta suur koormakattekile. siis käi korra veel laua all, siis võta naelad ja haamer ja tao see kile sinna vannitoa ette. siis võid laua alla minna ja kuni sredani seal kükkida. ei.. sredani ei saa... umbes ponedelniku lõuna paiku või hiljemalt vtorniku hommikul peaks kokkama hakkama.

jõudu!

MUHEDIK ütles ...

Mu üks hea mõte jäi kirja panemata...:))) Koristatakse ikka PEALE külaliste käimist, mitte enne:) MIna teen alati nii:)))

Hiline ütles ...

Mees sõitis padavai koju, et öelda - sreda on juba homme ja ühendab torusid, tal hakkas pesumasinast kahju, et kui selline hulk raffast hakkavad end pesumasinas pesema, võib see otsad anda :))))

elfriide tramm ütles ...

ota, kas ta ühendab pesumasina torud lahti, et nad ei saaks ennast pesumasinas pesta või mida ta õieti teeb? :PPP

a meil ka täna selline tähtis külaline kontoris, et .. a nojah, mul pole laua all konjakit :))))


perpluts - mul pole õrna aimugi, misasja see tähendab, a kõlab igatahes hästi. justkui oleks keegi just torud ära ühendanud ja kraani lahti keeranud :D

Köögikata ütles ...

uimaivõi, järjekordne naeruteraapia :o)))
parool ka hea - aines - siin kommentaarides areneb tihtipeale hulga mahukam jutuaines, kui peamises postituses endas.

Aga Sa, Mirjam, ära põe, ise ütled, et tulijad ise samasugused pöörased, ei nad siis mingit segadust tähele pane, ikka Sind ja Su imelisi imetegusid hoopis. :o)))