kolmapäev, 23. veebruar 2011

Küsimused tarkade klubile :DDD

4 klassi töövihikus (koostanud S. Kaljula ja K. Sirel) ülesanne, milles 9 täheline küsimus "organismide eluavaldus", 4- täht "V"?
Ja mis tekib käärimise tagajärjel?
Abiks samade autorite elektrooniline raamat ja trükitud raamat, millest vastuse otsimiseks läks esimesele vastamiseks 3 täiskasvanu (minul turgatas pähe DNA(või RNA)valgud :D) abi vaja ja teisele - "hea, et peres on joodik", sest millegipärast oli trükises ära jäetud just see lause, mis selgitaks, et mis siis tekib käärimise tagajärjel.

Hea, et kooliõpilased majas, muidu sureksingi lollina :)))

9 kommentaari:

Mariihen ütles ...

Organismide eluavaldus: kasvamine (9 tähte, neljas täht on v), käärimise tulemusel tekib süsihappegaas, alkohol. (4. klassi õpetaja) :)))

Hiline ütles ...

Jah, me küll ka leidsime vastused, aga mitte trükisest vaid arvutist, ja juba esimesel lugemisel, aga raamatus sorisime mitmekesi ja mitu korda - kasvamine täitsa olemas :D, aga süsihappegaasist ja alkoholist mitte üks sõna. Kirjastajad võiksid olla tähelepanelikumad :)

deia ütles ...

Jestas - ja see kõik on mind ees ootamas :D

Röövliplika läheb sügisel 1. klassi.
Aga poisi ajast ma küll selliseid küsimusi ei mäleta :D

MUHEDIK ütles ...

Alkohol ja süsihappegaas olid selles õpikus/abimaterjalis täiesti olemas. Seal on lausa eraldi pt, vist 7-s
Aga arukas on tõesti koos lastega uuesti koolis käia ja oma ajurakke turgutada:)

Köögikata ütles ...

:o)
Mina olen rongaema ja peaaegu ei õpigi lastega koos. Haruharva, kui nad midagi küsima tulevad. Aga vahel on küll tegu ka (või just) täiskasvanul selle vastuse raamatust üles leidmisega.

Hiline ütles ...

Nüüd on jah raamatus ka - lapsuke kirjutas selle puuduva lause internetist enda raamatusse :DDD

Köögikata ütles ...

Tulevane korrektor ;o)

Köögikata ütles ...

Muide, ma ei saa vaadata, kuidas meil lood on, sest meie raamat ja töövihik on Tiina Elvisto versioon. Avita 2009. Ja seal on samu teemasid hoopis teise nurga alt käsitletud. Mõnda nagu sügavamalt, teist jälle pinnapealsemalt. Mõtlen nüüd, et mismoodi need erinevate õpikute abil õppinud lapsed edaspidi...ahh, ega see vist tegelikult mingi probleem pole, sest isegi ühes klassis õppivad lapsed omandavad ju asju siiski erinevalt. Nii kooruvadki välja füüsikud ja keeleteadlased ja...
Ossaa, kus ma kukkusin nüüd filosofeerima. :oP

Tsiil ütles ...

Mina olen suure osa oma viimase aja arvutioskusetest lastelt õppinud. Neljanda klassi loodusõpetus on juba paras pähkel.
Elu on ikka pagana huvitav!