pühapäev, 15. veebruar 2009

Kui pole midagi teha, on alati mida teha

Tartu jäi paigale, isegi Emajõgi ei ujutanud üle vaatamata kahepäevasele invasioonile. Skizzest ei saanud siidi ega Pebeo värve, imelik sealt tühjade kätega lahkuda, rabasin kaasa ühe 22 nr. Raphaili, mees küll pööritas silmi, aga maksis arve.
Kambal on hea nina huvitavat kauplustest välja otsida. Kui üks hiigelsuurt salvrättide arvet maksis, hakkasin taipama miks Skizzes itsitati. Ka teistel on omad hobid.
Peale eilset Võrumaareisi peame täna puhkepausi.
Seekord siis mina õpilase rollis. See käib meil nii, et pistetakse kõik vajaminev sinu ette ja tegutse (oh, ma olen "hea" õpetaja olnud :D)

Esimene - minu kapsaks sirvitud teadmeteos ÕS sai uue "kuue", tahtsin meelega anda vana ja kulunud-määrdunud välimust.
Peaaegu õnnestus, halastati ja hindeks sain 3 sabakesega :)(enamus ju muhinlased)




Seda ei hinnatud, kuigi kiideti edusammude eest, aga käekiri nullis kõik kiidusõnad :)


Haa, trumbid on siiski minu käes - keegi neist ei ole enne siidi värvinud ja just enne nende saabumist jõudis Hobipunktist pakike kohale :)))

8 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Nii hea Sind tegutsemas ja järjekordseid ilusaid asju näitamas näha. Nüüd siis pead meile seda salvrätitehnikat ka veel õpetama:)) Või tegelesid kuidagi köitmisega ka? Ma vist varun suveks ka hulgim neid salvrätte, kuidas arvad? Ja kalligraafias paluks ka õppetunde- ma ei saa kolme niisugust pookstavi ka ritta:(((

A nüüd ma tahaks ikka neid pintseleid ära tellida. Soovitasid oodata, aga mul on tuhin peal. Järsku leiad veidi aega:)
Momendil muud teha ka ei saa.
Sain isegi selle siidiraami tellitud, arvan, et alguseks sobib küll. Et ma ise saagida, puurida ei oska, lubas mees mul selle Sinu variandi ka valmis teha- aga kunagi tulevikus. Praegu pean ma oma soovide kohalt väga vait olema- tal veel vaja raamaturiiul teha. Aga meil on säärane kokkulepe, et oskamatud teise tööriistu ei näpi, nii, et ise ei saa ka katsetada- et äkki tulekski välja kui väga punnitaks:))) Aga need pintslid..Sa selle stardipaketi kirjutasid, kas kõik on pikakarvalised? Hobipunkt pakub ka mingit svammpintslit, mis see endast kujutab?

Hiline ütles ...

See salvrätitehnika on super! Pildile ei jää üldse seda head tunnet, mis on ribadeks kulunud ÕS nüüd käes hoides. Ja ka fotol moonutab teravaks alusvärvi-salvräti-värvipigmendi omavahelise kokkusulamise. Ma võlutud :)))
Köita oskan muidu küll,aga ei tea, kas oleks viitsimist (kui vaja, eks vast siis teen ära ka) teha, aga ma leidsin kapist paar vana kasutamata kalendermärkmikku ja nüüd hea harjutada :)

Pintslid ikka pikakarvalised ja lühivarrelised (akvarelli pintslid), kahte sorti sünteetikat, panen ka tellimisnumbrid ja hinnad juurde:
1. Sünt. ovaalne nr. 24 kood 1016724 ( 56.-) 1 tk
2. Sünt. ümar nr. 2 kood 1016602 (14.-) 1 tk
3. nr 6 kood 1016606 (29.-) 4 (3) tk
4. nr 8 kood 1016608 (31.-) 2 (3) tk
5. nr 20 kood 106620 (134.-) 1 (2) tk

Ja muidugi kui soovi, siis ka neid sädelevaid siidikontuure tuubis :)

Leidsin selle Nevski lehelt ka meetriga müüdava pongee siidi 08 (paksem natuke kui need Hobipunkti sallid (o5 või 04), omale ja külalistele teen suurema koguse tellimuse) hinnaga 87.- . Vaatasin Skizzes pongee 5, laiusega 140, hind kusagil 220.-, aga jäi seekord ostmata. Ka ületee kangapoes käisin, seal momendil polnud midagi.

Hobipunktist peale siidi, Pebeo värvide, aplikaatori otsiku (ära aplikaatorpudeleid sealt osta) ja Soie (seda küsi meilitsi) läbipaistva kontuurvärvi muud (siidi võid küll osta :D) osta - pintslid pole head ja švammipintsliga pole ka miskit peale hakata.

Aga seal on hea krakleelakk ja mõned ilusad salvräid, neid võid ka tellida. Liimi ja lakki ka ära telli :) - liimiks parem lahjendatud PVA ja lakiks ehituspoest veepõhine UV kindel parketilakk.

A, nüüd pean minema vaatama, mis nalja nende sallide ja värvidega tehakse :)))))

MUHEDIK ütles ...

Ma nüüd ootaks igatsusega ka neid esimesi pintlitõmbeid sinna siidile- et vaataks ka, mis vead sinna tulevad.
A tead, ma ei saanud eile kohe magamagi hästi jääda. No ei saa kohe aru, miks Sa alati mingi isu peale ajad:))) Hoian palju asju riiulitel koledates pappkastides- noh lõngu ja mingeid siidivärve ja nats Fimot ka:DDDD jms ja äkki hakkasin nägema, kui ilusad need kastid võiksid olla kui nad nende salvrättidega üle kleeberdada:DDD Olen ju neid salvrätivärgi pilte varemgi näinud, aga sääraseid nägemusi e. luule pole ennem olnud:)))

focus- kas see tähendab nüüd seda, et tuleks ikkagi ühele asjale pühenduda või võiks kõike korraga ka teha:DDD

elfriide tramm ütles ...

meite majapidamises on pappkastid sobiva tapeediga üle kleebitud.

ration - ikka mõistlikult, ikka mõistlikult :)

toompeale ütles ...

tahan kaaaaa salvrätitehnikat oma pappppkassstidele :)))

MUHEDIK ütles ...

:))) tapeet on alati nii arvutatud, et kohe midagi ei jää neile kastidele järgi:(

A neid salvrätte ju ka veel lakitakse- mõtle ikka kui ilus see saab, nagu pühademinad kohe:D ei karvenda nagu paber ega midagi:)

Kui Mirjam nüüd sest peopidamisest ükskord ärkab, siis vast palume tal ühe postituse teha, et mis ja kuidas, siis pole ma üksi see alandlik. Ja siis peaks ta meile veel ütlema, et miks ta selle saba sinna hindele taha sai, et me siis püüame neid vigu vältida

insperly:DDDD

Hiline ütles ...

Ma tahan ka pappkaste!!! :)

Loodan nädalavahetuse paiku triksis-traksis olla - neljapäeval tuleb Suure Lehvitamise Päev :(
(karta on, et minu elu viimane ja et vesistamist tuleb palju)

Praegu uurin, kus Vunder asub, homme siis "vallutame" Tallinna!

Köögikata ütles ...

Sooviks ka selle salvrätitehnika õpetust, seega võiks see siin blogis olla, mitte seal siidimaali omas, pliiiiiiis. Ja suvel Muhediku pool võiks seda katsetada ka jah. :o)
troov - lühend sõnast tööproov