pühapäev, 20. märts 2011

Üks tekike tehtud

Mõõtmed 150x200, lõnga kulus natuke vähem kui 1800 g ja lapikesi 140 tk, ajakulu ei oska öelda, vahepeal tegin ka teise teki lapikesi. Nüüd veel masinaga läbipesta, sest olgu need käed kui puhtakspestud tahes, on lõngu ja lapikesi kümneid ja kümneid tunde näppude vahel näperdatud.

9 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Tõeliselt kaunis! Küll see õnnelik inimene võib end selle all hästi tunda:)

Eve Piibeleht ütles ...

Imeilus, mulle nii meeldivad need värvid.

Nodsu ütles ...

Tõeliselt imeline ja väga-väga armas! Täitsa pahviks lõi... kaunid värvid, särav ja kerge (heegeldatud asjad mõjuvad minu meelest just raskemalt kui kootud, kuid siin jätab väga kerge mulje). Aukartust äratav on sellise töö puhul see lõngaotste peitmine, mis nõuab ikka väga head püsivust, või siis ei oska mina neid mingi lihtsa nipiga peita. Tekkis küsimus, et miks masinaga pesta, kas käsitsi pehmem ei jää? Mina masinaga ei julgeks...

Hiline ütles ...

Masinaga lihtsam, paned pesukotti, õrnpesu ja peamine -tsentrifuugitab, sest ma ei pressi lapikesi ega valmistekke (vahel harva ainult äärepitse), vaid laotan ja tõmban vormi laotatud niiskelt ning kuivatan fööniga (u 100-120 kraadi). Nii säilib lõnga kohevus aga ka lõnga püsivus mustrisse (ma ei tea, kas sai arusaadavalt).
Lõngajupid tõmban enamuses juba töökäigus peitu, peale pesu (see toob kehvalt peidetud kõik nähtavale)ja kuivamist siis peidan ka need väljatulnud, eks mõnemilline jupike jääb vahel välja, aga need ei muuda üldmulje kvaliteeti.

Aga kuna meil vist keegi ei julge oma arvamust öelda või pildi kvaliteet vilets, aga keegi pole maininud kõikse suuremat viga - see tumeroheline ei ole sobiv, aga enda õigustuseks, et rohelisi lõngu tehakse väga väikese valikuga ja sobivat tooni peaaegu kunagi ei saa, kuid minu kapsaaed kindlasti see apsakas, et kuigi proovilappidel (enda väljamõeldud muster) eriti ei häirinud, aga valmistööl küll, oleksin pidanud neeed lillelehed tegema teisiti kui praegu. Kui arvestada minu suurt kogemust ja sõbrannade pigutusi mulle värviõpetauset sisendada, on see väga suur apsakas, aga lohutan ennast, et hea, et sedagi rohelist õnnestus saada :DDD See jutt siis selleks, et kui keegi tahab sama mustriga teha, saab seda viga vältida.

MUHEDIK ütles ...

Vaata kust otsast tahad, pildi järgi ei saa küll öelda, et see roheline sellesse tekki ei sobiks või ei haakuks teiste värvidega.

Tsiil ütles ...

Minu meelest on ka väga ilus, valge lööb teised värvid ka särama. Roosa oli armas. Ilus tekk.

elfriide tramm ütles ...

minule igatahes väga meeldib! ja isegi kui see roheline on ehk tiba liiga tume... ei saa kindlasti öelda, et ta ei sobi. heledad toonid tasakaalustavad ka selle värvuse ilusti ära.

ma tean küll, et minu ainuke kriteerium värvi- ja stiiliteaduse suhtes on see, kas mulle meeldib v ei... aga mul on TEGELIKULT ka hea maitse :D :D :D , nii et kõik väited mittesobivusest ei ole
õiged :).

Köögikata ütles ...

Imearmas tekk! Aga kui nüüd täiesti ausalt öelda, siis mul vilksas peast läbi mõte, et need lehed seal õite ümber (ehk siis roheline värv) võiks kuidagi tagasihoidlikumad olla. Ei osanud oma mõtet lõpuni mõeldagi, aga ilmselt jah, tibake heledam roheline jätaks juba supertäiusliku mulje.

Hiline ütles ...

Köögikata tabas asja ära - parem oleks jah, et see osa rohelisest, mis jääb valge alla oleks olemata ja need rohelise lehe kolmikud teisest kohast tehtud. Asi ka selles, et see roheline on siidjalt läikiva pinnaga ja erinevalt teistest lõngadest peegeldab valgust erinevalt,olles säravast leherohelisest mustja tumeroheliseni, natuke hämaramas valguses ta lihtsalt "sööb" välja tumesinise ja -lilla. See ka pilves ilmaga ilma välklambita tehtud pildil eriti ilusti näha.