esmaspäev, 7. september 2009

...teist...

Sedasi siis, et ka natuke maja taha miskit alustatud.
See ei ole isegi "skelett". Paar "kondikest" kõigest, tegelikult võiks öelda, et "Suur Sõda Muttidega" sai siis alguse.
Mis siit edasi tuleb, saate alles järgmisel aastal näha, rohkem sel aastal ei tee - maasikad jätan sinna talvituma.
Kurioosum - ka lõppkokkuvõttes "prügimajanduse dekoreerimine", mul siin ju kompostri ja muu pudipadi hoiukoht :)))

A seekord tahan mitte kribalat vaid suurt - kännasmustikat (Vaccinium corymbosum "Bluecrop"), kelle mu berna nahka pani koos "Nort Blue"-dega :)))))
Nii et jälle palve - kes teab kuskohast saaks seda Bluecorp´i või kedagi samaväärset koju tellida, andke teada. Pliis! :)

10 kommentaari:

Mari ütles ...

Ohh, pagan, sellest tuleb ilmselt ka midagi liiiiiiiga ägedat!
Kui mul hetkel nii palju tööd ei oleks, kraabiksin kindlasti juba alandlikult sinu ukse taga, et ametit õppida:) See eelmise postituse asi on lihtsalt super!

MUHEDIK ütles ...

Algus on küll paljulubav ja põnev. Mängid siin meie uudishimu ja närvidega:), aga ega Sa niikuinii ei ütle, mis ja kuidas sealt kujunema hakkab. Eks ootame siis kannatlikult:(
Ma ei tea väga täpselt, aga mu meelest on nii Nurga PK-s kui Haideaias põnevaid mustikaid. Muide, kõik sordid on ameerika kännasmustika ja ahtalehise mustika hübriidid, isegi kui etiketil on märgitud ainult esimene. Mul on aias ehtne ameerika kännasmustikas, pea 2,5 meetri kõrgune põõsas, kes vegetatiivselt pole paljunenud ega anna ka isekülvi. Tänavu võtsid BA tüdrukud talt külviks seemneid. Kui need nüüd idanevad, on sealt 3 taime minu, millest ühe võin lahkesti loovitada. Esialgu muidugi jutt sellest laskmisest ja karust ja...:D

Eve Piibeleht ütles ...

Bluecrop on olemas Aiasõbra netilehel, aga nendega pole suhted vist kõige aiasõbralikumad :)

Hiline ütles ...

On see Bluecrop kes ta on, aga põõsas on minust ikka hulga kõrgem ja marjad hästi suured ja jube head ning saaki saab pea 4 kuud, tõin juba suure, pea meetrise, puhma Baierist ja talvel viskasin kahekordse katteloori peale. See koht, kus praegu visteeriad, talle väga meeldis, aga kui sain berna, siis see kuramus hakkas sinna auke kaevama ja vist ka pissima, ei aidanud enam ka ümberistutamine, selle on see nurk nüüd hästi kindlustatud, et mu penivolask seal enam ei kaevaks :)))

elfriide tramm ütles ...

nii palju, kui ma eri mustikasorte maitsnud olen, on minu maitsemeele jaoks kõige parem olnud polaris. ostsin selle kevadel lätist baltezersist. ta on selline päris mustika maitsega, tummine ja magus, kõik teised on minu maitsemeele jaoks lahjad, vesised või isegi suisa veidi hapukad.

elfriide tramm ütles ...

a misasjad need on? oleks nagu kaevurakked, ainult ei hulga väiksemad?

deia ütles ...

Hiline, kas sul abikäsi järgmine aasta vaja oleks? Siis kui sa seda värki edasi hakkad aretama. Ma häämeelega pakuks ennast sulle nö õpiposiks, selliks või kuda iganes seda nimetada. Elaksin tagasihoidlikult jõe ääres telgis ja oma nina muudesse asjadesse ei topiks :DD

elfriide tramm ütles ...

jaaah! ma ka ühineks mõneks päevaks!

MUHEDIK ütles ...

Tead, head mõtted ei tule alati korraga:D
Sa eelmise posti kommentaarides mõtiskled, kuidas mees endale appi saada.
Aga äkki aitaks see õrnmagus Westerland kuidagi jõuliselt Su mehe hinge pugeda ja siis ka kuidagi need kivid kohale saada:) Ma just imestan siin, et nii kui minu oma ta ära nuusutas, pean teda vahepeal nüüd lausa keelama neid ränki kulturismiharjutusi tegemast.

Anonüümne ütles ...

Tere kallis Mirjam :)
Vaatan sinu pilte siin ja süda läheb härdaks. Teil nii kena roheline kõik ja meil ainult koltund maapind. Üle 2 kuu pole piiskagi vihma tulnud ja metsad põlevad. Kahju nendest loomadest ja puudest mis hävivad mõne haige inimese lohakuse tõttu. Sinu tiigike on nii armas, et tahaks kohe ise oma silmaga seda ilu näha mis su aias toimub. Lähen homme maale kuna hakkab viinamarjade korjamine ja veini tegu. Seda perjoodi nimetatakse vendeemiaks. Peale seda saan ka siis rohkem käsitööle keskenduda. Kõikke ilusat sulle ja suured kallad kah.
Astra :D