kolmapäev, 30. märts 2011

Rohenäpule toakurkidest

Kuna mul internetilehitsejal paroolisalvestused keelatud, ei ole mul võimalik kommentaare kirjutada, kus tuleb valida "Select profile" (ei anna kohapeal ka end sisse regada nagu teistel).

Panen siis siia toakurgi (ja üldse kurgi-) kasvatusest hea õpetuse seemnemaailma lugemissaalist Lisaks võin soovitada kurki Zozulja mis ei vaja eriti tolmeldamist. Tolmeldamist ei vaja ka toaskasvatamiseks sobivad hübriidsordid: Stella, TSHA-442 (need siis sordid, mida olen ise kasvatanud, viimased neist meeldivad mulle Zozuljast (esimesed emasõied võivad kuivada) isegi rohkem , aga ammu pole seemet saanud).
Arvan, et seemnepoodides saadaval ka mujal (kui venes) aretatud häid toas kasvatamiseks sobivaid sorte.
Teiste sortidega, mis pole iseviljuvad (partenokarpne), hästi varajased ja ei ole märkega "toas kasvatamiseks" , ei maksaks hakata jamama, pead kas ise mesilaseks olema või tahavad lisavalgust või saagi algus kasvumajas olevatega pea üheaegne.

3 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

´Amazonka` on ka väga hea, õhukese koorega, maitsev, isetolmleja, poolpikk. Nüüd turustatavat teise nimega, mingise läänelikumaga, aga täpsele ei tea.

Hiline ütles ...

Ma seda Amazonkat ei tea, uurisin natuke, küllaltki uus sort (reg. 2002.a.) ja nagu sordikirjelduses kirjas:
http://sorta.h12.ru/c-cucumber-a.html

http://ovoport.ru/ovosh/ogurez/sort1.htm
Peaks saama ka toas kasvatada (3. valgusetsoon sobib talviseks kasvatuseks), kuigi kusagilt ei lugenud taime kasvusuurust.
Aga huvi tekkis, aitäh! Peaks ka korra proovima potti kasvama panna kui seemet saaks (ja rohkem aknalaudu) :DDD

Helve ütles ...

aitäh, Hiline, asjaliku õpetuse eest.
seda ma kahtlustasin ise ka, et pean mesimummu mängima kui juhtubki ime, et nad mul kasvama hakkavad.

no panin tõepooolest lihtsalt nalja pärast kurgiseemned potti. kuid nüüd samamoodi, püüan otsida toas kasvatamiseks sobiva sordi seemneid.
aitäh veelkord!
Muhedikule ikka ka! :)