teisipäev, 26. mai 2009

Uhkustan :))))

Minul läks Savisaarelt 2007.a. sügisel saadud P. officinalis õitsema! eelmisel kevadel korjasin õienutid kohe ära, sel aastal jätsin kõigile ainult ühe.
Praeguseks õieke juba vaasis
Aga nii suureke juba 2005.a. sügisel mulda pandud seemnemaailmast saadud seemnetest (teine seemik läks kahjuks mutiohvriks) P. officinalise seemik :)
Maasikatele see peenar kohe väga meeldib, õisi tohutult, igas reas eri sort, nimesildid korjas harakas endale - õpetab vist nende järgi oma lapsukesi lugema, et siis teaksid marju pätsates, mis sordiga tegu.
See peaks olema eelmisel kevadel kingiks saadud Yellow Crown, vast siis ikka on ka, kasvult tänavu alla poole meetri, mitte nagu eelmisel suvel kui üritas kasvada pea meetrini.
Tulpidel nüüd rahulikum periood, erinevad sordirühmad ja mahedamad värvid, esiplaanil Deialt saadud rohetulp Groenland. Aitäh, Deia :)
Eh, ju täitsa minu moodi - täna siis leidsin äraõitsenud tulbiõisi noppides, et mul ikka kääbusiiris ka olemas ja hakkab juba õitsemist lõpetama. Sel aastal darvinid nii suurte õitega, et varjasid mu iirisekesed täitsa ära (umbrohu ka :DDD)

7 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Pagan võtku, kirjutasin ilusa pika kommentaari ja kõik haihtus kuskile kosmosesse:S

Ma ju ütlesin, et pojengiaeg on käes:) Väga ilus õis ja seemik on ka uhke.

Ma ei tea miks, aga kõigile taimedele meeldib seal kõrgel eputada. Kas see, et nad on päikesele lähemal...:)

Minu tomati-ja maasikakülvid läksid kõik aia taha:( Taimed tärkasid ja siis veidi aja pärast hakkasid surema. Maasikatest on mul eriti kahju. Jäidki idulehtedega. Arvan,et viga oli mullas, ju oli liiga väetisene. Nii,et ka sellise õppetunni olen nüüd saanud. Ma algul ju ei taibanud, mis juhtuma hakkab aga oleksin pidanud kohe teise mulda pikeerima.

Tulbiaeg ka kestab, kõik on suured nagu kapsad.
Ja lillhernes ka tõuseb lõpuks. Hirmutamine ikkagi aitas:)
jaanol sai meili!

Köögikata ütles ...

Ilus pojeng jah. Aga see seemik, noh, khm, kui ta ikka üle tuhande aasta kasvanud on, peabki ju uhke olema. selline vahva näpukas Sul sinna juhtunud. ;o)
Ja tulbid on imeilusad. Mul on nad tänavu nii kaootiliselt laiali, et ei saa ilusaid piltegi teha.

Hiline ütles ...

:) seda aastaarvu parandasin isegi mitu korda, esimene variant oli 2105 :DDD

Aga külve teen põhiliselt biolani õitsevate toalillede mulda - parim. pole isegi praeahjus kuumutada vaja.
Mis sorti maasikad?, vast mul on ja kui olen tulija, võtaks kaasa. Ka 2 väga hästi amplisse sobivat (ühte võib aastaringi ka toas kasvatada) ja mõlemad talvitusid peenral väga hästi.Kui teised sulasid õienuppudega lume alt, aga esimesed õied olid külmavõetud, siis see sõbrannalt saadud seemnest toamaasikal ei teinud ka öökülmad liiga. Teised on kuumaasikad ja sordinimed on küll teada, aga kes ütleb milline on milline - harakas kakkus eelmisel aastal kõik plastlipikud istikukastidest endale.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Hmmm, minul läksid seemnest külvamised aia taha.

MUHEDIK ütles ...

No ma ka kasutasin tavaliselt sama mulda, aga sel aastal oli mingi sakslaste toalillemuld. Vaatasin küll, et vist on N nats palju, aga lollist peast ikka külvasin ja see mulla välimus mulle ka väga ei meeldinud. Edaspidi tuleb ikka sisetunnet usaldada.
Maasikas oli Gradian, vast saan sealt seemnemaailmast veel.

elfriide tramm ütles ...

mul kuumaasikad igavesed pirakad ja õitsevad, aga need "pärismaasikad" natsa nirud. ega ma pole neid muidugi väetanud ka, aga tundub, et vist peaks. kanakakat on olemas ka..

ja tulbid veel õitsevad, kuigi varsti vist hakkavad lõpetama. pojengidel on piiiiisikesed õienupud, korjasin kõik ära, jätsin igaühele ainult ühe ja need võtan enne avanemist ära ja panen vaasi. ikkagi 2 a vanad taimed ja mõlemal aastal ümber istutatud...

Hiline ütles ...

Tead, trumm, mina seda kanakakat ühelegi toidutaimele ei paneks. Pikk jutt seletamaks, aga võid uskuda - nii seasõnnik kui ka linnusõnnik pole aiaviljade kasvatamiseks.
Suvelilledele pane palju tahad, aga ka püsililledele väegade vähe, ennem usaldan tavalist komposti vähese täisväetise lisandiga.