Õli 400 ml, tomat 3,5 kg, porgand 1,5 kg, sibul 350-400 g, riisi 300-350 (olen kasutanud pikateralist või tumedat riisi) g. 1-2 paprikat, maitsejuurikaid kuni 50g. 200g suhkurt, 100 g 9% äädikat (ise ei ole pannud, olen selle asendanud mingi hapu ketšupiga kusagil 200 g) soola maitse järgi. Saab kusagil 12-14 pooleliitrilist purki, olenevalt kui paisuv riis on.
Kui ei viitsi tomateid koorida, siis ajada läbi hakklihamasina või peenestada köögikombainis (ise peenestan ja riivin kõik sellega)
Kuumutada hakitud sibul klaasjaks, lisada jämedalt riivitud porgand ja kuumutada u 10 min.
Lisada tomat, peenestatud paprika ja maitsejuurikad (seller,petersell), sool, suhkur ja äädikas, kuumutada veel 10 min ja lisada pestud riis, ning kuumutada kuni riis pehme (u 20 min) kuumalt purki ja kaanetada.
Söömiseks pea valmis roog - kuumutan pannil kas väikeseks kuubikuteks (ribadeks) lõigatud kanarinnaku või hakkliha, lisan selle konserveeritud asjanduse (nimetan seda risottoks :D) ja raputan peale kas musta pipart või kajennpipart maitse järgi ja kuumutan söögisoojaks.
свежие помидоры 3,2 кг, морковь 1,4 кг, коренья петрушки и сельдерея по 25 г, пастернак 60 г, репчатый лук 370 г, рис 270 г, растительное масло 400 г, томатный соус 2 л.
Источник - сайт консервирование, заготовки на зиму: http://conservirovanie.ru/wps/archives/346
Источник - сайт консервирование, заготовки на зиму: http://conservirovanie.ru/wps/archives/346
свежие помидоры 3,2 кг, морковь 1,4 кг, коренья петрушки и сельдерея по 25 г, пастернак 60 г, репчатый лук 370 г, рис 270 г, растительное масло 400 г, томатный соус 2 л.
Источник - сайт консервирование, заготовки на зиму: http://conservirovanie.ru/wps/archives/346
Источник - сайт консервирование, заготовки на зиму: http://conservirovanie.ru/wps/archives/346
свежие помидоры 3,2 кг, морковь 1,4 кг, коренья петрушки и сельдерея по 25 г, пастернак 60 г, репчатый лук 370 г, рис 270 г, растительное масло 400 г, томатный соус 2 л.
Источник - сайт консервирование, заготовки на зиму: http://conservirovanie.ru/wps/archives/346
Источник - сайт консервирование, заготовки на зиму: http://conservirovanie.ru/wps/archives/346
12 kommentaari:
Maurus küsib, et ega seda külmkapis säilitada pole vaja? Kas talvel külm sahver ajab asja ära? Aga igatahes - aitäh retsepti eest, jälle midagi uut ja huvitavat!
Kui seal pime ja jahe, siis säilib samuti nagu ka teised hoidised vägagi hästi.
Aitäh mõnusa retsepti eest:).
Kas porgandit saab millegagi asendada või välja jätta (ma jälestan porgandit...)
Leidsin nami-namist retsepti ilma porgandita
http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=1604
aga arvan, et võib ka minu (õigemini ukraina retseptiraamatust sdaadud)retseptist välja jätta
Ah nii. Aitüma. st alustan katsetamistega.
Aitäh põneva retsepti eest!
Huvitav retsept jah - aga õnneks mul selleks aastaks tomatitega ühelpool :) Aga järgmine aasta proovin kindlasti.
Thela, ma arvan, et kui sa porgandit ei pane, ei juhtu mitte midagi. Kuigi jah, toidu sees ei ole porgandit tunda (veidi näha on). Minul sarnane hoidis purgis rohkema paprikaga ning lisaks veel aedoaga.
häbelikult... oih, vabandust, mitte aedoaga vaid põõsasoaga
Aedoad ju mõlemad, ka lattuba on Phaseolus vulgaris - harilik aeduba.
Põlduba - Vicia faba on aga hiireherne perekonnast (Vicia)
Väga põnev retsept.
Postita kommentaar