pühapäev, 28. juuni 2009

Pääsud

Kes arvab ära, mitu pääsupoega võiks selles pesas olla?
Aga ega mina ka tea, igatahes palju :)
Nädal tagasi rõõmustati mind 2 tühja munakoorega ja hanedele süüa viies harjutasin neid mitmel päeval vilistamise peale pesast välja vaatama.
Täna ka, mina panen hanedele sööta künasse ja 2 pääsulapsukest vidistab uudishimulikult pesaäärel. Ja vot siis hakkas miskit imelikku toimuma - ühele pääsulapsele ronis miski seljale, endal munakooretükike peas! Jooksin ruttu fotoka järele, aga või kohe tagasi pääsed, telefon helises ja siis tahtsid mehed süüa ja kass süüa.
Tagasi hanemajja minnes, käis pesas paras möll - mamma ei saanud kuidagi pesast välja, kartes seljale roninud pojukesi pesast välja kukutada, isane muudkui (no ma ei saanudki aru, kas oli neid üks, kellel putukavaru kohe uksepiidal varuks, või oli neid mitu), toppis igasse nokka palukesi, palju neid nokkasid sitikaid sai, ei tea, lugemine läks sassi.
Lõpuks pääses ka mamma "prügikott" nokavahel välja. Pika jälgimise peale lugesin 4 alles koorunud ja 2 oli juba enne, aga kes teab palju - mamma sättis end jälle pojukesi kokkupressides ja seljale võttes pesapõhja.
Pilte eriti ei teinud, sest ilma välguta ei jäänud midgi näha, aga välguga ei tahtnud pääsuperet praegu häirida, eks nädala pärst näeb, paljulapseline see pääsupere on :)
Esimesel pildil on näha mamma sabajupike (vasemalt), selle juures üks vanem pojuke ja 3 (4?) tänast.

Natuke veel pojenge - Lotus Queen. Lõhnav, raskelt vürtsine, idamaine :)))

Ja see peaks olema Full Sun, aga kas on? Igatahes on kes on - lõhn on midagi väga suvist, kerget ja eksootilist, võrratu!

4 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Mul polegi sel aastal pääasusid:(
Kevadel tundus küll, et neid pesategijaid tuleb siia rohkem kui möödunud aastal (siis oli pesi 8), aga kõik nad kadusid siis, kui siin üleval arvuti taga olles tegin akna lahti ja lasksin rulood allapoole, et keegi neist sisse ei lendaks. Ma ei teagi, kas neile ei meeldinud lahtine aken või ruloo, mida tuul liigutas.

MUHEDIK ütles ...

Unustasin:D
Tegelikult tahtsin öelda, et valged lihtõielised pojengid on lausa jumalikud

Hiline ütles ...

Esimesed õied ja hämmastas mitte õis ise, vaid lõhn - mõlemal midagi hoopis pojengilõhnadest erinev.
Kuna veel noorukesed, lõikasin õied vaasi, koos ühes toas võib öelda, et jube lõhn, aga eraldi... mmmm, eriti see kerge suvine peen aroom, teisel jälle ambra ja lambaläätse (curri) ja vanade kaamelivilla vaipade raske lõhn, seda sissehingates tuleb tõesti lootose pilt silme ette, kuigi selle lõna pole kübetki (mul on veel kübe egiptusest saadud lootose parfüümõli):)

Köögikata ütles ...

Nii nunnud pääsud. :o) Pojengid on muidugi ka kenad, aga rohkem ma fännan ikka linnukesi. :oD