esmaspäev, 18. juuni 2012

Uued tiigiasukad

Nüüd siis olemasolevatele, kes teab mis tõugu kohalikele kaladele, keda pisikese parve jagu (eelmise aasta maimud, keda ahven ei pistnud nahka), ühele ahvenale ja tähnikvesilikule (neid vist isegi mitu tiiki tulnud), igasugu satikesi ja mutukesi ei tule arvesse, ka tiba eksootilisemaid asukaid tiiki elama toodud. Mehele ka miskit aias imetlemiseks :)
Hõbedased on valgeamuurid  Ctenopharyngodon idella ja punased kuldkalad Carassius auratus auratus




Laadalt tõi noorperenaine ka sellise sildi. Tegelikult oleks õigem, et kuri kass ja koera ei või ka usaldada :)

7 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Neid tiigikalu imetlesin ma ka Vastseliina laadal, aga jäid ostmata, ma ei olnud kindel, kas nad ikka 5 tundi kojusõitu kilekotis vastu peavad. Selliseks ostuks peaks paremini valmistuma, mingi tünni või ämbri kaasa võtma.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Nii põnevad kalad. Kahju, et mu tiik nii madal on.
Praete nad sügisel ära?

mustkaaren ütles ...

Ma m6tlen ka tiigikalakestele, neid saab talvel ju akvaariumisse kolida (kui pole klaaskast, siis muu sobiv anum, kui kyte, filter ja 6hutus sisse panna) olen neid imetlenud loomapoes. (Tiigiks ja vesiroosibasseiniks on mul 80-liitrine plastist m8rdivann, tagasihoidlik ja meeldiv disain ning tugev materjal)
Pikema reisi tarbeks sobib kalakesed panna 5- v 10-l joogiveepudelisse - kerge paigutada nii kala suure suuga pudelisse, kui pudelit autop6randale teiste asjade vahele. Keegi tuttav n2itas kunagi
j6ekalu sellises pudelis ujumas.
Silt on muhe:)

Hiline ütles ...

Kilekotis oleksid nad ka kenasti koju saanud, peamine oht, et palavaga vesi üle ei kuumene, aga konditsioneeriga autos seda ohtu pole ja vajadusel võib mõnes kraavis või jões kotivett natuke jahutada. Hapnikku jätkub ka neile pikemaks ajaks (kotti lastakse hapnikku).
Valgeamuuridega peab natuke ettevaatlikum olema - nad nimelt suured õgardid ja kui neile lisatoitu (muruhaket) ei anna, siis pistavad kõik veetaimed nahka, vesiroose küll ei söö, aga kes teab kui kõht väga tühi (saksa foorumite info). Kuldkalad hulga tagasihoidlikuma isuga ja koid ka. Sul, Thela, paraja sügavusega tiik, arvan, et koid talvituvad selles küll, kuldkalad kohe kindlasti, mul juba 2 hõbekokre talvitunud ja need ka meie tingimustes kasvanud.

MUHEDIK ütles ...

Kalad on toredad elukad, aga ma vist sel aastal neid ei igatse.

Meil on väraval silt "Tere" ja selle all paksuke mõnulev karunägu. Sageli helistatakse mulle värava tagant, et nad on nüüd siin. Kui palun külalistel edasi tulla, siis öeldakse, et aga kuri koer ju :DDD

Kimalane ütles ...

Kalakasvataja, see juba uus eriala. Küll te ikka jõuate kõike teha...imetlen.

Hiline ütles ...

Icc... Kimalasel vist õigus :) Paistab, et varsti juurdekasvu oodata ja Thela võib oma kuldkalad hoopis minult saada :DDD