pühapäev, 13. juuli 2008

Väike puhkepaus

Väike puhkeperiood peale kevadist tulpide õitemerd ja pojengide "õietaldrikuid".
Aga juba hakkavad päevaliiliad oma õisi avama.
Oi jeee...kui veel vihmad ka kestavad...
Ma juba mitu aastat kasvatan iseloomu, et enam ühtki lillekest aeda ei too, aga ei taha see iseloom sugugi kasvada. Peaks vist ikka muttidelt tagasi võidetud hostapeenra korda tegema ja...
Aga olgu, viskan parem jalad seinale ja loen varbavahesid, enne kui algab päevaliiliate värvisünfoonia ja ma tigudele ja äraõitsenud õitele nende istekohad ämbrisse juhatan ja uudistama tulevatele umbrohtudele viisakalt kompostikonteineri kaudu teed peenardelt välja juhatan - nad tulevad ikka ja jälle ilma piletita ja oma arvukaid lapsukesi kaasa vedades, igatahes väga häirivad tegelased.

7 kommentaari:

deia ütles ...

Sul päevaliiliad juba õitsevad! Minul siin Põhja Eestis on ainult need väikesed kollased õitsenud. Teised kõik veel ootavad. Aga õisikuid on näha, et tuleb palju.
Ja kas ma nägin õieti, et su aeda on ka roosid saabunud :)

Hiline ütles ...

See esimene, Lidya, on jah paar aastat tagasi Juhanilt ostetud, aga teised, lihtõieline ainus mu roosidest ellu jäänud (78-ndal istutatud, mingi nimetu miniroos) ja roosa on kusagilt ise sel perioodil, kui suviti aia hooldamise asemel Euroopas ringi rallisin, ilmunud. Aga see tilluke punane mu õnnetu sünnipäevakingitus, kelle arvasin toas täitsa välja surnud olevat ja jaanuaripakasega õue viskasin ja kevadel avastasin, et kasvatab lehti! Huvitav, et talle meeldib natuke varjuline koht. Ja Sinu kingitud pargiroos ka kosub, isegi mees pole muruniitjaga maha niitnud :) (nagu ta mu kurerehadega tegi).
Ah jaa, mairoos ronis ka aia alt naabri poolt minu aeda ja temapoolne kuivas ära, vist vahetuskaup, minu sõrmkübar esimene aasta õitses ja külvas seemned, need läksid ainult naabri poolel kasvama ja siiani tal õitseb ja seemendab ise ja minu poolel ei mukitki :)

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Tore vahetus naabriga.
Ilus vaadata, et kuskil kõik muudkui õitseb. Me siin Eesti keskel ja lagedal pooles kevades alles. Kuskilt alevist läbi sõites olen ikka kadedusest üsna roheline. Kõigil õitsevad iogasugu asjad, mis mul alles esimesi miniatuurseid pungakesi kannavad kui üldse.

Tiiu ütles ...

See video on fantastiline, käin iga päev siin seda kuulamas. Kelle muusika see on?

Hiline ütles ...

See muusika on Kitaro "Caravansary"

Tiiu ütles ...

Tänan! Kaunite mõtete eest ka!

Köögikata ütles ...

Mmm, mõnusad lilled ja mõnus muusika jah. Kas see kahar lai puuke on äädikapuu? Mina sain ka omale väikese pojakese, ei jõua ära oodata, millal see ka nii kenaks puuks kasvab.