teisipäev, 2. november 2010

Peaaegu tõsilugu

Hommikul leidsin külmkapist suure tüki sinki mida millegipärast juba mitu päeva pole keegi söönud. Otsustasin vahelduseks teha lihtsa salati, teate küll seda ananassi-singisalatit.
Õngitsesin konservpurgist ananassilõigud välja, aga mida teha mahlaga? Juua ma seda ei taha ja ära visata ka ei raatsi. Hea kraam ikkagi ja masu aeg ka.
Tean üht keeksiretsepti, tainas tehakse kas apelsini- või ananassimahlaga. Mikserdasingi keeksitaina valmis, aga sellesse tuli panna ainult munakollased. Ei viska ju munavalgeid minema, külmikusse pole ka mõtet panna, nagunii unustan ja tuleb siis minema visata.
Ega pikalt polnud vajagi mõelda - beseed söövad meil kõik. Lõin munad vahtu ja riivisin maitseks ka sidrunilt koore. Mmmm, aga egas kooreta sidrunit enam kappi pane, varsti kuivab krimpsu nagu punanaha skalp.
Noh, sidruniga lihtne - saab hea kastme salatile teha. Kaste tehtud, aga sel aastal kasvasid suured sibulad ja salatikastmesse terve sibu oleks liig, mis liig - pool jäi järgi, aga seda just paras ports spagetikastme tegemiseks, muud nagu kohe pähe ei turgatanud, kuhu veel sibul kõlbaks.
Kastme tegemisest jäi pool purki head tomatipastat järgi, külmikus see ei säiliks, ma ostan alati pastat ilma konservantideta, rikneb kiiresti, kahju hukka lasta.
Otsustasin keeta borši. Mhjah, kapsapea pabulakesti ei olnud, ja ega head borši ju kapsata ei tee.
Tuli linna šoppama sõita.
Ostsin siis kapsast, porgandit, heeringat, viinereid, pähklitega suure šokolaadi (soodukas), paki "koerapamperseid" (majapidamispaber), pesupulbrit, paki soola, laualina (soodukas), sussid (ka soodukas) suure pakendi kempsupaberit (ülisoodukas), noh, teise paki ka, nii igaks juhuks, 2 pakki kakaopulbrit (hind pidi kallimaks minema) ja pisikese pudeli rummi (pole ammu rummikooki küpsetanud).
Kui mees selle kõik autosse tassis, turgatas pähe, et äkki kassile need viinerid ei maitse. Läksin poodi tagasi. Seda, mida kassid sööksid, ostma. Vedas, müüdi kassi lemmikut - koorekastmes, võtsin kohe 10 pakki, kassa juurde laveerides rabasin ka purgi Saku originaali, poodi sõidutamise eest. Juba linnapiiril tuli meelde, et sink sai otsa. Sõitsime tagasi. Ostsin purgi ananasse, sidruni... selles poes oli ka soodukaga kaupa.
Hea, et mees abiks ja rasked kotid autosse tassis.

Keetsin siis borši valmis, märkamata, kas midagi jäi järgi või ei. Kõht täis, vajusin väsinult diivanile ja lülitasin teleka käima.
Lollakas! Miks, põrgu päralt, ma seda mahla minema ei visanud!

Homme hakkan rummikooki küpsetama.
Huvitav, mida annaks veel rummiga teha, rummikoogile läheb vaevalt pool pudelikesest?
Pean kokkaraamatutest uurima.

8 kommentaari:

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

See säästmine on raske töö ja kulukas kah.
Aga teisest küljest: linnas shoppamine on ka tore tegevus
:D

MUHEDIK ütles ...

Jah, kui kõik need tudishid, rallid, möllud, ööd ja muud sihandsed asjad ära pidada, oleks vist kohe aastaks rahakott tühi ja ei mingit peavalu:)
Mis Sa selle rummi pärast põed, kõlbab ju niisamagi, naturaalselt:D Ja hapuks ka ei lähe.

Mhhh, linnas shoppamine on JUBE tegevus

Ise Hakanud Lillekasvataja ütles ...

Rummi sobib kohvi sisse panna, eriti kui varsti lumelykkamiseks leheb

Eve Piibeleht ütles ...

Rummi kohta ei tea, aga konjak on küll õnnestunud kodus halvaks lasta...päris piinlik, kui sünnipäeva lõpus pudeli kapist välja võtsin ja selles sogase äädikahaisuse vedeliku avastasin

Hiline ütles ...

:DDD Linnas šoppamine on jube jah :)
Pol´nd probleemi, kuhu rumm panna - tegin lihtsalt suures shjus ja topeltkoguse.
Aga oma kokanduse retseptikogu sirvides leidsin ajalehe väljalõike, milles kahe teeninduskooli kutseõpetaja retseptid kirjas, väga hea retsepti soolasest pashast millesse Thela liisund konjak sobiks suurepäraselt:
125 g võid
350 g kohupiima
50 g pärmi
50 g piima
1/3 riivitud sidruni koort
1/3 sl sidrunimahla
173 küüslauguküünt
1 kimp peterselli
1 kimp tilli
1/2 kimpu murulauku
muidugi ka suhkurt, soola ja purustatud pipart
ja soovitan juurde lisada kõik, mis mis külmikust leides piinlikust tekitab.
Uskuge mind - te viskate selle segu ilma vähegi piinlikust tundmata suure rõõmuga minema :)

Köögikata ütles ...

uimaivõi :oDDDD
tänud suure hulga naeruteraapia eest!

Tsiil ütles ...

mulle see kokkamise-shoppamise postitus meeldis, nii äge rida ja mõelda vaid, mis ühest siirupist küll alguse saab! Ma oleks hea meelega seda kõike proovinud.

Ananassi komptt on ülihea puuvilja salati sisse, kuhu võib ohtralt ka kapast surada, annab maitse külge ja puha :)

mina varusin ka ilmselt sealtsamast ketist, aga poiss pani kõik nahka, viimse lonksuni :)

elfriide tramm ütles ...

trumm itsitab juba mitu minutit :)))