teisipäev, 2. juuni 2009

Kõrge, kõrgem ja veel kõrgem



22 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Pott on armas, kas Sa selle koera tegid sinna ka ise või oled kuskilt säärase kivi leidnud? Ja maasikasort? Mul on roosadest vana ´Pink Panda´. Ta oli väga agressiivne ja seepärast loobusime temast. Nüüd leidsime murust ühe taimekese ja pistsime samuti potti- tavalisse:)

deia ütles ...

Ma peaks kõik oma savipottid sulle tooma ja siis kuu aja pärast järgi tulema :DDD

Hiline ütles ...

See kivi kingiti - päritolumaa Hispaania :)
Üks taim on Tarpan ja teine C-141, eelmisel aastal seemnest külvatud ja suvel olid ka marjad, no ei saanud summa aru, mis neil vahet - lehed sarnased, õied sarnased (vot tolmukaid ei lugenud :D), marjad ühtmoodi piklikud ja mingit maitse erinevust. Isegi idanevus sama - mõlemat sain 4-st seemnest 2 taime.
Kahju, et kingitud tumepunaste õitega amplis imeilus ja hästi magusate keskmise suurusega marjadega (kahjuks ei teatud sordinime)maasika pistsid pardid nahka, tõmbasid müüri kivieendilt poti maha ja isegi lehed olid kõik pintsli pandud :(((
Aga kasvumajja panin arbuusid, plaanis oli küll veetünn välja viia, aga kuna ööd võrdlemisi jahedad, siis see 250 l vett hoiab kasvumaja öösiti mitu kraadi soojema. Eks rohima ronin siis redeliga :)

Aga potte tuleb veel :) - olen seda "potiaiandust" juba pikemat aega tagasi planeerinud - erineva kuju ja suurusega, aga kõik mosaiigiga ja veel ka muud (ikka mosaiigiga, algmaterjal juba aastaid tagasi varutud)

Hiline ütles ...

Deia, kui Sa Mendalist mulle kive viitsiksid tuua ja vaataksid ka erksamaid keraamilisi plaate (meil siin nutune valik), siis mosaiigitaks Su potid hea meelega :)))

MUHEDIK ütles ...

Kui me tsementteest peaks tsementi järgi jääma, tulen kursustele, mul on varsti neid potte ikka väga palju vaja:). Kas Deia elab Mendali lähedal? Äkki peaks ka paluma...

deia ütles ...

Mendali Tallinna kesklinnas - seal Balti jaama taga - vähemalt vanasti oli. Nu aga sinna peab ju rahakoti järelkäruga kaasa võtma :DD.
Huvitav, kas kuskil neid nö praakplaate ka võiks saada - ega selle mosaiigi jaoks ju pea kvaliteetsed olema.

Hiline ütles ...

Ladu asub Maardus, sealt saab osta neid väikesi lapikuid kivikesi kotiga (oli vist 25 või 30 kg), aga väiksemat kogust kauplusest, see asub Tallinnas Kotzebue 18 d
Nendel, mis müüakse pisikestes võrkudes aiapoodides, on ikka kirvehind

Hiline ütles ...

Praakplaate võib täitsa tasuta saada, kui tihedamalt plaadipoes käia, mina saan harva kodunt välja, aga mees selle koha pealt täitsa loru.
Dekoratiivkivikesed võrgul on jah kallid, aga lahtiselt (nad vist aia kaunistuskivide nime all) on ikka hulk odavamad. Ma mitmeid kordi lattu helistanud ja küsinud, rahakotti ei mõrva, pigem tapab see, et mu meestest pole ükski nõus minema "kive teise vabariigi otsa" ostma, põllud isegi täis :S

Aga vast saame Thela ka kampa, kamba peale võiks juba laost hoopis saada ja kindlasti on ta Lumehelbeke nõus seda koormat vedama :)))

Köögikata ütles ...

Ehh, tulge parem mulle külla, teeme rannas pikniku ja siis saate ise valida, tasuta. :o)

MUHEDIK ütles ...

Katake, aga järsku võtaksid ühe pisi-pisikese kotikese kaasa?!?!:D

elfriide tramm ütles ...

hiline
mis värvi need keraamilised plaadid peaksid olema või sobivad igasugused?

Hiline ütles ...

