esmaspäev, 23. juuli 2012

Noh jah...

... kui ilm kehva, siis paras kiruda, et ilmataat on kindlasti eestlane.
Ja kirumiseks põhjust - kõige tähtsam - tahe tegutseda on, aga kuidagi ei pääse  tänu igapäevastele padukatele ei mulda ega kive tooma. Maa nii märg, et parem ei tasu üritadagi "neljajalgse sõbraga" teelt kõrvale sõita, vajub kõhuni pinnasesse isegi ilma koormata. Ja nii ongi üks töö jälle ripakile

Vihmaga õues just eriti midagi ei tee ja olin nõus uurima internetis sobivat kaminat kivikuuri soojaandjaks.
No veab mul oma tahtmistega, soovitud teleka soodushind oli hulga suurem kui tavahind ja kaminatel üldse mingi utoopiline summa pandud, ega euroga polegi hind ju tõusnud - väiksemad kui kroonide numbrid, kas pole :D kaminasüdamik  ja veel üks  kaminasüdamik  Huvitav see, et nendel asjadel, mille vastu huvi ei tunne, pole hindadega mingit jama tähele pannud.

Ja mitte ei saa aru, kuhu see vihm peenardelt mulla uhub, alles kuu tagasi sai kiviääred triiki täidetud ja tihendatud, praeguseks on need mullakärutäied nagu haihtunud.  Ja seepärast osa priimulaidki veel istutamata, sest eks nii olegi, et  saad just seda mida maksad, kolmandik taimedest pisikesed beebitaimed ja neid ei saa küll veel püsipaika istutada. Pean nendele kribalakestele kuhugile natuke kõrgema beebipeenra tegema, et ma neid kogemata välja ei rohiks ja nad ka talve üle elaksid.

5 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Mu meelest on isegi rohkem kui üks töö ripakile. Vahi ainult aknast välja ja imesta, mis ümberringi toimub.
Kas Sa pisikesi taimi potistada ei taha? Kasvuhoones juurduvad ja edenevad nad kiiremini kui nende külmade öödega mistahes peenras ja siis saab paika juba korralikud suured taimed.

Eve Piibeleht ütles ...

Meil samamoodi kõik seisab, mis enama kui viie kilo liigutamist nõuab. Maa lirtsub, mida sa vead...

Hiline ütles ...

Ei taha, ennastki paneb nördinult imestama, aga mul viimasel ajal millegipärast ei taha taimed enam potikestes kasvada ja selle põhjust ei oska isegi välja mõelda. Kasvuhoones mul kapsad oma meetrise läbimõõduga lehtedega, sinna küll enam miski ega keski ei mahu, mina ka mitte :)
A mis aknast välja vaadata - täitsa peaaegu (ühel pojengil seemnekuprad lõikumata) ilus pilt, pole tükil ajal nii ilusaid astilbesid näinud, päevaliiliad küll natuke hullult lokkavad, aga õnneks pole veel täisõites ja hostad selle vihmaga end natuke väga ilusalt segaseks kasvatanud.
Umbrohi? Minu aias üldiselt sama loomulik nähe nagu karikakrad aasal - mida aeg edasi, seda rohkem :)
Aga Sul õigus, tähtsam töö tegemata - taevas selgeks nühkimata, aga ausõna, ma kardan kõrgust ja nagu isegi tead, tuul ei reageeriks isegi eurodirektiividele, puhub ikka siis ja nii tugevalt kui ise tahab.

Kimalane ütles ...

Hiline, mõnus oled. Tore lugeda Su postitusi. Aitäh!

Tsiil ütles ...

aga oh mis ilus asi sul seal jälle!
Uurisin kohe pikalt ja huviga.

astilbede suhtes õige küll, tänavu on nad ikka väga prisked ja ilusad.