teisipäev, 4. jaanuar 2011

Veel katusest, lumest ja alumiiniumtorudest

Kuna viimastel nädalatel on kõige loetavamad postitused:
Katus, lumi ja alumiiniumtorud
ja Trummile
Siis täpsustuseks niipalju, et trummi poolt pakutud riistapuu on sellest lumelõikurist tiba parem, aga kumbki pole täiuslik - meie katustele jäävad lühivarreliseks ja vähese jõudlusega, pealegi vajavad füüsilist jõudu kui lumi isegi tibake jäätunudvõi tihenenud. Ainult äsjasadanud kerge lume saab kergelt maha, aga kes see iga nädal tahab teede rookimisele lisaks ka katust lumevabaks rookida?!
Odavam ja lihtsam oleks juba ehitada katusekonstruktsioon tugevaks ja suurema kaldega (ja ilma lumetõkketa), et see lumi ise maha variseks :DDD

Lehepuhur? - effektiivne naljanumber!!! Mina igatahes "võtsin pileti esiritta", istusin köögis akna all (vähem müra), nautisin kohvi ja vahvat vägevat "lumetormi" kuniks poolteise meetri paksune tuisulumekiht kivikuuri katuselt minema puhuti. Õnneks naabri tagaaeda kus isegi karud ei käi, inimestest rääkimata :) Meie hoovipoolsel katusel vaevalt poole meetri jagu ja sellegi viis tuul jõekünkale. No seal võib see ligi 2m paksune lumevaip olla küll, hea pehme lumehange kelgutada :)

Nii et ärge hellitage lootust, et leidub mingi imeriist, millega saaks vaevata ja nahka märjaks rassimata katuselt lund maha, sellist lihtsalt pole veel leiutatud, vast siis pole vaja rassida kui katusele lumekaitseks teine katus peale ehitada ;o)

3 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Ma selle lehepuhuri kohalt vaidleks natuke vastu, minu jaoks on ta vägagi efektiivne riistapuu, sest kühveldada ma tõesti ei saa. Kuni 20 cm kerge lume puhul ikka väga efektiivne, ainuke jah, et lund lendab tõesti vägevalt. See-eest ei saa nahkagi märjaks, seljavalu kah ei tule. Oma varikatused sain ka sellega aknast puhudes puhtaks, ei pidanud kuskile ronima.

MUHEDIK ütles ...

Ma mõtisklen juba ammu selle lehepuhuri üle, eks ta oleks ju sügisel samuti asendamatu abimees. Ei tohi küll ära sõnuda, aga meil tegi katused puhtaks viimane tuisk, ainult kasvuhoonelt on mõned korrad pidanud lund alla lükkama, eks eelmise aasta kogemus on jälle tsipa targemaks teinud:)

Hiline ütles ...

:D Effektne jah, aga Sa kujuta ette 3-4 m kõrgusel keskmiselt meetripaksust kohevat lund pea 200 ruutmeetrisel pinnal õhku paiskumas! Hea, et paraja tugevusega kagutuul puhus, tuulevaikusega poleks keegi (eriti see puhurdaja) mitte mukitki sellest "lendavast lumehangest" läbi näinud :DDD