reede, 26. august 2011

Et kas nii ongi,

et kui august hakkab lõppema, nii hakkavad ka vesiroosi lehed kolletuma ja kuivama? Või on neil mingi tõbi küljes? Või oleks ikka pidanud väerist neile panema?
Lugesin vesirooside hooldusest siit kus soovitadakse need satikate poolt näritud ja kolletavad lehed ära noppida, aga siin on see koht, kus võib öelda, et tiik suur ja käed lühikesed, aga samas sealt mõnd võrratut sorti juurde tellida, pean endale pidevalt korrutama, et mu tiigike on pisike lombike :(

Kuigi enamus õitsevad ka praegu väga tublilt, isegi ilma väetiseta, eriti see natuke laisake Deialt saadud kollane, kes alustas õitsemist alles augusti alguses ja kavatseb vist õiterohkuse rekordi püstitada.

Aitäh Muhedikele, kes selle imelise Marliacea Flammea, kes üllatab peaaegu valgest kuni tumepunase õievärviga ja mõni õis on peaaegu praetaldriku suurune. Noh, seetõttu võib talle andeks anda, et end peaaegu poole tiigi peale laiutanud :)

Juhanist saadud jõhvikad annavad juba saaki, Metsa talust saadud taimed küll õitsesid juuni lõpul, aga mari ainult ühel taimel.
No ma kardan, et nõuanne: Istutada 1m²-le 10 ... 20 taime, on ikka väga tihe, mul 5m² platsil 13 taime ja uued juurdunud kasvud katavad juba pea kogu platsi, pean vist tegema mõned "jalajäljed", milledel saan jõhvikate vahel jalga toetada, lennata ma ju ei oska :)

Varsakabi alustab uut õitsemisperioodi

"Roosikuninganna" :D



3 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Mul kolletavad ainult need esimesed lehed, mis neil mõnedel tulles küljes olid, uued muudkui tulevad ja on rohelised. Ma arvan, et seal lihtsalt algas vegetatsiooniperiood varem ja need on ehk kohanemisraskused, meie temperatuuurid on ju ka sel aastal olnud väga kõikuvad.
Sul ilmselt polegi väetist vaja, tegemist niigi rammusa veega, ega meil ka sinna väiksematesse, mida täitsime teisest tiigist veega, polnud väetisi vaja, tegelikult vajas väetist ainult lootos, aga ilmselt oli vees nii hea solberdada, siis said kõik selle ühe batooni.

Hiline ütles ...

Sakslastega pole nii hullu, neil küljes olnud lehed läksid pea kohe, eks nad said omajagu vintsutada. Aga need, millel lehed nüüd kolletuvad ja kuivavad, on eelmise aasta omad, samas kasvab ka massiliselt noori lehti ja uusi õienuppe. Aga vist ikka pean järgmisel kevadel väetist panema, sest kui õisi avaneb korraga rohkem, on mõned natuke väiksemad

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Vist on jah, kohanemisraskused sest eelmine aasta oli meil ka kollaseks tõmbuvaid lehti aga see aasta mitte.