pühapäev, 24. mai 2009

Parim rõõm on kahjurõõm :)

Kel tuju halb, luban, et võite julgelt natu kahjurõõmust irvitada :)

Mõned nädalad tagasi, otsustasin ise aiapoti valada ja kui see kivistunud, siis ka mosaiigiga katta. Ühesõnaga, midagi kõrgpeenra otsale ilutsema.
Ennegi vormi tegemiseks plastkaussi ja lillepotti kasutatud, natuke küll õhukeseseinaline toorik, aga lasta pikemat aega kivistuda, traatvõrk tugevduseks peale ja ka mosaiigikiht annab paksust ja tugevust juurde, vastupidav ja mitte väga raske.

Tsemendikoti leidsin ka mehe ehituse juurest, kott õige, aga... natuke nagu imelik segu sai. Käisin veel kaks korda vaatamas, kas võtsin ikka õigest kotist, ma nagu ennegi hulk aastaid tsemendiseguga mätsinud ja peaks teadma, milline segu. Mhm, pakendi kiri ütleb, et tsement jah, fiiber veel pealekauba, vast siis seepärast tundubki imelik, seda fiibrit ma mätsinud pole küll.
Õhtul mainisin ka mehele, et valasin aiapoti tooriku, aga segu oli kuidagi imelik, vastus tuli siis mokaotsast, et vast võtsid selle vana tsemendipära, mis tal ühe koti põhja jäänud, et kõlbab küll kui natuke rohkem segusse panna. Noh, rohkem panin kindlasti, aega tal ka nädalaid kivistuda.

Täna kaunistas mees mu lõunakohvipausi küsimusega, et kurtsid tsemendisegu üle, kas see pulber oli natuke sõmer ja segu kleepuv?
Panin tassi kaugemale - kui mees küsimusi esitab, siis on miski kuskil viltu.
Oligi.
Tal nimelt jäi võrdlemisi räbaldunud kotis mingit savipulbrit järgi ja kallas selle tühja tsemendikotti, kirjutas küll vildikaga peale, aga teisele küljele.
Jah, kiri täitsa olemas ja veel suurelt, aga kes suurt kirja loeb kui sildil kenasti väike kiri olemas (alati tuleb lugeda väikest kirja!).

Kivistunud ei olnud, hea paras tihke, hästi "laagerdunud" ja kindlasi millekski väga kõlbulik, aga mul pole seda millekski veel plaanis teha. Kallasin pesukausist ämbrisse, kui mujale ei kõlba, topin mutiauku - las savitab oma ahjupotte kui tahab või põletagu telliseid, vast siis pole aega lillepeenraid uuristada.

Valasin siis nüüd uue. Enne ikka nuusutasin ja isegi maitsesin, et veenduda, kas tsemendikotis on ikka tsement. Oli!

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

tere, ei leidnud kusagilt teie email aadressi, tahaksin üht juttu blogilehte ja selleks luba küsida. palun seda tiia@blogileht.ee

MUHEDIK ütles ...

:DDDDD
ainult tegijail juhtub:))

Köögikata ütles ...

Lahe apsakas :o)

deia ütles ...

ehh - ma siin itsitan ja mõtlen, et kuda see tsement maitseb ka. Vat see on üks asi mida mina veel elus proovinud pole :DD

elfriide tramm ütles ...

a savist saad ilusa ümariku pitsaahju õue teha :P

Anonüümne ütles ...

Ma ei söö pitsat :)

MUHEDIK ütles ...

:DDDD
Teate, ma ükskord mõtlesin selle peale, et kui mu enda ja mehe suguvõsa ja tuttavad kokku tulevad, siis mina neile lauda katta ei saa. Üks närib ainult idusid, teine ei söö punast, kolmas valget ja neljas üleüldse ühtki kala. Mõni sööb siga, mõni lammast, mõni kana, mõni loomaliha ja mitte ükski ei söö neist kõiki. Nii on kõigi toitudega. Nüüd selgub, et ka pitsa ei kõlba.
Et siis teadmiseks- minu laual on edaspidi AINULT puhas vesi- ehk see sobib kõigile:))) Tsemendi maitset ma ka ei tunne:D


nostalog- see on nende aegade igatsuseks, kus kõike söödi

Hiline ütles ...

Tsement maitseb täitsa tsemenilikult :)))
Aga pitsal poleks häda midagi kui peal on palju singiga seeni ilma nende päikeses kuivatatud tomatite (kahjuks olen näinud kuda neid kuivatadakse) ja juustuta, sest tomatit armastan ainult värskeid toorelt ja vot juustuga olen pirts, eesti omadest ainult paari saarlaste tehtut.

elfriide tramm ütles ...

izzand, isetehtud pitsasse saad ju panna mida tahes :). ja ma võin kihla vedada, et sa pole näinud, kuidas mina neid "päikesekuivatatud" tomateid teen.. vihjeks võib öelda, et nad on tegelikult ahjukuivatatud. eesti juustudesse suhtun üleüldse reservatsiooniga.

aga muhedik - ongi kõige lihtsam - sinu poolt vesi ja sööginõid ja oma närimise võtab igaüks ise kaasa :D

elfriide tramm ütles ...

nädsa, nõudest sai sujuvalt nõid ja puha :D

a mõned ahjukardulased võivad ju alati olla :P

MUHEDIK ütles ...

Ei saa! Üks ei söö lihaga, teine õliga ja tuleb välja, et kolmas ei kannata võid:DDD

Hiline ütles ...

No siis on see ju kattega pirukas, mis mulle väga maitseb kui tehtud hapukoore tainast ja parajalt krõbedaks küpsetatud :)))