pühapäev, 1. märts 2009

Ikka veel karbid

Muhedikult sain hea idee ka oma lõngamajandust korraldada, eriti peale selle kui mees näidates pappkarpide virna, küsis, et kas need kõlbavad millekski.
Mhm, head karbid, paraja suurusega ja peamine - neid on palju ja kõik ühesugused. Ma saan KÕIK oma lõngad neisse sorteerida värvi, koostise ja otstarbe järgi eraldi.
Tapeet ei ole küll kõige parem, aga täitsa pealekleebitav ja tervest rullist saab 8 karpi (2 juba kleebitud ja teised 6 välja lõigatud)

Selliseks jätangi - temaatiline salvrätipilt (selles kastis on mehe kampsuni hallitoonilised alpakalõngad) ja et ma ei peaks hiljem pead murdma, mis lõngad millises karbis, panin külge ka lõnganäidise. Võin nad siis ilusti majandusruumi seina äärde virnastada ja vajadusel leida kohe vajaminev, enam ei pea otsitava leidmiseks kogu lõngavaru läbi tuustima.

7 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Meeleolukas veinipilt ja lõnganäidised karbiküljel on ka nutikas idee! Ja jube hea on, kui saab suure portsu ühemõõdulisi karpe korraga.
myling - peaaaegu nagu naeratus. :o)

MUHEDIK ütles ...

:DDDDD On ju hea kui kõik ilusti silma all. Mulle meeldib ka minna ja võtta mingi vajalik ese oma kohalt, mitte kogu elamist segi tuustida.

Aga mul on lõnagakastid värvide järgi ja neis on mitu erinevat tooni- lõnganäidiseid ei saa seega külge panna.
Praeguseks mul terve posu kaste tapeeditud ja nüüd tuleb need salvrätid peale kleepida.

Aga mul kipuvad mõnikord salvrätid kortsuma ja ma ei saa aru, milles viga on. Kas on mu liim liiga paks? Ta on niisugune korraliku hapukoore taoline. Kas peaks vedelema tegema. Kleebin seest küll seest välja. Või peaks pintsel pehmem olema, praegu kasutan küllalt jäika liimipintslit?

Hiline ütles ...

Nuuh... mul ei jätku värvitoone ja karpe, et olemasolevaid lõngu kuidagi teisiti süstematiseerida. Praegu on nii, et suures telekakastis on tekilõngad, kogus peaks ligi 15 kg olema ja värvitoone kindlasti üle saja, see on selline ohhoo kast, kuhu sisse vaadates tekib alati mingi hea idee, aga alati jääb kas mõnd värvitooni või olemasolevat tooni puudu ja peab siis lõngapoodi revideerima minema ja tulemus selline, et tekilõngad koos, aga et kasti kinni saaks panna, pean kasti otsa ronima ja pressima, aga palju neid seepärast, et mu aastane tekilõnga käive on 5-10 kg vahel, praegugi 2 beebitekki käsil.
Noh, ja siis nendes tõmbelukuga vaibakottides teised, ka vanadest varudest üle jäänud ja sõbranna kingitud alpaka, mida ma nüüd juba kolme kasti olen toppinud, aga karta on, et mõni beež beel on kuhugi teiste vahele eksinud.
Tagasihoidliku arvestuse järgi läheks vaja 18-20 kasti.

Aga ei oskagi salvräti kleepimise liimipaksuse kohta öelda - mulle mitte ei istu see tapeediliim, PVA momendil otsas ja kleebin hoopis veepõhise parketilakiga (Aku De Luxe poolmatt), kuivades lakin siis veel kord üle kogu pinna, isegi parem kui PVA.
Pintslist oleneb ka väga palju, mul osutus parimaks siidivärviks väljaprkeeritud Hobipunktist ostetud Lotus Deco 18 (väikeste piltide kleepimiseks 10) lapikud pintslid, 5+

MUHEDIK ütles ...

Kas Sa seda lakki lahjendad või kasutad nagu on? Täna (meil lükati teed mitu korda lahti) käisin Tartus sisustusmessil ja siis ka PVA järel:)))Ja seal ühes workshopis õppisin mahlapakist rahakoti meisterdama, teinekord hea igavlevatele tüdrukutele tegevust pakkuda. Seal oleks võimalik näha-taha ka siiditrükki, aga see noorik seal oli nii tõrjuva moega ja kurtis peavalu ja... ja tegelikult ma nii lootsin, aga ta ajas igasuguse isu pealt ära.

Millised päkapikud Sul siis neid lõngavarusid vähendavad? :))) Räägid siin vahepeal juttu, et ei tee kohe midagi:DDD, ahhetama võttis, 10 kg lõnga ikka annab asjaks meisterdada.
Aga ole hea ja riputa palun siis need tekikesed ka siia üles.

Hiline ütles ...

Lakk on kohe kasutamiseks paras, juba aastajagu kasutanud, kohe suurest purgist, aga siiani igaks asjaks paras, peab ainult tihti segama.
See,et mul praegu miskit käsil on, ei tähenda, et nad valmis oleks, ma ei ole nädal aega ühtegi lapikest teinud, magan palju, isegi väga palju.

MUHEDIK ütles ...

Magama peab ka. Aga mul läks igasugune uni ära- leidsin enda jaoks kullaaugu. Sul on niikuinii kõik nipid-trikid selged, aga igaks juhuks panen Sulle ka selle aadressi:http://video.mail.ru/mail/kzero/-/358.html
ja ka terve suure foorumi, kus on iagsugu erinevaid tehnikaid nt Chabby Chic ja muud põnevat

Linki ei oska panna ja praegu pead sellega murdma ka ei hakka:(

elfriide tramm ütles ...

/näpp suus/

seesamanegiett.. mul on nüüd valida, kas teha oma elamist veidi elamisväärsemaks... sealh vannituba valmis... või hakata ka kaste kleepima... :)

teil mudu kuluvad kõik need kastid endale ära või? :D


seston - nojah, ei jõua kõike, seston nii palju teha :))