esmaspäev, 8. detsember 2008

Nutt ja hala

Vot sedasi siis jah - mul jälle põhjust nuttu joristada ja halada.
Jõulud lähenevad kiirrongi kiirusega, üks juubel ka vahepeal, aga salle-rätte, millel vaja ääred palistada, kümmekond. Palistan ääred käsitsi, vanadest varudest oleva värvitu niidiga, mille siis pillasin töökäigus põrandale. Kass arvas, et mänguasi visati talle ja kribinal-krabinal veeretati niidipool külmiku alla.
Aga vot sealt seda juba nii lihtsalt kätte ei saa, lammuta pool köögi põrandat või külmkapp.

Жизнь смешнее анекдота... mu vana külmik lagunes samaaegselt nõukogude liiduga ja mees läks uut otsima, mõõtis kenasti seinakapi külmikukoha risti põigiti üle ja...
ja ise näost särades, tõigi - suure, kohvimasinaga ühte värvi, mõõtude järgi igalt nii täpne, jääb isegi igasse külge õhuvahedki. Kas pole tore vedamine! Kallis, hüppa rõõmust!
Ma hoopis kiljatasin, nördimusest, sest silmaga oli näha, et külmikumonstrum sellesse kapiauku ei mahu, kõrgem. Tuleb välja, et mees jäi uskuma paberil olevaid gabariidinumbreid ja kokkuhoiu mõttes ei hakanud mõõdulinti kulutama. Eks ta nii ole kui teatakse, et silmade kõrgusel on 170 ja kui üle pea, siis 192, mitte sendimeetritki rohkem.
Küsisin, et kas viib nüüd selle poodi tagasi, mis üle 192?
Seinakappi ma lõhkuda ei lubanud, kindlasti oleks see siiani tegemata ja lauanõud siis kusagil lauanurgal virnas. Lõhuti siis natuke põrandat, seal ei hoita ju ühtki taldrikku.

Alati kui miski sinna kapi alla veeres, vandusin. Eile vandusin, et väga vähe sai asju kapi alla veeretatud, see mu ainus värvitu niidiga rull ja kadus tulevaste perioodide varuks, mind siis kindlasti enam elus ei ole kui seda "kultuurikihti" külmiku alt väljakaevandama hakatakse, vast keegi vaevub mulle siis teise ilma pakki saatma. Poodide revideerimine lõppes tulemusteta, kus otsas, kus ei teatudki, mis asi see on.

Täna siis otsisin oma siidiniidi varud üles, aga kuna mu nägemine on nagu ta on, ei riskinud selle nähtava niidiga käsitsi palistama, hulga kenam saab masinaga sikksakitades.
Aga mul ei ole enam ühtegi siidile sobivat peent nõela!
Homme jälle linnapeale ja kui ma oma masinale sobivaid ei leia, siis... siis pean uued, juba valmis kupongid värvima.

Ühe sain siis peaaegu valmis, korra veel raamile tõmmata ja ääred üle värvida

9 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

No ei oska kuidagi lohutada. Aga väga tuttav lugu. Vast aitab Sind teadmine, et ka minu mees mõõdab kõiki asju kuuesiiluga:))) ja kui siis miskit ära ei mahu või puudu tuleb, on vaja kas pidevalt poe vahet sõita või justtäpselt miskit lõhkuda.
Sall on väga ilus! Aga kui Sa kasutaksid mingit sellist värvi niiti nagu oled sallis endas kasutanud, kas siis jääb kole?
Ma ka pole sellest värvitust niidist rohkem kuulnud- "Armastuses kolme apelsini" vastu oli küll midagi niisugust kasutusel:D

Kairi Kaarlaid ütles ...

Aaah, kui ilus!

Liia käsitöö ütles ...

Sinu sallid on nii ilusad, et ma oleks nõus ka ilma palistamata neid kingiks saama, suur kahju ainult, et ma pole selles nimekirjas! Need moonid on võrratud!
Seda MUHEDIKU soovitust võiks täitsa proovida, usun et jääb ilus!
Paljudes reklaamides öeldakse, et küsige meie hästivarustatud kauplustest, aga seda juurde ei öelda, kus need hästivarustatud poed asuvad. Vahel ründaks ise ka neid.

elfriide tramm ütles ...

kas sukavardast keeratud "ahjuroobiga" ei saa külmkapi alt seda rulli kätte? või siis traadist?

a muide /muretult vilistades/.. sama juhtub ka siis, kui külmkapp majja köögitööpinna alla ostetakse ära enne, kui maja valmis, tööpinnast rääkimata. :))). mul ilmselt tuleb ka külmkapi alla põrandaplaadid panemata jätta, siis mahub ära. muidu tuleb tööpinna ette teha pisike pingike, millel seistes kodutöid teha :)

Hiline ütles ...

See on rätik 90x90.
Värvilise siidiniidiga, eriti kui veel pole täpselt äärega sama tooni (ja enamus ei olegi), on siis selline jama, et pisted peaksid olema varjatud, aga ma pole oma kehva nägemise tõttu seda enam võimeline tegema, selle nähtamatuga (mingi hästi peen siidise pehmusega kapron, mida õmblustööstuses ikka ohtralt kallimate rõivaste juures palistamiseks kasutati) ei ole mu elevandi jalanumbri mõõtu pisted eriti nähtavad.
Poest õnnestus mingit saada, see on küll peenike, aga jäik nagu tamiil
Masinale sobivaid nõelu ei saanud :(

Ühe öösel masinaga jämedama nõelaga palistatud saatsin täna kingituseks, loodan, et saan objektiivse hinnangu, no ei meeldi mulle siidi juures masinpalistus, pealegi nii õhukese materjaliga tulevad nurgad üpris ümmargused.
Lõpp siis kangaste ostmisel, tellisin täna siis suurema koguse valmiskuponge juurde, talv ju pikk, nendega siis jälle see häda, et võivad raamile kinnituse konksudest augud nähtavaks jääda.

Hiline ütles ...

Ei mingi imega sinna urgitsema pääse, kapi kondeka- ja mootoriosa on ligi 12 sm põrandapinnast allpool augus(kogu alumise ilupaneeli osa) 2.5 sm vahe siis põranda ja kapiukse vahel ja sellele ei või liistu ette panna, muidu ei funksi kondeka jahutus. Eh, mul seal muude veerenud (helmeid ikka ohtralt :D) asjade hulgas isegi üks autovõti, mõtle kui hea on teadmine, et kui peaksin viimase autovõtme kaotama, on tagavaravõti ikka olemas :)))

elfriide tramm ütles ...

sinna peaks siis vähemalt mingi peenesilmalise võrgu ette panema :)

ma kujutan ette, et ega seda kappi sealt üles tõsta/ära võtta korraks ka ei saa...

Köögikata ütles ...

Ehhh...
aga sall on imeline.
Ja parooliks on sessynet - Sessy nimeline on meie küla ainuke bernhardiin. :o)

Kadri ütles ...

*Patsutab tasa!*