kolmapäev, 16. juuli 2008

Sculpey Studio

Juba pikemat aega tagasi tellitud uus polümeersavi sculpi sarjast Studio sai ka siis järgi proovitud.
Voolida seda savi väga mõnus, eriti meeldis must - ei määri. Ka liitekohti kerge siluda. Kasutasin halli (tähetolm), musta ja premo valget, millele lisasin natuke hõbedast perlexsit. Küpsetamata helmed nägid välja vägagi öös helenduvate orhideede moodi. Ahju programeerisin 130 kraadi peale, sest see savi vajab fimost kõrgemat temperatuuri, aga valmis helmed valmistasid natuke pettumust - värvide kontrast kadus. Tähetolm muutus kollaka tooniga halliks, milles midagi ei meenutanud helenduvat tähetolmu ja must jääb oma värvisügavuselt fimo softi mustale alla. Kokkuvõttes kahvatu värk, aga see-eest väga hästi lihvitav. Lakk ei andnud ka kübetki erksust juurde.
Aga õele need helmed meeldisid ja tegime juurde fimost mustad laavahelmed, lisasime vanadest varudest premost kassisilmad ning preemiaks saadud swarovski klaaspärlid (valged tšehhi omad täitsa otsas) ja selline see kee siis sai.
Õde väga rahul, ise natuke materjalis pettunud.

Pilt tehtud aknalaual ja laki läige natuke moonutab mustrit, aga kuna õde pani selle keega juba oma kodu poole punnu, siis paremat pilti ei saa enam teha.
Aga algajale on Studio väga heaks materjaliks, väga kergesti töödeldav.

Need on vana HP laserjetiga tehtud pildiülekanded premo pärlile

4 kommentaari:

Katrin mdmB ütles ...

Vot ei tea, millised need helmed siis enne küpsetamist veel välja võisid näha :P Aga kahju kui sa päris rahul ei ole. Mõnus kooslus nende laavahelmeste, pärlite ja isetehtud kassisilmade :D On tõesti kassisilmade moodi!

Hiline ütles ...

No need premoga kassisilmad tulid küll vahvamad kui hiinlste tehtud fiiberhelmed, aga väga ilusad tulevad fimost (kui muidugi must laiali ei lähe, jube määrduv asi).
Pettunud ei ole materjalis tema omaduste suhtes (kui fimot oleks nii kerge töödelda, hüppaks rõõmust lakke) vaid, et valminuna tekib mingi kollakas toon, ka sculpey premo PLP-le ja pärlile, fimoga seda ei juhtu. See kollakas toon jätab helmele rääsunud mulje, nagu vana puidulakk.
Kuigi mõnel juhul täitsa asjakohane - tegin katseks mõned pildiülekanded premo pärlile ja see kollakas toon andis portreele vahva vanaaegse foto fiilingu, saaks ilusaid medaljone teha, paremat printerit ainult vaja. Kui sahtlist üles leian, teen pildi.

Kati ütles ...

Tere!

Väga kihvtid asjad tulid välja!

Tahtsin mainida ka seda, et Sculpey polümeersavid muudavad värvi vaid juhul, kui temperatuur on liiga kõrge olnud.
Minul on siiamaani olnud kõik värvid just seda värvi, millised nad alguses on olnud. Poolläbipaistvad on poolläbipaistvad, rohelised on rohelised jne.

Aga kui meeldib Fimo rohkem, siis.. maitse üle ei vaielda:)

Riinukas ütles ...

hmm, ma pole küll mingi asjatundja aga ma tean et mul tuttav ostis ahju ja pistis sinna igaksjuhuks ka termomeetri ja ahi oli palju kuumem kui termomeeter näitas, äkki ikka oli see temp. vale, mine sa ned ahjusid tea, ma olen ka saand vale värvi ja tingituna sellest et ma selle oma asja puupliidi ahju toppisin