neljapäev, 6. november 2008

Selle natukese sügise 2 osa

Alul oli mul kavas neist hoopis midagi päikselisemat teha, värvid ju erksad ja päikselised.
Aga õhtul koeraga jalutades jäin tagasiteel paksu helendavasse sünkhalli uttu. Kõigele lisaks kustus ka taskulamp ja koera kaelarihmal olev värviliste vilkuvate tulukestega helkurripats andis sellele udule mingi nukra lummuse.
Selles meeleolus siis saidki need ripatsid oma välimuse ja nimed.

Esimene on mu siidisabade ja varblaste poolt hüljatud viirpuu, kuidagi kaunis nukra olemisega ilma lõbusa linnusädinata ja nimeks paningi
"Kurbus"

Ei teagi, mis põhjusel ei muutunud see ripatsikene peale lakkimist erksamaks, vaid nagu läbi õrna uduvine ja tõi esile lillakamad toonid, mis minul assotsieerub mälestusega, sõlmed on ju meelespidamiseks ja ärakeeratud nurgad midagi vana ja ärakulunud. Kokku ongi
"Mälestused"

Puuriida vahelt leitud talveunes liblikas, tõin ta garaashi ja loodan, et ärkab kevadel ellu
"Lootus"

Tahtsin teha ka ühe natuke rõõmsama - sügisvaade aknast, aga raam sai kuidagi raske, lisasin liblika ja nimi oligi valmis
"Igatsus"

Ausalt öeldes, mind isegi natuke ehmatas Muhediku täppi arvamine.
Olen ise veevalaja ja nagu paljud sama tähemärgi all sündinud (nagu mu parimad sõbradki) tajuvad ümbrust ka mingi kuuenda meelega. Mina sellega juba harjunud, et võin kellegi teise inimese meeleolusid tunnetada ka distantsilt ja et minu head sõbrad tajuvad igat mu tundevirvendust. Aga see on aastakümnete kokkusaamiste ja suhtlemiste tulemus, kuigi meie spiritist vahel naljatab, et meil üks hing ja sellepärast kokku hoiamegi. Kuigi minu arusaamise järgi on meie sõpruse aluseks sarnased iseloomude pahed :)
Olengi nüüd segaduses, ei teagi, on see hea või halb :D

Aga auhind läheb kindlasti teele nii Muhedikule kui ka Deiale, "Uljas lips" :D Sain südamest naerda - jep, kujutlusvõime hakkas tööle :)))

9 kommentaari:

Liia käsitöö ütles ...

Super teostused! Eriti meeldivad kaks esimest, need on kuidagi lausa erilised!

Terje ütles ...

mina paneks esimesele nimeks Paabulinnusuled!
Väga kenad! Viimistlus lausa superluks!

MUHEDIK ütles ...

Imelised. Paremad kui roosid, sest loovad mingi meeleolu. Mul on täna vist midagi viga - siuke melanhoolne olemine.
Esimene- "Nukrus"
Teine -"Härmahommik" ise ütlesid:)
Kolmas "Vausaba"
Neljas "Igatsus"
Ma ikka seda Fimo ega muud savi ei osta. Ei tahaks mingeid käkerdisi teha:(, aga nii peent tööd ....peab ikka annet ka olema.
Melanhoolia süveneb.

MUHEDIK ütles ...

Aaaaaa, kade ma ei ole, aga imetlen küll

Hiline ütles ...

Dziiisis! Muhedik, 2 nime täppi!!!
Ühemunakaksikud või? :DDD

Ega viimati nüüd minu sügisene must masendus viimati nakkav ole?

deia ütles ...

Nu mina täna vist ülemeelikus meeleolus - ja nukrust ega melanhooliat mitte kuskil. Hiline jätkuvalt soovitan sul käsitööpoeke avada - nu selline töötoa moodi, et kus käiks nii müük kui õpetamine koos. Mina oleks kindel klient.
Aga kuna ma siukses hullus meeleolus täna - siis minule tulid hoopis teised nimed pähe - palun mitte pahaks panna :D
Esimene - paneks nimeks "Uljas lips" - kangesti meenutab lipsu sellise külamehe kaelas, kes kuskilt simmanilt hommikul kodu poole tuleb - nu ja need mammud on naisele meelehääks kaasa pandud.
Teisele olid sa juba nime pannud " Härmahommik" - ei hakka muutma.
Kolmas - "Liblikatiib"
Ja neljanda nimetaks lihtsalt " Kaunis sügis"

Ja ma vist ületöötanud - sest masenduse asemel lasen viimasel ajal ringi nagu duracelli jänes.

MUHEDIK ütles ...

eeee, munadest ei tea miskit. Aga olevat ka astronoomilised kaksikud olemas. Sa oled mind varem ka kaksikuks tituleerinud, olgu küll, et see 2 on ikka vähevõitu arvatud, tegelikult kui hästi mõelda, siis lausa 50%. Aga olen ma meil ka varem päris ühesuguseid jooni täheldanud. Mõnikord on niisugune tunne, et Sa oled kohe minu mõtteid kuskilt maha lugenud ja siis kirja pannud. Ja mina vahin siis nagu tola neid oma sõnu.


Aga see melanhoolia täna rohkem Thelalt- lugesin neid tema küsimusi ja mõtlesin mõne asja peale.

Köögikata ütles ...

See Härmahommik oli jah varem teada, aga teised kuuluvad minu jaoks kõik ühte liblika-sarja. Neist keskmine ehk Viimne tiivalöök ja viimane Suvesõnum (viidates moobiilikotti meenutavale kujundusele).Aga esimene oleks rohkem nagu Liblika sünd.
Imeilusad. Ja veelkord - on ikka imeliselt peen muster.

elfriide tramm ütles ...

minu jaoks on esimene raba mis raba. no või jõhvikamätas :) - tume turvas ja vesi, värvilised lehed ja samblad päikese käes ja lisaks mõned vallatud jõhvikad .)