kolmapäev, 12. august 2009

Veel maasikaid :)

Vot selliseid ma täna korjasin sellel kevadel külvatud kuumaasikatelt, sorti kahjuks ei tea, sest paberinutsak, milles seemned olid ja ka nimi kirjas, läks ülejäänud tasku sisuga prügilasse.
Esimeseks saagiks neid imeliselt tugeva metsmaasikalõhnalisi korjasin pea liitri jagu.
Need kuumaasikad kasvatavad lisaks suurtele marjadele ka tütartaimi.


See pirakas nahaalne ritsikas kukkus õhtuhakul mulle köögiakna all serenaadi siristama, ehmatades kõik metsamummud astilbeõitelt minema
Ja kui fotoka talle supermakro võtteks nina alla toppisin, ronis ta objektiivile selle serva närima. Üritasin teda maha raputada, aga võta näpust, see tegelane nii kõvasti fotoka küljes kinni, et pidin teda koivast sikutama. Vist sai vihaseks, lasi oma lõuad objektiivi küljest lahti ja lõi nad mulle näppu kinni!
No palju võib! Alles sain havi käest hammustada, nüüd üks pirakas tirts ka näppus kinni! Jooksin mehele kaebama, et võtku see kuramuse satikas mu näpu küljest!
Mul igavesti hea mees, päästiski mu näpu ja ütles, et kui tahad, siis ta võib karistuseks selle tirtsu mulle õhtusöögiks grillida.
Ma halastaja hingega, nähes, et ei olnudki fotokat ehmatusest maha pillanud, andsin sellele nahaalsele tegelasele andeks ja palusin ta naabri aeda vabaks lasta, las siristab ka naabrinaisele :)

Uurisin natuke infi selle tirtsu kohta, see hoopis ritsikas, heinaritsikas nimelt, sest täna püüdsin ühe tegelase klaaspurgi alla ja sain korralikult (prillidega :D) vaadata, mihuke see elukas ka välja näeb. Parajalt agressiivne, näppu ei soovita talle nina alla pista, väga valus küll pole, aga eilsest näpul väike armike mälestuseks - paar millimeetrit nahka hammustas ära.
Paras õgard, pistsin talle purki ühe 2 sm pikkuse kapsaussi ja selle pistis see tegelane paari minutiga nahka. Hüpata suurt oma suure kere tõttu ei jõua, aga kiire ronija.
Nii et, säh sulle, ela aastaid selle ritsikaga kõrvu ja alles siis kui ta lausa su akna alla serenaadi siristama tuleb ja näppu haukab, saad teada, et osa neist siristajatest isegi väga kasulikud - just need suuremad, pistavad nahka isegi rohelist närivad pisemad tirtsud (pool tundi peale kapsaussi pisteti ka hulga pisem rohutirts nahka) ja muud kahjurmutukad, mine või nabrinna aeda oma eilset "kavaleri" tagasi tooma :)))
Siristavad ainult isased, emaste ligipeibutamiseks :D

9 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Kuumaasikad on meilgi sel aastal pirakad. Tirtsud ka. Need suured peletised hüppavad teisele korrusele, nii et pole asigi.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Meie maasikad (need mis Sinu käest saime) on ka tip-top ja saime sealt juba esimesi mekkida
Aga küll Sa oled julge! Ma nii kardan toda suurt tirtsu, jube õudne mu meelest!

MUHEDIK ütles ...

Kuumaasikad on tänavu suuuuured ja magusad, aga Sinu omadele jäävad veidi alla.
Paganama tirtsud on sel aastal ikka vägagi jultunud. Mul oli üks säärane pirakas tuppa saanud ja ilutses trepikäsipuul. Kui tahtsin teda pildistada, kargas säärde:) õnneks jäi seelikusappa rippuma.

Köögikata ütles ...

Mina olen ainult ühte suurt tirtsu näinud ja seegi oli pannkook ukse ja piida vahel :o(
Kuumaasikad mul nii suured pole, aga tänavu neid vähemalt on, pole eos ära kõrbenud. :o)

deia ütles ...

Mul ka kuumaasikad nii suured - ja nii magusad ja head. Need sinu käest möödunud aastal saadud taimed. Õitsevad mis hullud ja kannavad veel hullemini. Polnud enne näinudki nii suuri kuumaasikaid.
Kas tirts hammustab valusalt? Ma siiamaani nendesse neutraalselt suhtunud, ei sega nemad mind ja mina neid. Ja siukesi suuri on sellel aastal eriti palju. Aga siristavad vist ikka need pisemad?

Pisi-Pisi ütles ...

Ma oleks korra äärepealt oma 4-kuuse põnni maha pillanud, kui üks jurakas tirts mulle kaenla alla kõditama kargas. Võeh.

Hiline ütles ...

Ma nüüd sain tiba aega ja uurisin natuke infi selle "serenaadi" siristaja kohta. Huvitav tegelane, väärt postitusse täiendavat juttu :)

Kiku ütles ...

Oi ma tahaks ka maasikaid, vot kuumassikaid mul veel polegi! :(
Ja muide tirtsudest olen ikka eemale igaks juhuks hoidnud, just selle pärast, et olen kuulnud, et nad pidid päris kõvasti hammustama!

lepatriinu ütles ...

Mul oli selline tirts toas ja siristas nii kõrvulukustavalt, et pane või tropid kõrva. Püüdsin ta klaasiga kinni ja läbi akna õue, las siristab seal.