esmaspäev, 16. märts 2009

Vanast... veel vanem

Ei hakanud uut teemat tegema.
Lakitud+lakitud+lakitud ja ilma välguta pildistatud.
No ei olnud aega lihvida-lakkida-puuderdada-lakkida-lihvida jne.
Aga kortsud (peale kahe pisikese) olid hommikuks kadunud.
Esimene asi, mille ma üldse salvrätiga kaunistasin, oli mu bosse akutrell :))) No mitte ei takistanud roosid meest seda trelli jälle enda valdusesse nihverdada. Asjatu materjalikulu.




Hah, õpetada hulga kergem kui õppida!
Hullud inimesed need profid - annavad ülesande ja ei mõtle, et algaja võib end kuivaks higistada.
Teema siis - midagi vana, midagi uut ja Monet
Minul siis:
midagi vana on vana kosmeetikskohvrike
midagi uut on seesama vana kohvrike, mis nüüd näeb uues kuues veel vanem välja
ja Monet´st on asi sama kaugel kui Maa Kuust

Teisele sõbrannale saatsin siis oma veel lõpetamata töö pildid, et tiba spikerdada (küsida nõu), aga ei tühjagi. Soovitati lasta ööpäev kuivada, tiba veel liivapaberiga üle käia, natuke peale esimest lakkimist antiikpronksise pintsliga siit sealt lehvitada ja veel 3-4 kihti lakki. Ja unustagu ma Monet, teda oli ainult üks ainus ja tänaseks päevaks juba surnud.

Oh! Siin ta siis on, ootamas lihvimist, pintsliga lehvitamist ja lakkimist.
Aga, khm... kui pildilt ei paista üldse, et ma antiikkullaga olen juba pintslit natuke rohkem kui lehvitanud, kas ongi veel mõtet pronksiga... nagunii ei paista see üldse fotodelt välja, kohvrikese lukulgi alusväev ainult näha, kulda ei kusagil, ainult värv, millega ma selle kulla kulumise kohti immiteerisin :)

7 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

:DDD
kohvrike tundub kuidagi tuttavake:) Tuleb välja, et mul peaks ka kuskil midagi sarnast-selles vanas kuues olema, polnud meeleski.

Aga nüüd näeb ta Sul muidugi hulga shikim välja.

Muide ma lugesin kuskilt, et kui nüüd 25x lakkida ja iga kord vahepeal lihvida, siis pidi see pilt kuidagi ruumiliseks või kiviliseks muutuma. See shampusepokaal võiks sedasi vast päris huvitav välja näha- mahutaks ka rohkem:)

Aga Monet jah... vist ikka neid armastajapaare nagu ei tupsutanud:)On küll mu lemmikkunstnik, aga säärast tüüpi töid ma tal küll ei tea:S, - või kui siis vääääga varases nooruses ja pööningule peidetud...:)))

MUHEDIK ütles ...

Aga kui nüüd veidi tõsisemalt, siis kas Sa seda sanga ei tahaks nt kuldseks värvida? Ja kui ma neid pilte suuremaks teen, siis mõnes kohas, ma ei saa hästi aru, kas on väikesed kortsud või pintslijäljed? Kas need paganama kortsukesed tulevad ikka alati? Ja kõigil? Või mis trikiga nad ei tuleks?

Hiline ütles ...

Arvata võib, sain mingist poest selle plastkasti kui Lufthansa mu kohvri pihta pani.
Aga ruumilisust saab mahulise lakiga ka saavutada, ei mina viitsi niipalju neid lakikihte pintseldada, pealegi selleks peab olema crystal-clear daimond finish (kõrgläike) lakk ja iga 5 kihi järel laskma 2 nädalat kuivada :)

Ah et kortsud, need puhta laiskusest. Ühele poole sai kleepimisel lakki natuke palju ja kuna ma ei viitsinud aluspinda värviga kruntida, siis hakkasid pildid plastikul natuke libisema ja õigesse kohta tagasi surudes tulidki kortsud päris mitmesse kohta. Aga tühja sest, eks kui järgmise mahukama töö ette võtan, siis teen ikka korralikult detailide kaupa ja korraliku kuivatusega, aga mtte kõik korraga ja veel poolnätskelt. Ma lihtsalt pidin tänast päeva midagi tehes täitma. Ma hoian selles oma helmetange ja muid väiksemagabariidilisi tööriistu, nii et väga ilus ei võigi tulla, muidu panevad piigad veel pihta.
Sanga ei värvi, nii leian vana harjumuse järgi kiiresti ta muu kraami vahelt üles. Kui väga palju välimust muudan, jäängi otsima :)))

elfriide tramm ütles ...

igatahes paistab seda kullaga lehvitamist piltidelt välja küll.

ja huvitav, kui kleebiks ja lakiks ja lehvitaks nõnda oma tööriistakastid üle... see vast tekitaks alles furoori...

mde, tehke meestele jõuluks kingitus, otsige välja nende akudrelli ja tikksae ja muude asjade plastkohvrid... ja kleepige salaja roosiliste, pitsiliste ja tibuliste salvrättidega üle :DDD

deia ütles ...

ehhee Trumm - siis võiks ju ühe soojaga kõik need drellid ja muud riistad roosiliseks kleepida. Mõtle kui äge - roosilise kirvega minna puid lõhkuma :D

MUHEDIK ütles ...

Ossaaa, vat on hea mõte:DDDD ja mina siin nuputan, et kui oma kastid valmis saan, et mida ma siis küll kleeberdan:)))

MUHEDIK ütles ...

Pealtvaade on veel kõige parem ja see roheline sang ei sega ka mitte üks raas. Kõik need pintslilehvitused annavad asjale ikka väga palju juurde. Nii see uusantiik sünnibki