neljapäev, 10. juuni 2010

Prantslased alustavad õitsemist

Esimesena avas täna oma õie


Minul küll talvitusid siberlased väga hästi, isegi need kaks möödunuaastast prantslast, kes sattusid muti rünnaku alla ja kellele ma kevadel peienutu maha halasin, kosunud praeguseks täitsa kobedaks nagu polekski nad talve veetnud juured mullast väljas ja ei paistnud üldse elus olevat.
Ainus, kes natuke imelikult atollitaolise puhmikuga (keskelt lage), on eelmisel aastal saadud White Swirl.

5 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Mul on siberlased talvitunud nii ja naa. Need, keda ümber ei istutanud, on kõik OK ja hulga sorte ka õitseb. Ümberistutatud aga põevad hullusti. Osa sain küll väga hilja ja ilmselt ei jõudnud nad korralikult juurduda, aga ka need, mis tiba varem, ei tunne end veel väga hästi. Noh, eks sügiseks ehk põevad välja.
See Lavendel on väga ilus, aga mul alustasid täna TB prantslased:) Ma ise sealt eelmisel aastal siberlasi ei tellinud.

deia ütles ...

oi kui ilus!
Minu siberlased ka põevad. Augustis sai nad ümberistutatud ja jagatud - ja nüüd tänavu ei ühtegi õit :(. See on selles mõttes kummaline, et olen neid ka varem jaganud ja torkinud, aga sellist põdemist pole varem olnud. Ju see talv oli nende jaoks ikka väga karm. Kevadel oli vahepeal isegi alguses hirm, et ei olegi elus. Aga loodame et järgmiseks aastaks on nad taastunud.

MUHEDIK ütles ...

Mulle jälle tundub, et neile ei sobinud hoopis see paksu lumealune soojus, sest karmi polnud mul nende kasvukohas küll midagi. Küll ei või nende ümberistutamisega hilja peale jääda, sest nad juurduvad kaua.

deia ütles ...

Võib küll olla jah, et see paks lumi neile ei meeldinud. Augusti keskpaik ei tohiks ometi hilja olla nende istutamiseks?

Muhedik, kas sul see birma iiris jäi ellu? Minu oma elus ja kosub, aga õisi seeaasta vist ei näe

Hiline ütles ...

Ju meeldib nendele ka see mutipeenar - nagu kusagilt kuulsin (või lugesin) ühe "mutiteadlase" jutt, et mutt ei tee üksnes pahandust vaid ka väga kasulik, sest õhutab ja kobestab pinnast ja annab väetist (kakib :D). Ju ongi vist nii, et see mutikaki mõjub pojengidele (nad juba pukseerivad siberlasi peenrast välja) ja siberlastele hästi :DDDDD

Aga seda küll, et taluvad paremini vähese lumega külma kui paksu lumevaipa. Ja üks asi, mis neile kohe väga meeldib - tagetesed (mul oli otse peenardesse külvatud seda Tagetes tenuifoliat) Eriti kui oled laisk ja jätad sügisel kuivanud lillevarred neile seltsiks talvituma :) Kohe näha vahet nende lillede jõulisema kasvu järgi kus mul tagetesed olid ja nende, kus ma olin korralik ja varred peenralt koristasin.
Kahjuks sel aastal kõrbesid mul kasvumajas enamus taimi, ka kaks kasti tagetese istikuid - lihtsalt unustati tööle sõites uks lahti teha (termomeetril oli maksimum 56 kraadi maapinna ligidal!), ei tea, mis ime läbi ainult tomatid poolelusalt pääsesid.