neljapäev, 25. juuni 2009

Ikka veel pojenge:)))

Täna rohkem pilte ei pane, sest kõik 3 täna õide puhkenut näevad fotodel täpselt ühte värvi, mu fotokas ei tee punasetoonilistel mingit vahet ja lõhna ka edasi ei anna.

Tõsi ta on, et rohkem meeldivad lihtõielised, aga mul on 9 minust vanemat täidisõielist, kellest ma ei loobuks isegi siis kui neid silmaotsaski ei kannataks. Tegelikult armastan ma neid väga, mis sellest, et paar nädalat tagasi vandusin nad maapõhja - sel aastal õienuppude "rekordsaak", mõnel varrel isegi kuni 7 nuppu! Ma ei armasta kui neid suuri pompoone väga palju ja igal kevadel olen neid tublisti vähemaks võtnud. Aga et kuuelt pojengipõõsalt tuli eemaldada suure ämbritäie õienuppe, võttis kurjad sõnad küll keelele - ma olin üleni kleepuvat ollust täis ja esmakordselt siis avastasin, et see õietutu kleebekas EI LÄHE PESUS VÄLJA!

Aga inimene on ikka imelik - vaatamata sellele, et täidisõielised ei meeldi, ostan kalli raha eest ikka juurde - täpselt äravahetamiseni juba olemasoleva valge täidisõielisega sarnase Immaculee ja seda siis ainult LÕHNA pärast!!!

Täna öösel nelja paiku ajas see Immaculee mind oma lõhnaga üles. Koperdasin siis keset ööd seda lõhna kopsudesse tõmbama - 7 õit avati korraga, ja hirmõnnelikuna läksin edasi tuduma.
Segane, eks ole :) aed pojenge täis ja neist pea neljandik tugeva lõhnaga, ostetakse seda lõhna veel juurde :)))

Tegelikult pean ma ennast ikka väga normaalseks ja targaks, ainult mis puutub lemmiklilledesse, siis vahel lihtsalt "sõidab katus ära" :D

5 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

No ma ju ütlesin, (tegelikult ju ammu enne mind öeldud, isegi vist kästud), et hinge eest peab ikka kõige rohkem hoolt kandma:) Ja sellel pole ei arukuse ega normaalsusega mingit pistmist:) Ja mis sa ikka teed kui see hing säärane ilus ja lõhnav ja suur on:) Onju?

elfriide tramm ütles ...

lõhnavad lilled on mu suurim nõrkus lillede seas - pojengid, poeedinartsissid, piibelehed, jasmiin...

Hiline ütles ...

Võrratute lõhnajate nimekirja lisa veel: lõhnav kuslapuu (minu lapsepõlve "parfüüm"- seebid ja kapi lõhnakotikesed lavendliga), sirel, tubakas (ööd täis lummavat lõhna, kahju, et pole püsik) ning mitmed nelgid

elfriide tramm ütles ...

jah. lõhnav kuslapuu samuti üks mu lemmikuid (lapsepõlve vanemate trepi kõrvalt siiani). ja paar pisikest nelki on mul juba olemas ning neid tuleb kindlasti juurde.
ahjaa - lillhernes ka!

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Kas pole mitte nii, et mida rohkem õinuppe ära lõikad, seda tugevam ja õitsemishimulisem on taim?
Pojengide lõhnad on jah suurepärased! Aga praeguste uute seas õitsev Paula Fey küll hea lõhnaga pole. Teda ma imetlen kaugemalt