esmaspäev, 19. september 2011

Müristas ja välku lõi

Noh, mis teised suvel said, tuleb lõpuks ka meiekanti. Sügisehakul küll, aga ikkagi :)
Ja mina veel pingutasin kogu eilse hoovi lehtedest puhtaks rookida.
Heh, ammu sellest aru saanud, et mida annab homse peale jätta, seda võib teha ka ülehomme või kevadel, nagunii pudistab mu suurim sodiallikas, suur pärnapuu, oma lehti talv läbi ja viimased seemned puistab maha kevadel.

Aga vot seda poleks küll kunagi uskunud, et kui tublid rohijad on haned! Suvelõpu sadudeperioodil, kui ise aias tegutsemisest lõplikult tüdinud, olen oma lemmikud aeda vabapidamisele lasnud.
Tore vaadata neid elusaid aiadekoratsioone läbi saju köögiaknast, kes vihmas mõnuledes end lumivalgeks pesevad, igatahes sadu kordi etemad kui plastluiged, lisaks "rohivad" ja väetavad lillepeenrad umbrohuvabaks. Ja kuna need paarikümneaastased haned on vägagi kogenud ja kohusetundlikud tegutsejad, polnud ka muret, et mõni lilletaim kannatada oleks saanud.
Eks seepärast ma meelitangi oma pilgu õue vahtimise asemel ilusate pehmete lõngade peale, no ega pole eriti meeldiv näha, kuda umbrohi peenardel võimust võtab.

4 kommentaari:

Anu ütles ...

Kas sa neid tublisid rohijaid välja ka laenutad. Ma oleksin huvitatud :)

MUHEDIK ütles ...

Meil õnnistati täna samuti korraliku äikese ja raske hiigelkülma vihmaga. Noh, eile ju istutasime terve päeva:D

Hiline ütles ...

Oh ei... nad ju lemmikloomad ja harjunud elama ühes kohas samade inimeste juures juba väga pikka aega. Vanim, Filipp (teine on aasta noorem), koorus munast kui vahetati rublad kroonide vastu, nii et sõprusele lisaks ka ajalooline rariteet - ei neid laenutata :DDD

Köögikata ütles ...

Äkki saaks kuidagi sealt taevast mõne kolmnurga alla meelitada, et teeks sügisrohimise ära...