neljapäev, 25. märts 2010

Tasa sõuad...

... ja kuhugile ei jõua.

Mirjam kusagil kekkas, et ta kiire kuduja - teate, ta valetas.

Vot neidsamu ligi meetr pikki sääriseid
koob juba jaanuarist alates! Ja millal valmis saavad...???
Mina igatahes jõudsin vahepeal sama ajaga valmis heegeldada 1.10x1.70 pleedi, kududa 1.40x1.95 selle triibulise kassiküljealuse, peaaegu on valmis (nööbid veel teha) pikk triibuline kampsik, tuunida salvrättidega raamatu, samas tehnikas 5 kella ja kududa ühe suvepluusi seljatüki, mis tahab küll harutamist, sest leidsin lõngavarudest ühe kerakese vahvat lõnga, mida võiks sissekududa.
Kuramus küll, miks on leiutatud 5 varrast ja 2 jalga! Kahe vardaga saad kaks varrukat kududa üheaegselt, aga proovi sa 5 vardaga kududa üheaegselt 2 sokki või kinnast ja minu jaoks pole miskit raskemat kui kududa üks asi valmis ja siis teine täpselt samasugune :(

Aga magamistoa akna all tulid tulbid ilma uudistama.

9 kommentaari:

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Sul on seal küll nagu kuskil Lätis-lõunamaal. Meil aed puha jääs, pole mingeid tulpe

elfriide tramm ütles ...

huvitav, kellel need meetrised jalad on...

elfriide tramm ütles ...

või tegelt, on vist ikka ka, ei maksa ikka ennast igale poole mõõdupuuks sättida :D

Hiline ütles ...

Need säärised balletipiigale, kootud natuke kitsamad, soonikus siidi-meriino stretshlõngast, et ilusti paigal püsiksid.

Kati Karu ütles ...

põhimõtteliselt on võimalik isegi kududa 2 säärist korraga, tuleb lihtsalt need 5 varrast asendada ringvarrastega. aga üldiselt tean mida tunned, ise eelistaks ka pipi-stiilis sokke kududa, aga tee sa teistele selgeks, et nii on lahe.

Hiline ütles ...

Selleks otstarbeks õmblusega säärised ei kõlba, peab kindlasti toruna kuduma. Olen kudunud küll 5 vardaga 2 säärist korraga, ühevärvilised soonikud, (topeltarv silmi vardale, ühe lõngaga paaritud silmad, teise lõngaga paarissilmad, peab ainult jälgima, et lõngad omavahel ei jääks risti, muidu ei saa ühte teisest eraldada), aga mul seda stretshlõnga natuke napilt ja sunnitud valget vahele kuduma ja kokku 4-st kerast kasutuses olev lõng võib nn, "automaatpiloodil" kudumise aegu üksteisega ristseosesse jääda - saab 2 säärise asemel topeltsäärise :)))

MUHEDIK ütles ...

No kus Sa saadki aega kududa kui vahepeal neid liu-ja muid peeneid harjutusi teed:D

Hiline ütles ...

No ma pean ju natuke õues ka olema, muidu unustan kõndimise sootuks. Pealegi, vaatamata, et mind sugugi ei huvita, mis aias toimub, aga suur uudishimu, mis seal lumevaiba all ikkagi toimub? Olen siis mina süüdi, et pool krunti järsu kaldega ja lumi bernaga tegid petekat :)))

Köögikata ütles ...

Hehee, on ikka valevorst, see Mirjam! ;o)
Aga säärised on ilmatu ägedad.