kolmapäev, 6. juuli 2011

Õietolm ja muud ka

Täna hommikul oli tuul jälle tiigile tolmukaane ja kase seemnehelbekesi paksult peale toonud ja noorperenaine tuli ütlema, et tiigivesi hukas. Egas midagi, oligi skimmer mitu päeva puhanud. Pildil on (kehval votugraahvil mitte just õnnestunud see kole sodi pilti saada) näha kuidas need kollased "tolmumaod" skimmerisse vingerdavad. Paar tundi tööd ja tiigipind mõneks ajaks jälle (oleneb tuulesuunast) puhas.

Kuniks skimmer minu elu kergenadb, tegin ka mõned pildid.
Luigelill sel aastal imelist helelillat värvi õitega.

Mõned õppe-eesmärgil erinevate režiimidega tehtud pildid, enamus kaugemalt suumitud, pole enam vajadust fotoka objektiivi lillele nina alla pista.





Kui eelmised pildid tehtud täispäikeses, siis need vesiroosid eile kui pilvehämu päikest varjutas.
Ilus puhas vesi võrreldes tänasega, kas pole

Olles proovinud ühte-teist- ja kolmatpidi, on ikka võimalik sellest fotokast välja "pigistada" ka see õige sametine õietoon, vähemalt minu monitoris võrreldes õit fotoga, võis rahule jääda.

Siin siis 2 proovivõtet võrdlemisi hämaras (õhtul ja akna ees paks öökardin, tuba valgustas ainult monitor) tehtud piltidest.
Esimene tehtud isoga 1600 ilma välguta, natuke ainult pilti heledamaks töödeldud. Arusaamatu see vari, kas monitori valgusest?

See tehtud iso 800, välguga, töötlemata. Mõlemad pildid cropitud.


Sidrunirull:

3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu maisitärklisega pooleks (aga võib teha ka ainult tärklisega)
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
2 dl vahukoort
1 rull kohupiimapastat
1 tl želatiini
1 dl suhkrut
1 sidruni mahl
1 sidruni riivitud koor
2 munarebu


Ujuritest teen eraldi postituse.

11 kommentaari:

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Aa minu tiigis ujureid nagu enam polekski. Kadusid sinna kust tulid. Ongi hea. Nad pidada kõvasti hammustama.

Hiline ütles ...

:D ka lehetäi hammustab valusasti.
Aga siis järelikult pole tal seal miskit süüa.

MUHEDIK ütles ...

Aitäh retsepti eest:D
Tiik on tõega hoopis puhtam, Sina vist tõesti skimmerita ei saa, meil pole õietolmuga mingit probleemi, kõik 3 seisavad puhtad.

Kes siberlane Sul on, mul on sarnane Magnum Bordeaux

Ja fotokas on Sul priima

Hiline ütles ...

Ei ole Magnum Bordeaux, Jamaican Velvet on.
Sel aastal on see skimmer lausa asendamatu abiline, need mõned vihmasabinad, mis lumesulamisest saati sadanud, tegid pigem asja hullemaks, alles laupäeva õhtul ja ka ports pühapäevast vihma pesid mõneks ajaks õhu puhtaks, kuigi maad eriti ei märgand, ja täna jälle õhus tolmu paksult.
Sul ei ole ka selliseid tuulekoridore nagu mul, hanemaja nihutamisega ka jõepoolt tulevatel õhuvooludel nüüd teekond üle tiigi. Mul oli plaanis sinna elupuuhekk kaitseks istutada, aga see varjaks aiamad lõunapäikese eest, selle mul need elupuud ikka veel beebipeenras. Eks nüüd pean ootama, kuniks taimed oma kasvu täis kasvavad.
Aga jah, selle fotokaga sain omale head "silmad", tasus see jama selle kättesaamisega ära. Kahju, et arvuti vana ja vähese mäluga, ei saa RAW pilte töödelda, pildikvaliteet oleks hulga parem.

Eve Piibeleht ütles ...

Pildid on priimad jah.
Keegi võiks jagada nippe, kuidas neid rulle teha. Niipalju kui mina olen elus üritanud rullbiskviiti teha, suudan ma alati selle taignapoole keeramise käigus tükkideks lammutada. Tulemus kõlbab süüa, aga mitte külalistele pakkuda.

Hiline ütles ...

A keera enne küpsetuspaberiga soojalt rulli ja lase nii jahtuda, enne täidise panemist.

Eve Piibeleht ütles ...

Vat selle peale jahtumist lahtikeeramise käigus nad mul ära lagunevadki :(

elfriide tramm ütles ...

hea valgustundlik objektiiv, kui ilma välguta selle ülemise kassipildi said! see on ju isegi parem (värvieraldus, valgus) kui välguga! ja väölguga pole ka väga viga, pole praktiliselt valget sisse kõrvetanudki.

Köögikata ütles ...

thela, mul lagunes ka niimoodi. Aga kui ma keeramata jätsin ja lamedalt jahutasin, siis oli tulemus palju parem. Võimalus on veel ka täidis peale määrida, natuke oodata ja siis kokku keerata, pehmeneb veelgi.

musionol - tohoh, mida see siis nüüd tähendab?

Köögikata ütles ...

Ajah, pildid on head tõesti.

deia ütles ...

Pildid on tõesti kenad- Ma siin kaalun juba tõsiselt oma peegelkaamera välja vahetamist mõne digika vastu. Mis marki ta sul on?

Ja räägi, kust siukest skimmerit saab - ma juba väsinud sellest õlikihi igahommikusest korjamisest - ja iga päev ei jõua, siis on paari päevaga vesi nii jube, et lase või tiik tühjaks.