teisipäev, 23. juuni 2009

Eh, elu nagu hernes... või värske kartul!

Kui arvuti nässus, hakkad uudiseid ajalehtedest lugema. Olen raadiost ja telekst võõrdunud.
Egas muud eriti lugeda näe kui ajalehtede pealkirju, palju just lugeda pole ja pole miskit nõmedamat kui artiklite pealkirjad. Ning kaua võib sedasi looderdada...

... eriti kui aias umbrohi lokkab, nii et lillede imetlemiseks pead ronima kõrgemale - muidu ei paista miskit umbrohu tagant välja
Egas midagi, vihma küll tibas (noh, vahel lausa kallas), aga maapind hakkas umbrohust puhtaks saama. Arvan, et suuremjagu lilli jäi ikka alles, teadaolevalt olen ainult paar sel kevadel tärganud pojengiseemikut välja tõmmanud :(

Sain vahepeal tellida väga mõistliku hinnaga ja ilusad suured Smaragdid nende imepisikeste kribalate asemele. Ilusti koju kätte ka. Elise aiandist. Polegi minust väga kaugel ja vast õnnestub sõita millalgi aiandit "revideerima" . Ma sel kevadel laiendasin tublisti oma lillepeenraid, nihutades häbematult 30-40 sm kiviäärt muru peale. mul sellised mobiilselt laienevad kõrgpeenrad :) ja nii sain oma paarkümmend ruutmeetrit lillepeenart juurde. Vaja küll mitu autokärutäit mulda vedada, aga pikk suvi ju ees, alles ta algas ja lootus pidi surema viimasena.
Peenardesse sai istutatud ka mõned külvatud lilleistikud ja salatitaimed

Kuna aias just suurt teha ei saanud - vahel kallati vihma vist lausa toobritega, tegin ka ühe lillepoti veel juurde. Muidugi maasikatele
Eh, natuke palju tööd ja natuke palju vihmamärga, pidin jääma tubaseks kuniks meespere pralletas pealinnas minia kõrgkooli (järjekordselt) lõpetamise peol ja aia-saia blogijad vurasid kokkutulekule. Vähemalt pealinna said väga-väga soojad kallid kaasa antud, blogijatele jäin võlglaseks.
Hea on küll vaikust nautida, aga saatsin SOS´i Kadrile - help! äkki ta kaasa puhub mu lauaarvutile elu sisse? Noh, läpakas on läpakas, seda on parem kaenla all kanda kui tööd teha. Puhuski!
On ikka häid ja tarku, suur-suur aitäh!!!
Isegi leidsin fotokale hirmürgaegse microdrive, mis töötab! (posu vanu pilte ka veel, kus ka videolõiguke meie haukuvast varesemammast)
Aiale tiir peale ja lilled pilti!

Pühad tulemas, vaja vaadata, kas peale salati-sibula-maasika ka miskit veel aiast võtta annab. Noh, kurke ja tomateid sel aastal veel võtta pole, aga vot 2 potti kartuliga, leidsin küll kasvumajast! Olin nad täitsa unustanud. Keerasin siis potid tagurpidi ja voila! Kaheks "röövliprae" portsuks. Tasub teinekordki aprillis potiga hanemaja aluspanu sisse kasvumajja kartult kasvama panna.
Eh, värske kartul pani kalarooga tahtma, või ja tilliga, mmm...
Šoppama mind kaasa ei võetud ja ega eriti lootnudki, et mees poest kala toob - ega ta seda näe isegi siis kui lettidel ainult kala olekski
Egas midagi, salatikraami vähemalt ei unustatud
Masin juba harjunud saia küpsetama
ja mees tõi suure portsu seda "igipõlist" eestlaste rahvustoitu, hea, et kassikoor meeles püsis
Kala tuleb mul siis "õngitseda" purgist
ja omasoolatud lõhet ka veel terve suur karbitäis
Eks pühitseme siis Võidupäeva, Jaanilaupäeva ja kui ma arvutilaua alt välja jõuan roomata, siis ka Jaanipäeva! :)))

5 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Tubli oled! Ja head tervenemist! Kahju muidugi, et sa tulla ei saanud, aga teine kord kindlasti :)

MUHEDIK ütles ...

Oh, Sa nii usinasti ja meeleolukalt tegutsed, et see haigus on rohkem säärase simuleerimise moodi, aga siis pidi end jube naiselikult tundma, kui veidi viriseda saab:) Jaga kogemusi:D
Meile, kui igal aastal aia laienduseks kuusehekki edasi istutasime, soovitati nad kohe pottidesse istutada. Sina võiksid oma äärekividele rattad alla munsterdada:)
Häid igasuguseid pühi!

Köögikata ütles ...

Issver, kui lahedalt Sa kõik oma tegemised kassipiltidesse oled toppinud. Kui suur Sul see pildikogu peab olema, et niimoodi kohe võtta on? Igatahes marulahe jaanilugemine. Ja see tuli mulle ka jälle meelde, kuidas mul ka kunagi üks kass ahnelt värsket kurki sõi ja, kui keegi lähenema juhtus, urises tigedalt justkui koer.
Kauneid pühi ka minu poolt!
PS. Kuna ma Sulle kogutud kivid juba Muhediku kaasale vapustava sõnajala eest maha parseldasin (sorry!), peame midagi välja mõtlema, et Sina ikka ka saaks. Vast tuled ise randa lebotama, kui tervis juba tiba parem?

Kadri ütles ...

Said ikka aruande tehtud? Ma juba ehmatasin toosama õhtu, et E- kiri ei läinud Sulle postkasti, tuli tagasi. Meenus, et mobiil Sul väljamaal. Ei saanud helistada ka (üks telefon, millelt helistasid, näitas, et varjatud number). Aga, kui Sa järgminegi päev ei helistanud ja uuesti appi ei hüüdnud, siis rahunesin maha, et ju raal ikka eluvaimu sisse sai :)
Ja häbiga pean mainima, et antud hetkel meenus, et Su kaasa number peaks mul veel telefonis olema :) Oleks saanud helistada küll. JuheMull, ma ütlen.
Aga hääd paranemist! :D

Hiline ütles ...

:))) Töötab, töötab - egas ma muidu läpakaga nii pikka juttu blogisse poleks näinud kirjutada ja oma kassipildivarusid kasutada saanud :)
Aga meilida võid: hiliseaed@gmail.com
Ma ei armasta just eriti telefoniga lobiseda, mul see lauatelefon veel analoog, see ei näitagi numbrit. Aga aruanne... tasapisi, peaasi, et õigeks ajaks :)))
Aga mul poleks seda kuramuse "haigust" olnudki kui oleksin näinud, et sain putukahammustuse vastu ikkagi claritini (ma ei talu seda), kuigi küsisin teist rohtu ja seletasin, et claritin ei leevenda mul allergiat, vaid tekitab ise allergilisi nähtusi :(((