kolmapäev, 13. juuni 2012

Mitte just see...


... keda lootsin, et vast jäi eelmise aasta vintsutustele vaatamata ellu, aga eks jõekupu üle ka hea meel, sest ega talle ei meeldi täitsa põhjas kasvada, aga kõrgemal pole sellele suurele laiutajale lihtsalt ruumi.

Muhedikult üle-eelmisel suvel saadud pojeng  P.lactiflora, kes on toodud Vladivostoki lähedalt metsaalalt.Väga ilus õrnroosa.

Deialt saadud pargiroos sai sel kevadel väikese harvenduslõikuse ja nüüd nii suured õied, et pidin puhmale panema lilletoed, et õites oksi vastu maad ei vajutaks.


Vesiroosid juba nädala jagu tagasi alustasid õitsemist, valge on Deialt saadud, roosa Perry´s Super Rose.

See roosa ka Deialt saadud. Pilt tiba kehva, suumisin kaugelt, ei tahtnud hostapuhmaste vahele kividele laveerima ronida.
Aga kui vesiroosid madalas vees elavad ka karmi talve üle, siis paistab, et sügavamal  kui kirjad lubavad, nad ei taha hästi kasvada. Pole veel saanud neid, keda berna varakevadel tiigist välja ronides sügavamale astmele kukutas, tagasi oma kohtadele panna, on küll ka mõned lehed veepinnale kasvatanud, aga... tuleb ikka tiigist osa vett välja lasta ja nad oma kohtadele tagasi õngitseda, kuigi vesi veel praegugi ikka täitsa külm.


Ja kui ma paar päeva tagasi kurtsin, et osa siberlasi vist sel aastal ei õitsegi, siis tänaseks kõigil õiennupud näha.
Alumisel pildil, 1,5 m kõrgune puhmas, looduslik siberlane, kes juba mitu nädalat näitab oma sadu õisi, see kasvukoht talle eriti meelepärane ja hästi on mõjunud ka eelmisel talvel puhmas talvitunud hiired, kes närisid ära pea 2/3 lille keskohast kuni juurteni.

2 kommentaari:

elfriide tramm ütles ...

jeeeerum, kuskohas te elate, et pojengid ja vesiroosid juba õitsevad?!??!

aga kas seda allakukkunud vesiroosi liblikavõrgu v kahva abil ei saa kätte? mul ükskord õnnestus.

MUHEDIK ütles ...

Me peame ka tiiki ronima, mulle tundub samuti, et osa vesiroose tahaks hoopis madalamat vett kui neil neis kirjades oli. Vähemalt noorena tuleb neid ilmselt kõrgemal kasvatada. Mul ei õitse veel mitte ükski.

See pojeng on P.lactiflora, ta on looduses väga varieeruv, vahel arvatakse, et nad ka seal ristuvad omavahel. See on toodud Vladivostoki lähedalt metsaalalt.