reede, 13. august 2010

Ei umbrohi hävine :)

See siis minu kohta käiv.

Vahepealsetest siis:
Rekordtomat (tänu harakatele ei teagi, kas Tšudo rõnka või...) 1122 g
Kaks uut asukat tiiki toodud - tähkjas vesikuusk
ja ???
Kõõlusleht läks uuesti õitsema
Deiale - luigelille mul rohkem, minu veest püütud hulpivas mättas noored "lapsukesed" ka hakkavad õitsema ja ilma Sa küll ei jää :DDD
Trummi toodud see vesikuuse moodi pisteti kalade poolt paari päevaga pintslisse. Tänamatud tegelased, oleksid aitähki öelnud. Aga vesikarikad näitasid end paar päeva ja siis uppusid ära :D Kas ongi nii, et esialgu ujuvad pinnaläheduses, siis hakkavad sügavust mõõtma ja ainult õhtuti "käisid värsket õhku hingamas" ning siis tegid kollektiivse "enesetapu"? või elavadki kusagil põhjas, kuniks jälle pinnale asja?

Suur-suur tänu Deiale vesirooside eest! Oma õisi pole veel 2 näidanud, aga kõik tublisti kosunud ja täna õitses korraga isegi 4 õit!


Ja vot sellist asja siis nädalajagu nokitsenud - kahe kuivanud ploomi oksad, natuke õunapuud ja kaske.
Praeguseks siis hööveldamisest (no teada ju minu saagimisoskus, kuigi mees kinkis miniketassae :D) ja lihvimisest selg kange nagu puuhobusel ja täna ju reede - lubasin mõlemad bossed varem töölt puhkama :) Päris valmimiseni veel umbes kaks nädalat tihket tööd ja mu vanast rääbakast töölauast saab uus aialaud.

8 kommentaari:

Mariihen ütles ...

Imeilus lauaplaat! Kuidas need kettad vanale lauapinnale kinnitatud on? Kettad ju ümmargused - kas ketaste vahed jäävadki vahedeks või paned sinna vahele veel mingi imeviguri? Igal juhul tuleb hüper-super ilus asi!

Hiline ütles ...

Vanast lauast alles ainult jalad, alusplateks kinnitasin poltidega 20mm OSB plaadi ja kettad liimisin. Vahed peab kindlasti täitma, laud jääb aastaringselt õue

Nodsu ütles ...

Tõesti super laud! Olen näinud ühes pubis selliselt tehtud lage ja ümmargused pisikesed lambikesed olid sinna sisse nö sulandatud, hästi vahva oli. Tahaks ka ise kunagi miskit taolist (seibitehnikas :)) teha, aga esialgu pole veel konkreetset mõtet :).

Köögikata ütles ...

Hästi vahva laud.
Minul sõid ka need va bossi smugeldatud kogrepojad (neid pidi muide nii 50-70tk olema!!!) vist selle Deialt vesiroosiga tulnud vesikuuse ära, igatahes kadunud ta on.

Kadakas ütles ...

Vauu! Mina ei raatsikski sellist lauda õue viia, paneks kohe otse diivani ette või kuhugi... Igatsugu fantaasia hakkas kohe lendama siin komme lugedes - laua peale võiks ju klaasi panna ja seibivahedesse ledid...

Tsiil ütles ...

Imeilus! Mina ka ei raatsiks õue viia. Hm ja millist materjali olin lõkkesse ajanud :(

deia ütles ...

Mul see vesikarikas tegi sama nalja. Et kadus ära. Aga eile kui vesikuuske vähemaks rookisin, ilmus ta jälle nähtavale ja nüüd kenasti näha jälle. Üks kummaline tegelane.

Sellele luigelillele panen kindlasti bronni peale. Ükspäev käisin Hansaplandis - seal oli see luigelill isegi müügil. Aga õnnetuseks mingis komplektis teiste sootaimedega. Ja kogu portsu eest küsisid pea pooltuhat eeku - röögatu hind.

Ja sa oled kollase vesiroosi õitsema saanud - minul pole ta seeaasta õit näidanud - ju said siis õienuppudega juurikapoole endale :DD

Aga laud on äge - selles tehnikas saaks ju ka seinapaneele teha. Mul hakkas mõte jälle liikuma kohe - peaks talveks igatsugu oksi varuma, ja siis on nokitsemiseks aega küll. Aga millega sa need vahed täidad? Seina jaoks peaks ju ka miskit vahele toppima - kes seda tolmu jõuab sealt vahedest pärast puhastada :D

Ehh, kui inspiratsiooni vaja - siis surfa sinu blogis ja kohe mõtted hakkavad liikuma :DDD

MUHEDIK ütles ...

Me pole sellist suurt plaati kunagi teinud, materjali polnud niipalju, aga huvitavast kadakaoksast olid kunagi ammu sauna uksele kleebitud liblikad:)
Laud on super ja järgitegemist väärt, meil on nüüd varutud hulgem kadakaid, millest oligi kavas üks erilise konstruktsiooniga laud kokku munsterdada. Järgmise aasta projekt. Eks nüüd küsime ka nippe:)

See vesikarikas elutsebki peamiselt vee all, jahedamaga tuleb ta pinnale lähemale, suure kuumaga on allpool.Enne talve sätib end päris põhja unele, kevadel kui vesi veidi soojeneb, hakkab end rohkem näitama, pinnas on peamiselt vanemad taimed.

Ja see kõõlusleht on ka väga-väga ilus, broneeriks jupikese kui kunagi tulevikus paljuneb:)