... see ehtne - täidisega :)
Ja teate, praegu olid maximas võrdlemisi odavad väga maitsvad mandlid müügis.
Homme hakkan mulda vedama :)
Retsept
200 ml piima
200 g nisujahu
100 g maisitärklist
100 g niisutatud (1tl vett 1 tl rummi) mandlipuru
100 g võid
Soovi korral võib lisada ka terveid mandleid (mina soovisin)
1 muna (kuna seekord pisikesed munad, panin 2)
2 spl suhkurt
1 spl kakaopulbrit
1 tl (väikese kuhjaga) küpsetuspulbrit
1 sl sidrunimahla
1 pakike vaniljesuhkurt
Kuna mandlipuru imab vedelikku erinevalt, siis et tainas oleks selline nagu keeksitainas ikka, lisada vajadusel kas juurde tiba piima või natuke jahu (tärklist)
Masinas küpsetasin kiirprogrammiga 6 (1 kg)
Täidiseks sulatada tl või, 1-2)sp piima (koort) ja 50 g magusat tumedat šokolaadi, natuke jahtunult lisada 20 ml rummi.
See täidis valmistada vahetult enne koogi küpsemist, et saaks kohe soojalt kreemipritsiga (mul üks suurem klaassüstal) koogi küpsemise lõpul mitmesse kohta koogisse pritsida ja sulgeda küpsetusmasina kaan (kasutame jääksoojuse täidise paremaks imbumiseks).
10-15 min pärast võib koogi masinast välja võtta.
Šokolaadi ja rummi ei ole kunagi liiast ja täidise kogused on suhtelised :) Kuigi liiga niisutatud ka jääb... noh, liiga niisutatuks.
9 kommentaari:
millised võrratud kassipildid Su blogi päisest läbi jooksevad!
mh!, rummikooki kaalulangetaja praegu lihtsalt ei märka. ja kõiki neid maitsvaid saiu ja leiba ja mida siin saiablogides veel kõik näidatakse.
viinamarjad on vaid natuke hapud.
Äkki saaks lisaks isuäratavale pildile ka retsepti?
Jaa, rumm annab indu, jõudu ja mõistust:)
Ma arvan, et see on sama retsept, mille kord juba kirja panid ja mille järgi valmis minugi sokolaadi-liköörikook, eks?
Aga ole kena, ära end mullaga ära katkesta, need haiged ribiotsad ei taha sugugi üksteise suhtes liikuda.
Muide, mu porgandisepik on just kaalujälgijatele.
ei, see on ikka täitsa eraldi retsept, see teine oli ju šokolaadimuffini pulbrist. mu meelest.
Nohjah, aga retsept ilmus ju pärast mu kommentaari.:(
Olin küll varem kuulnud, et tomateid miskitmoodi süstitakse, aga, et kooki ka :) igastahes teen järgi kui kapsapäevad mööda saavad.
igatahes on mul see muffinipulbrist šokolaadikook praegu masinas. ja mulda vedada ei saa.
hoian pöialt!
Mul tuli ka muffinikook natuke aega tagasi masinast. Aga jäi keskelt ikka vedelaks natuke, ilmselt põhjuseks, et segamistiiru lõpuks oli osa võid jäänud ikka veel tükki sinna keskele taignakonksu kohale. Arvasin kohe, et sealt jääb vedelaks ja jäigi. Aga imehea oli ikkagi. Lisasin veel rosinaid ja šokolaadipisaraid ka. Aga nüüd panin jälle terasepiku hakkama, sellel on meil nagu kõige parem minek. Isegi eelmine partii, kus ma teradega liiale läksin ja see tihke nagu "Seemnetera" leib tuli, söödi hommikul ära nagu niuhti.
A tahtsin selle vahtrasiirupi kohta küsida - leidsin Stockmannist ainult vahtramaitselise siirupi ja siis ostsin juba odavama tavalise suhkrusiirupi - et kust see päris vahtrasiirup tuleb? Ökosahvrist?
Vabandust, selle tihke poeleiva nimi oli ikka Jassi seemneleib hoopis, Seemnetera oli ju koorikleib.
Vahtrasiirupit tuuakse mulle vahel hulgilaost (Kanada toode), aga poes vaatasin - hind jube kõrge, kuuaega tagasi oli veel 20.- odavam, kas sellele ka aktsiis juurde pandud? :o
Ise raatsisin poest ainult seda vahtramaitselist peedisiirupit osta.
Pannkookidega jube hea, aga kuna mul vahepeal oli hulgim käes ja vahtrasiirup tükib lahtivõetuna seistes halli minema, siis hakkasin lisama ka maitseks küpsetistele.
Aga blogi pealmikus oleval pildil siis praeguse seisuga vaade aknast minu töötoale.
Postita kommentaar