neljapäev, 11. november 2010

Tänud Köögikata!
Tänu Sinu vihjele on nüüd teada kes mu peenras kasvab -Potentilla thurberi, Mehhiko maran, nagu seemnemaailmast lugeda.

Maranatest ei tea ma tuhkagi ja nii hakkasin internetis
taimekataloogidest teavet otsima. Venelastele see P. thurberi üpris tundmatu, sakslased väga napisõnalised, inglist jälle mina ei oska ja nii veetsin õhtu google tõlkega üpris lõbusalt :D
Parimad "pärlid" :

Kärbi neid tagasi igal kevadel, et edendada uue majanduskasvu (
Trim them back each spring to promote new growth)

Kasutus - taimkate, lõikelill, piirivalve või voodi (Border or Bed)

Õitsemise varred on harjumus Sümpaatia vastu

No hakkasin ka tundma selle lille vastu, kel harjumus piirivalve voodisse ronida ja tänu tagasilõikamisele hakkab meil ka majanduskasvu edendama, suurt sümpaatiat :DDD
Ainuke mure - nad nimelt kasvavad vähe vales kohas ja karta on, et kevadine suurvesi võib mõjuda hukutavalt ja majanduskasv ei edene teps mitte :)))










6 kommentaari:

Köögikata ütles ...

:oDDDD
Minu maran (ei mäleta ka enam, milline täpselt), mille alusel selle vihje julgesingi teha, kasvab kiviktaimlas peaaegu alumises servas ja ka üsna sellises kohas, kus kevadine suurvesi tal kallal käib. Seni pole kahjusid märganud. Minu oma on kõrge kollaseõieline. Aga ilusaim on ta hoopis noorte lehesõrmikutega mu meelest.

Tsiil ütles ...

Google tõlge on üldse tore vidin,üksjagu saab naerda. Aeg-ajalt jälle keegi kolleegidest kasutab ja saadab mõnusat teksti.
edu piiriäärsele majanduskasvule :D

deia ütles ...

Ihhii - selle googli tõlkega saab ennastki aegajalt lõbustatud :)

Aga ausõna, mina seda maranat sulle ei sokutanud, kui sa just ise mõne taimega teda suvel kaasa ei saanud. Siis peaks ta olema nepaali marana seemik - teda mul on pool aeda täis

Hiline ütles ...

Selle poolik pakike oli Lillekasvataja tulpide potsikus, pooled külvasin sügisel, pooled kevadel, neist need (mis rohimisest puutumata jäid) puhmad siis ongi. Alul ka pakendiräbala järgi (mille nimetus oli pakil alles ainult sellel eestikeelsel kleebekal, mis kahjuks ruttu pakendilt haihtus)arvasin, et nepaali maran, aga igas sordikirjelduses, et varred punased, minu omadel aga heledamad rohelised. Eks ma siis alustasingi otsingut siit:

http://flower.onego.ru/other/pontenti.html

Köögikata ütles ...

Mis sügislill see nii hiline ja nii helesinine on, mis Sul sinna blogipäisesse on tekkinud? Sama oli vist eelmises postituses nuppudes. Imeilus igatahes!

Hiline ütles ...

Kaunis krookus (Crocus speciosus) Cassiope, suurte õitega ja kaua väga kaua õitsev