neljapäev, 29. juuli 2010

Lõpuks ometi midagigi

Enne kuut ajas mind vihmasabin üles.
Hurrraaaa! Kraadiklaas näitas 22,7 ja selgest taevast sabistas parajalt tihkelt sooja vett!
Sellist dušisooja ja ma nautisin seda vihma kuni mu ööhilbuke läbimärjaks sai ja taevas vikerkaart nägin. Lippasin kahetsusega majja, aga vikerkaart vaja ju ka pilti võtta.
Suur rõõm näha väikest loigukest ja märga hoovi
mis sest, et hoov eilse tuule kokkupuhutud sodi paksult täis , mida vihmavesi oli siiski tublisti vähemaks uhanud

ja selges taevas säras pilditegemise ajal küll ainult vikerkaatejupike, aga ikkagi...
Kohusetundlikult müristati veel ka paar korda ja siis hakkasid tekkima pilved, mis ajasid vikerkaare taevast minema
ning minu meelehärmiks sadu lõppes.

Kella kaheksa ajal ikka veel paksult pilves, temperatuur 21,0 aga teekivid kuivanud nagu poleks mitu kuud vett näinudki, aga ma nägin, et midagi ikka sadas, palju ja natuke, tõestuseks läbimärg hilbuke ja vihmavarjult nirisev vesi tegi mu hommikumantli serva ka täitsa läbimärjaks, üks loigukegi veel praegugi väravateel.

Tuleb välja, et vihma ei sajagi pilvedest vaid vikerkaarest :)))

8 kommentaari:

deia ütles ...

Meil ka mõnusalt pilves ja temperatuuri vist ca 23. Täpselt ei tea, sest kraadiklaas läks kevadel katki. Täielik tuulevaikus. Aga tundub, et tuleb kaevamise ilm - labidas hakkabki juba rooste minema :D. Vihma ma ei igatse, sest meie oleme seda saanud siin küllaga - rõõmuga lükkan vihmapilved sinna teiepoole :)

MUHEDIK ütles ...

Eile õhtul hakkas meil t äkki ja kiiresti langema. Kui olin just magama jäämas, kuulsin läbi une kärgatust ja suurt kohinat. Ajasin end üles, et enamus aknaid kinni panna ja uinusingi suure saju saatel. Äikest polnud. Ärkasin kella 7 paiku, enam ei sadanud, aga aknad olid veel märjad ja puud-põõsad tilkusid. Ei teagi, kas sadas terve öö või oli see hootine sadu. Aga normaalselt jahedam on küll, ma lausa naudin seda elluärkamist ja võimalust õues olla:), praegu 22C

Tsiil ütles ...

Vikerkaarest just vihm tulebki :DD
Mina viivitasin eile õhtul varju alla minemisega, aga seda polnudki vaja, napiks jäi.

MUHEDIK ütles ...

Suurimad tänud Sulle. Sain saadetise kätte ja tahtsin küll väga viisakas olla ja ka kohe tänada, aga see mõnetunnine tormituul, äike ja rahe lõid kogu maakonnas elektrivärginduse nii segi, et igasugune ühendus maailmaga oli siiani katkenud.

Hiline ütles ...

Võta heaks!
Aga vot ei mäleta, kas said luigelillele lisaks ka jõgitakja (luigelillel kitsamad lehed, takjal laiemad, mõlemal lehed alt kolmnurksed)? Kahjuks kaiselit ei andnud sellest mättast praegu võtta, üleeilse suure tuulega ei tahtnud jõele minna, aga harilikku vesikuuske tahaks väga saada ja kui Sa jõgitakjat ei saanud, tooks seda ka. Mul küll mätas neid kolmnurksete lehtedega pisikesi seemikuid paksult täis, aga nad veel nii tillukesed, et võta kinni, kas kasvab paarkümmend jõigitakjat või luigelille - ma sihule äpune botaanik, et kui õit ei näe, siis ei tee isegi küüslaugul ja orasheinal vahet (ma rohisin orasheina pähe pea kõik tärganud küüslaugud välja) :DDDDD

MUHEDIK ütles ...

Vesikuusk on juba valmis pandud, egas tühja pange saa tagasi tuua. Äkki me lipsame sekundiks läbi kui põhjamaale reisima hakkame:) Aga selle karikaga on veidi nadim, talvitus pahasti ja alles vaid üks eksemplar:(. Ma uurin, milline on seis Trummi juures.

Hiline ütles ...

Ma ei tea, kas hakkad selle ühe pärast seda ringi sisse sõitma, tee osaliselt värskelt pinnatud (lubatakse veel pikemalt kildu panna) ja põjapoole sõidul otsesõitu ka ei ole, sild remondis. Lisaks kui ülejärgmisel nädalavahetusel, siis võid jääda nii kahe- kui neljajalgsete seküüritite piiramisrõngasse :)))
Ka minul oli algselt sel ajal plaanis need veetaimed siis läbipõigates viia, aga me sõidame ju teine teise eesti otsa :)
Aga mul mingil ajal Tartusse asja, ehk siis, tahan Su uusi peenraid näha :DDD

elfriide tramm ütles ...

hiline, kuidas teite kandis torm üle elatud sai?