esmaspäev, 22. veebruar 2010

Nädalavahetuse lumetorm

Isegi nagu väheke pettunud - oodatud paksult lumme mattunud rajad ja meeste kirumine jäi ära. Tuiskas-tormas paksu lumepihu, võimas vaatepilt! nii et isegi aknast välja vaadates pani silmi kissitama, aga... kõik oli kuidagi ebareaalne isegi selle sees olles.
Pühapäeva hommikul oli vist trepil kõige paksem lumekiht, nii paar sm mille berna oma suurte karvaste käppadega minema pühkis ja paaris kohas ka tibake teeradadelt labidaga "kriipida". Pigem viis tuul meie aiast lund vähemaks.

"Süüdi" siis inimtegevus - kuusehekk ja kivikuur :)
Idakaarest puhuv tugev tuul, jättes maha suurema kaasavõetud lumest naabri aeda, tahtes kiiresti edasi vuhiseda, aga vist vihastus, et takistused ees, keerutas meie aiast lisaks taevast tulevale lumele, üles hangede kergema kihi, näidates irvitades ringi keerutades kui palju ta kaasa jõuab haarata ja vedas oma lumekoorma tuhisedes üle heki ja katuste edasi. Meie aeda poetas see ahnepäits ainult selle, mis kogemata "sõrmede vahelt " välja pudenes.
Tänaöine väike sadu siis püüdis kaks päeva möllanud tuisu ahnust kompenseerida ja pigistas pilvest siis mõned sm lund maha.

Natuke jäi tuisust pudemeid terassikatusele, eks majakatuselt kaasavõetu oli raske edasi toimetada
See-eest siit ampsas paraja suutäie hangest ("hambajäljedki" nähtavad), olles minema pühkinud peaaegu poole kahe kuu akende alla sadanud lumest

Jäi vist laternat imetlema, egas muidu ole ka siia nurka natuke lund pudenenud
Paistab, et tuisutuulele ka see prügikonteiner ei meeldi, paras port puistati oma lumekoormast siia, peaksin vist tänama seda heldust :)
Sarapuuhekk on ka vist tuisulemmik - siinse hange paksus tagasihoidliku hinnangu järgi 2m paksune
Siin siis ilusti näha, palju seda tuisulund naaberaeda jäeti
Ei aidanud ka pidevalt lume maharookimisest, ju vist toetas tuisk oma jala naabri kasvuhoone katuseklaasile, et jõuaks üle meie katuste hüpata.

Meie aia asukad, nii elus kui elutud, talve nautimas :)
Ahnapäits tuisutuul pätsas isegi pool hekimütsist


Mõned pildid siis künkajalamilt - paistab, et see, mis meie aiast ära võeti, puistati kõik neile :)
Siin ka lumeohver - puukuurist ainult notid püsti, katus siis kõrval paksus lumes

3 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

:) Sul sama lugu nagu meil kord varase sügistormi ajal kui kõik lehed, mis riisumist vajasid, lennutas tuul naabrite poole. Ja naabriproua, kes iga päev usinasti aias toimetas, imestas hiljem, et ta lihtsalt ei suuda taibata, kuidas ta raagus puudel niiii palju lehti veel on:DDDD

deia ütles ...

aga need haned on sul küll väga rahulolevate nägudega - tundub, et see lumeuputus vist meeldib neile? Kas nemad veel ei jaluta vabalt üle aia?

Hiline ütles ...

:))) Ei, tuuled on selle eest hoolt kandnud, et nende aias ainult paarkümmend sm lund, ainult korra lükkasin neile jalutusplatsi puhtaks, pakase ajal laotasin heinad ka õue, et jalgadel külm ei oleks kui tekib neil tahtmine jalutama tulla, aga ega sellest "soojast vaibast" suurt hoolitud.
Aga berna nühkis oma raadiopiirde rihma (sellel ju kergelt lahtikäiv plasikust klõps) ukselingi otsa rippuma ja jalutas viirpuu heki juurest (seal kus see mandzhuuria elulõng)lihtsalt üle aia :)