reede, 18. september 2009

Vähendame lõngajääke

No ega ei ole küll tahtmist päev läbi aias taevast tagupoolega sihtida, ma tuntud toasistuja ja kui läbi uduse nägemise just palju teha ei anna, siis on asju, mida võib vist ka kinnisilmi nokitseda
Ligi 40 lapikest veel ja võib kokku õmmelda.

See mõnus soe asi juba mõni aeg tagasi tehtud ja õhtuti üll kui tekilappe teha nohistan.
Pole enam ammu lõngavaru täiendanud, lõngakast kuidagi väga värvivaeseks jäänud... no oleks see Tartu väheke ligemal

Pildike ka pillapalla aiast - minu imeilus säravate õitega Lydia. Ta on sel suvel ära näidanud kõik värvid säravast kollasest roosa ja oranžikaspunaseni ja nüüd helendab säravpunaselt. Ime küll, aga see hetkeajel ostetud roos, kes sai ajutiselt istutatud keset aeda, sest sel hetkel oli see ainuke koht kuhu ei pidanud mulda vedama, on saanud talle ainuõigesse kohta ja sunnib mind nüüd hoopis tema ümbrust talle sobivamaks tegema :)))

9 kommentaari:

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Väga sümpaatne aed! Muru puha niidetud ja ... ilus!
Vat mõni asi kohe kukub niimoodi kogemata ilusasti välja nagu see Sinu roos ja tema ümbrus
Mulle õudsalt meeldivad niisugused lapitekid, heegeldatud aga kuidas sa neid hiljem pesed/kuivatad? Välja ei veni?

Hiline ütles ...

Ei veni, kokkuõmmeldud (heegeldatud) lapikestele tuleb veel heegeldatud äär ja see hoiab tekki ilusti vormis. Lõngad muretsen ikka sellised, et tekke saaks tihti masinas pesta ja tsentrifuugitada, natuke venitada nurkadest sirgu ja nöörile kuivama.
Aga muru "niidetud" jah :) Kuna praegu tegutsen tagaaias, on mu "muruniitjad" haned kenasti silma all, et nad mu porgandeid nahka ei paneks :)))

MUHEDIK ütles ...

No Sa ikka jõuad:)
Mina tuustin ainult aias ja arvuti taga, miski ikka edeneb kah.
Aga tahtsin juba siis kui seda pontshot nägin, küsida, mis lõnga kasutasid? Aga nagu see naiste jutt on - siit ja sealt ja siis see kõige olulisem unub lihtsalt ära.

MUHEDIK ütles ...

Vastasin meilile.

Hiline ütles ...

See tumepunane mingi Belgia 100% akrüüli. Kudusin tellimise peale pleedi ja ülejääk jäeti mulle, aga väga soe ja pehme, ega lähe pestes topiliseks, triipude vaheline tumepunene on 3x peenvillane, see "täppidega" on jääk sellest pontshost, mida juba olete näinud (tegin siis kui põrandale parketti panin), mohääri ja sünteetika segu ja roosa on ühe beebiteki jääk, pool meriinot ja pool sünteerikat. Ma suuremalt jaolt valingi segalõngad, need täisvillasest pehmemad ja paremini hooldatavad, tuleb vaadata, kas on masinaga pestavad ja need üldiselt ei veni ega lähe ka pesus kokku.
Lõngad võrdlemisi jämedad ja valmis sai see 2 ööga, seda ma naersin, et pidin enne valmis tegema kui lõng oleks otsa saanud, roosat ainult jäi mingi paarikümne sm jupp :)

Köögikata ütles ...

...Valli ruttu-ruttu koob, et ei lõppeks lõngapallid enne, kui saab valmis salli...
tuli mälusopist lagedale. :o)

elfriide tramm ütles ...

See Lydia on ilus tõesti! Nii pildilt kui ka elusast peast. Väga sümpaatne.

Hiline ütles ...

Lydia on veel sellepärast lummav, et ta näitab selle värvimuutuse päeva jooksul - päikeselisel päeval on õies domineeriv kollane toon, vihmasel päeval on nii roosat kollaksoranži kui ka kirgast helepunast (oleneb õie vanusest), aga mida pimedamaks päev muutub, seda punasemad on õied ja ka "helendavad" ja mida sügisepoole, seda kirkamad need õied on kuigi külm kaste teeb õied täpiliseks, aga egas polegi vaja nina roosipuhmasse toppida :))))
Eh dziiiisis, milleni elu läinud - ma tellisin olemasolevatele pargiroosidele veel 9 tk juurde !?!!! Olin see ikka mina, kes kategooriliselt ütles, et ei ühtegi roosi enam... :S

elfriide tramm ütles ...

hihii :))))
never say never..