esmaspäev, 10. mai 2010

Palju kive, vähe kive

Eelmisel aastal kiiruga tehtud, aga end õigustanud maakivist maasika kõrgpeenar sai laupäeval natuke parendatud. Kile ega ajalehed mullapiirdeks hästi ei sobinud ja nii võtsin maasikad välja, panin mingid vanad plastist klaaskiuga katuseplaadid piirdeks, et muld kivide vahelt välja ei pudiseks, ladusin natuke kõrgemaks ja vedasin mulla-kompostisegu juurde. Õhtuhakul, just enne vihma, said ka maasikad oma peenrasse tagasi.

Eile tekkis pisike paus, mil kangesti tükkis unekas peale, aga mees teatas, et mida ma teen selle suure puust lillepotiga, mis juba ajast-aega kasutult seisab ja jääb talle ette. Et kas saagida pooleks, siis kergem ka minul tõsta.
Miks mitte, väga hästi tehtud potitegijat võiks ikka niipalju austada, et tema töö ja vaev ka asjaette läheks. Natuke värvi ja lakki ja nüüd siis mul 2 sellist maasikapotti, mis vägagi sobib kivipeenra nurkadele asetada. Hommikul siis muld sisse ja maasikad mulda.

Täna oli tiba ränk tegevus - 3 neljajalgse sõbra sleppi käiva käru täit mulda maha kühveldada (mees kühveldas peale, nii et sellest vaevast õnneks pääsesin :D) ja et tiba jäi energiat veel üle, siis ka autokastitäis kive toodud.

Kui kivid said maha laotud, tundus see kogus ikka ääretult väike, ühe päeva töö, kui sedagi.

12 kommentaari:

elfriide tramm ütles ...

ohissand!
ma poleks elu sees nii palju ühe päevaga teha jõudnud :)))

Hiline ütles ...

Ega minagi ju ühe päevaga, peamiselt laupäeva ja tänasega. Eilne emadepäeva hea-parema seedimise soodustamiseks poti liivapaberiga nühkimine ja värvidega katmine vast tund tööd ainult ja 2x lakipalooniga vehkimist umbes 5 min jagu sinna otsa. Eilne mõnus logelemine igatahes väsitas sedavõrd, er tänane füüsiline töö oli rohkem nagu looderdamisevastane teraapia :DDD

deia ütles ...

Jestas - nii palju kive:O
Ma ikke imestan, kuidas sinusugune nääpsuke neid suuri kivihunnikuid jõuab majandada. Või äkitselt on sul haldjatega diil tehtud?

Hiline ütles ...

Ai, kuramus! - lakk on ikka balloonides, mitte paloonis :)))
Eh, need kivipiirded on minu peni berna süü - mu uus (veel poolik) pojengipeenrake on juba suuri käpapitsereid täis tipitud. Ju käis tutvumas uute asukatega ja kohaga kus ta nagu ei tohiks olla, aga "keelumärke" ju pole, paned kivid äärde ja ta teab, et seal tõesti ei tohi käia (vast vahel siis kui mind nägemas ei ole).
Trumm tõstab hantleid, mina kive :DDD trenn, noh.
Tege´lt on kividel veel paar funktsioone, esiteks mul ju muld peale veetud, all ju puhas kitine ja kiviklibune savi ja teiseks - sinna poevad teod varju ja hea neid teograanuleid poetada ning põletiga kärsatada, nüüd hommikuti neid hulga vähem korjata.
No ja kui aus olla , siis mul on ränk sõltuvus kividest :)

Nodsu ütles ...

Vau, aina loe, vaata ja imesta! Kole raske sõltuvuse oled külge saanud :) ... õnneks ajahambale vastupidavama kui paekivist, mõnusad on aga mõlemad.

MUHEDIK ütles ...

Kui meie maad on õnnistatud imeilusate maakividega, siis oskaja ja hea maitsega inimene nagu Sina, leiab neile ka alati ilusa kasutuse või põhjenduse (berna:D). Kivi-ja aiasõltuvus on parim, mis ühele inimesele antud:)
Ja kõrgemalt tõstetud maasikapeenar näeb ka hoopis parem välja, eristub ümbritsevast paremini.
Ja need puupotid on kah ägedad, ma ei tea, kas hakkan veidi ogaraks minema, aga mulle on viimasel ajal hakanud aias meeldima igasugune kila-kola - potid, tünnid, vannid ja muu säärane kraam. Ei tea, kas olen pidanud liiga kaua väga korralik olema:DDD

Tsiil ütles ...

Oh kõik need kivid. Mina mõtlesin eile, et ei jõua meesterahvastega vaielda kivivedu küsimustes, tuleb sügisel ikka autokooli minna :)

Kõrgpeenrad on äge jah, saavad oma tuule ja päikese!

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ah vaata! Sul on seal esimesel kivimüüril nagu härg! Kogemata tuli vai ongi selline meelega tehtud? (viimasel fotol)

elfriide tramm ütles ...

trumm tõstis täna ka kiva. õigemini küll fibo plokke. no ikka on ju veeeeeel vaja mõned kõrgpeenrad teha... oh issand küll!

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Üks väike küsimus: kuidas Sa rohid neid peenraid? Ronid jalgupidi sisse? Laiad ju? Muidu ei ulatu ju?

Hiline ütles ...

Ei ole vajadust sisse ronida - ma ikka tegin selliste mõõtmetega, et pääsen vaevata kogu peenrapinda hooldama ja marju korjama. Kuigi rohimiseks ja maa kobestamiseks on mul väga hea väike reha, tänu kellele ma ei pea eriti oma laiadel lillepeenardel rohimise ajal ringi trampima ja enamus tööst saan teha püsti olles, ei ole sellel maasikapeenral isegi seda rehakest vaja läinud. Ja mul isetehtud lühema varrega kobestaja, millega väga hea ka juurumbrohte välja rookida, see ka paras käepikendus.

Köögikata ütles ...

Ma panin ka tänavu kõrgpeenrasse maasikad. vaatame, kuidas neile meeldib. Madalamates peenardes läksid igatahes varemalt kõik sipelgate roaks. Taimed siis.
Aga suure poti pooleks saagimine oli nutikas küll.