pühapäev, 25. oktoober 2009

Kapuutsiga :)



Eile siis lõpetasin selle aasta aiahooaja - korjasin viimased tomatid kasti "punastama" ja viisin tomativarret lõkkeplatsi, ning pumpasin vihmaveetünnid kuivaks ja kaaned peale. Katta ei ole midagi, vajadusel ainult varjutuskangas selle aasta istutatud ja istutamata okkalistele ja kui väga külmaks üritab minna, siis puistan hellakestele kergkruusa peale, tõhusam kui misiganes talvekate.

12 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Väga ilus!

MUHEDIK ütles ...

Wow!!! See siis kapuutsi kohta:)

Me ei kata ka mitte miskit-aastaid.
Ja täpselt nagu sina, mis jäi pottidesse, sinna käib kergkruus külgedele ja peale - vajadusel. Kui jagub lund, pole sedagi vaja:

Hiline ütles ...

A mul on veel 3 tooni halli parajalt jämedat 100% alpakat paari kilo jagu ja tumedamat halli alpakat kitsevillaga (sellest tehtud osa kapuutsist) :)))
Ega ma enne oma tuba "suuemaks" saa kui kappidest suuremjagu lõnga kulutatud.

MUHEDIK ütles ...

Täiesti teemaväline jutt- kas tead, mis satikas Su siberi iirise lehes elutses? Uurisin seda mitmelt poolt. BA tüdrukud nägid säärast kahjustust esmakordselt. Siis otsisin üles kõik suured asjatundjad Maaülikooli taimekaitse instituudist ja saatsin pildid koos küsimustega ja enda otsingu tulemustega neile. Ja üllatus-üllatus! See satikas oli lehetäi, kes pidi ka vahel lehesse ronima. Ilma mikroskoobi all uurimata ei osanud nad öelda täpset liiki.

Hiline ütles ...

Vägagi tõenäoline, sest nagu ma ka ühes postituses kirjutasin, leidsin mõnel prantslasel ka mustad lehetäid, kelle koloonia paistis vaadates pigem vihmapiiskade poolt ülespritsitud mullana. Mustad lehetäid olid ka maguskirssidel, neid sain ohjata rohelise seebi ja tuhaga, siberlaste täidest sain lahti ainult decisega. Võta nüüd kinni, kas kodumaised (maguskirsid kasvavad ligidal) või importtäid, teistel siberlastel pole küll neid kunagi olnud.
Aga kas need täid võivad põhjustada seda lehe "plisseeri"?, ühel selle suve saadud prantslase noorel lehel ka voldid sees.

MUHEDIK ütles ...

Jah, võivad küll, sest nad närivad neid lehti ja kahjustuse kohtades ei liigu rakumahlad normaalselt, see põhjustab aga lehe igasugused moondusmised.
Uurisin seda värki väga põhjalikult, sest mul oli vaja faktimaterjalis väga täpne olla.
Sel aastal oli üldse väga palju igasugu kahjureid, ilmselt see niiskus oli neile väga meeltmööda.

Hiline ütles ...

Mitte ainult niiskus, vähemalt meie kandis oli haruldaselt vähe väikelinde - ei ühtki pesitsevat põõsalindu, käebsenäppi ega ka ühtegi siisikest ega hallrästast ei hakanud silma. Ka konnad hilinesid kudemisega, tavaliselt oli neid alati rohkelt juuni-juuli sadudeperioodil kui teod massiliselt tegutsema hakkasid, sel suvel, vaatamata sellele, et eelmisel muskuspatdid väga suure teopuhastuse tegid, aga konnade ja rästaste puudusel oli mul tigude "rekordsaak". Õudus, ma võtsin nende hävitamiseks kasutusse juba microgaasipõleti.

Liia käsitöö ütles ...

Väga lahe, kapuutsiga kohe palju parem.
Sul blogil uus pilt, mis kohe seostus ühe teise blogiga.
Panen sulle siia ühe lingi (vb oled ise leidnud), seal ka tihti kassidest vahvaid pilte ja just tänases postituses jälle!
http://www.desiretoinspire.blogspot.com/

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Väga stiilne ihukate! Kahju, et ise kududa ei mõista

Hiline ütles ...

Jutt või asi, et ei mõista kududa - ega endal polegi vaja muud teha kui natuke vardaid liigutada, nad ise koovad :)))
Igatahes lihtsam kui lapitekke õmmelda, ma tükk aega pusserdasin bernale küljealust teha, asenduseks pestud vaibale, mis kuidagi ei taha kuivada nii ruttu kui vaja.

Kadri ütles ...

Mis Sa tahad öelda, et varraste ja kätega kudusid selle kehakatte? Hull naine :D Ma ei saaks massinaga ka ilmselt sellist asja valmis :P Aga imekena :)

Astra ütles ...

Heia heia sõbrake :)
Kuidas elu kulgeb?
Sain ka tänu mio abile mingi blogiga maha mine piiluma.
http://astraco.wordpress.com/
Sinu kudum on muljetavaldav nagu sinu kõik tööd. Oled mulle üldse üks suur eeskuju ja õpetaja nagu miokas.Ja noh selle kehakattega oleks minagi rahul ja mõnuleks seal sees :D