Sobivad igasugused, poest ostetutele-kaubeldutele lisaks tuuakse ka oma plaatimisjääke, mul vähem tükeldada :)))
See tükeldamine on küllaltki aega- ja jõudu nõudev tegevus. Need plaadid, mis ma talve jooksul tükkideks tegin, sai kevadehakul nädalaga 11-le 3-10 l potile peale pandud. Kivikesed annavad palju juurde ja kuna neid ei pea tükeldama, siis loomulikult minu suurim soov neid rohkem kasutada, ilusad kivid juba ise väga ilusad :DDDD.
Toodi jälle seda head peent liiva, millega vuugisegu hea teha ja ka nende kivikeste puhtaks saamine peale vuugi täitmist ei ole eriti vaevanõudev.

Ma nats täiustasin ka klinkerõli, peaks nüüd see mosaiik ka ilmastikule hästi vastu pidama.

Köögikata ütles ...

Noh, ma võin ju tuua (kui saan lapsed nõusse neid korjama, omal on ilmselt liiga kiire), aga milliseid täpsemalt? St. suuruse poolest ja kas ümaramaid või lapikumaid või on mõni muu tingimus. :o)

Hiline ütles ...

Lapikud ja ümarad, paksuselt 1-1,5 sm ja läbimõõdus 1-3 sm, suurematele pottidele isegi 4 sm. kõik värvid, mis aga leida.
Uhutud klaasitükke ka kui teie rannas neid leidub, hästi sobivad ka punased liivakivikesed (terve eelmine suvi korjasin neid kruusa seest ja...ma nii tige) kui hiljem klinkerõliga üle teha, jäävad supervärvi.

MUHEDIK ütles ...

Kas Sulle vanad veneaegsed väikeseformaadilised läikivad plaadid ka sobivad? Mul neid mitu kasti jalus.

Hiline ütles ...

Mis värvi? beezi ja valget endalgi hulgim, aga kui pruune ja rohelisi, siis kuluks ka Sulle neid, on küll natuke õhemad , aga paksema kihi seguga annab neid ilusti ühtlaselt panna, see-eest kerge tükeldada :)))

elfriide tramm ütles ...

mde, rannast korjatud lapikuid kivikesi ja klaasitükke plaatisin enda saunapõrandasse põrandakivide sekka. vannituba tuleb samamoodi.


mis klinkriõli kasutasid ja kuidas seda tuunisid?

Hiline ütles ...

Casco klinkerolja. Sisse sumasin veel paksemat (ja tumedamat) ollust, mis mulle eelmisel aastal, interneti mosaiigigurust sõber ja õpetaja, saatis (ta enda valmistatud ja patenteeritud nagu ma aru sain, muide, ka see kivi tema kingitus), et teeksin oma laua mosaiigivuugid ilmastikukindlamaks. Lauale ei kasutanud, tundus liiga tume.
Proovisin neid omavahel segada ja tulemus vägagi rahuldav, imbub väga hästi ja talvele pidas ka hästi vastu.
Mul nüüd tervelt 2 l seda väärt kraami! :)))

elfriide tramm ütles ...

seepärast küsisin, et mul on vaja oma õues olev paekivi millegagi töödelda, et ei laguneks... aga mul pinda muidugi tsipa rohkem :)))

Hiline ütles ...

Aga leedu toodab mingit asja looduskividele mõeldud ilmastiku kaitseks, omateada ma kusagil isegi kirjutasin sellest, tean, et mehevennal kõik põldudelt leitud paetükid sellega tehtud ja kasutatud õue sillutamiseks.

elfriide tramm ütles ...

leedu?
hmm, pole kuulnudki. miskit x-vahendit, mida eestis vist toodetakse, müüakse küll (sellest vist rääksin sulle ka, kui oma töötoa põranda kohta küsisid), aga see on ilge hinnaga..

Köögikata ütles ...

Käisin täna tööl aia taha lõkkesse oksi viskamas ja tegin siis 10minutilise puhkepausi. korjasin ühe lillepotitäie kive juba valmis. aga ma peaks ütlema, et see väikeste, ümmarguste ja lapikute kivide korjamine on mulle üle jõu käiv ülesanne - pidevalt leidsin end suvalise kujuga ilusaid kive ämbrisse loopimast. :oP Ega ma neid tagasi ka ei visanud.