kolmapäev, 3. november 2010

Eric Whitacre virtuaalne koor - 'Lux Aurumque'

Eelmise aasta juulis tuli ameerika heliloojal Eric Whitacre´l mõte luua virtuaalne koor. Ta tegi internetis klassikalise muusika lauljatele ettepaneku luua ühine virtuaalne koor. Soovijaid oli palju ja juba mõne aja pärast oli EW-l valitud 185 lauljat 12-st riigist, kes esitasid helilooja enda kirjutatud «Lux Aurumque».
Iga laulja esitas oma laulupartii veebikaamera ees EW dirižeerimise järgi ja helirežissöör pani kõik tervikuks kokku. Imekspandav, et selles videos toimub kogu esitus reaalajas, mitte ei ole erinevatel aegadel esitatu kokku monteeritud.
Tingimuseks oli esitajatele, et oleks hea valgustus, et esitajad oleksid riietatud tumedasse, ruumis, kus lauldi veebikaamerasse, ei tohtinud viibida kedagi teist ja et ei oleks taustaks olmemüra (kondersioneeri, muruniiduki, autosignaali jne).
Innustatuna selle ettevõtmise kordaminekust, on EW-l plaanis järgmisel aastal esitada maailma suurima koori osavõtul omaloodud hällilaulu.

Igatahes edu nii Eric Whitacre´le kui ka lauljatele!!!
Kes tahab kaasa lüüa, saab teavet tema lehelt

4 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Kuigi olen väga väike telekavaataja, mul vahel ikka väga veab ja ma juhtusin sest koorist nägema mingil kanalil pikka saadet kogu protsessist ja ka tulemustest. Tänapäeva tehniliste võimalustega saab ikka imet teha.

Hiline ütles ...

Teleks ma seda näinud ei ole, aga juba märtsis saadeti see video lühikese jutu ja kodulehe aadressiga ning oli mu blogisse salvestatud.
Ma selline hamster, et kõik, mis tundub huvitav (internetist leitud või enda kirjutatud), topin blogisse (juubel juba ületatud - praeguse seisuga 1007 postitust kirjas)ja siis vastavalt meeleolule kas panen kõigile ka nähtavaks või kustutan.
Panigi imestama, et Köögikatal saab blogiruum varsti täis, minul praegu näitas 4 blogi kohta ainult 16% täituvust(???)

Köögikata ütles ...

No kui Sa enamasti kõiksugu lingid salvestad siis need ruumi ei võta. Aga ma, loll, algul ju laadisin ikka suuri pilte üles...
Koor on põnev!

elfriide tramm ütles ...

vapustav! aitäh selle eest!