esmaspäev, 20. detsember 2010

Nagu ikka... Vol. 3


Kalanchoe porphyrocalyx - sakslased kutsuvad seda glockenkalanchoeks, eestlased talle veel ilusama nime pannud - armukalanhoe :D
Siin suuremad pildid sellest armukalanhoest.

Ja mida teha kuil kalanhoe ei õitse.

Kuna mul endal kalanhoede õitsema ajamise kogemused puuduvad, sest mulle oli vaja ilusate tervete lehtedega tugevaid (mitteõitsevaid) taimi, siis põhiline - palju valgust, korralik kastmine (ei kannata liigvett) ja väetiseks said korra kuus paar supilusikatäit (olenevalt taime- ja poti suurusest) väga head komposti.
Nõuandeid ilma minutagi seinast seina:

1. Võite teha nii nagu soovitati siin
Vastus: Kalanhoe on hooaja toalill, mis on otstarbekas peale õitsemist minema visata. Kalanhoe vajab õitsemiseks lühipäeva tingimusi, kuid intensiivset valgust. Isegi kui taim õnnestub uuesti õitsema saada jäävad õied hõredad. Selliseid õitsvaid potilili, mida pole mõislik enam kodus edasi kasvatada on väga palju. Tavaliselt tahavad nad uuesti õitsema minemiseks madalat temperatuuri (asalea) ca +10-14C, mida kodus reeglina ei leidu, või lühipäeva tingimusi (kalanhoe, jõulutäht). Meie kodulehel on kõik sellised taimed hoojataimede all. Sellest hoolimata ,et me neid taimi kodus uuesti õitsema ei saa rõõmustavad nad meid oma õitsemisega mitu nädalat. Seda on mitukümmend korda kauem kui kimp lõikelilli vaasis Mihkel Saar tootmisjuht

2. Maalehest nõuanne

3. Proovida kõike seda, mida siin ja siin soovitadakse

Eriti meeldis mulle see nõuanne :
Я знаю только один способ, который был неоднократно проверен моей бабушкой на различных растениях. Нужно высказать каланхоэ следующую мысль: Если ты не будешь цвести, то я тебя вырву с корнем\выброшу и т.д. в зависимости от фантазии. Если Вы будете столь же убедительны, как и моя бабушка, то растение зацветет :) Это если в инете не найдете ответа.
:DDD




Panen paar otselinki uurimaks neid "paksulehelisi" :DDD
Lapshini sukulendid
Cactus Love

4 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Ma peaksin seda Lapshini saiti lähemalt uurima, sünnipäevaks toodi üks huvitav sukulent, kellele ma ei oska mingit nime pakkuda:( Eks uuel aastal istun siin pikemalt.

Muide, Blossfeldi kalanhoe oli Linne lemmiklill

Hiline ütles ...

Ma panen siis postitusse otselingi tema sukulentide kollektsioonile (esilehel natuke raske leida) - fotod koos ld. nimetusega, need, millel kirjas "sp" on mutatsioonid või täpsemalt idenfitseerimata.
Ja väga hea sukulentide andmebaas ka kaktusloves.
Aga Blossfeldi kohta veel - tänu Linne´le arvatigi varemalt, et just Blossfeldil on parimad raviomadused. Olles tagasihoidlike raviomaduste ja kõrvalmõjude tõttu mitte eriti hinnatud, mõjutas pinnata mahla kasutamist, eriti põletushaavade raviks.
Mul on olnud oma noorema jalahaava pärst suuremat sorti pahandus, kus kiirabiarst keeldus haava õmlus st sellepärast, et "lapse jalahaav olevat tugevalt saastatud mingi mürgise ainega" (see oli nii kirjas kaebuses peaarstile)Kui siis paanikas tohtrid (meie kohalik velsker ka) ja lastekaitse inspektorid pooleteise nädala pärast koju tulid, polnud haavast enam jälgegi. Naerma ajas kaasa tulnud (lapse tuvastamiseks) kiirabitohter, kes aina korrutas, et see polevat see laps, mille peale üks irvhammas sellest seltskonnast soovitas võtta labidad ja otsida aiast veremürgitusse surnud laipa. Vihane velsker, kes sai sellest "skandaalist" teada alles siis kui ta vastuvõtult kaasa "tiriti", lohutas meid, et õmblustest oleks kindlasti armid jäänud :)

deia ütles ...

Väga huvitavad lingid sul. Kui aega saan, uurin samuti lähemalt.
Mis puutub sellesse ähvardamisesse - siis minagi olen seda paar korda katsetanud: koputan potile ja ütlen - sinu valik: kas hakkad kasvama ja õitsema või lähed komposti :D
Millegipärast valivad nad kasvamise :D

Võite mind nüüd hulluks pidada :DDD

Tsiil ütles ...

Jah, see viimane nõuanne meeldis mulle ka. Ma olen seda õunapuu puhul rakendanud. Töötab tõesti:)