laupäev, 30. aprill 2011

Paluks sooja ja vihma

Õues on vastikult külm, brrr... no mitte ei taha miskit aias teha. Hulga hubasem õueilu-elu aknast jälgida :)

Aga olemasolevale tiigile ei sobi enam mingit veekogu juurde pookida, sellel augul natu proosalisem otstarve - jõhvikate kasvukoht.

Tasapisi ja jupiti kivid paika laotud, mullaga täidetud ja taimestatud. Minimalistliku liigivalikuga -mutikahjustustest päästetud (ellu jäid!) siberlased, hostad ja mõned astilbed, noh, ühesõnaga minu lemmikute lemmikud (isegi üks tillipojeng, Muhedikult eelmisel aastal saadud mugulapahmakast sain 3 korralikku taime). Mehe pihlakad ja mõned madalad okkalised kivide juurde. Võibolla tasapisi ka mõned varakevadised õitsejad, kunagi.

Liiva nüüd hulgim, aga kiva jälle vähe, no ei saa kuidagi tehtud, ehita nagu Tallinna linna :DDD

Kalda "kaunistamisele" lisaks pean ka välja mõtlema, et kuidas seda elektrikilpi maskeerida, et ta seal ühel jalal seistes ei nukrutseks ja vastiku võõrkehana ei tunduks, aga olemas peab ta olema, väga vajalik asi.

3 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Mõlemat oleks vaja, veidi rohkem sooja ja palju rohkem vihma. Ju see eelmise suve lõpp kuivatas maa nii ära, et kogu lumi vajus kuskile põhjatusse kohta:)

Nii,et siis ikkagi sooaed. Kas Sul jõhvikataimed olemas? Meil on üks suureviljaline nimetu sort. Kõik, kelle olen hiljem juurde ostnud, pole kuskile kõlvanud, jagada võiksin vaid paar taime, see meie peenrake ju suht pisike.

A sellele postile ehita mingi ilus kivikapp või figuur ümber, sinna kivide hulka oskad Sa teda komponeerida ju küll. Algul mõtlesin mõne kitsavõralise okkalise puu peale, aga ega nad seal kaabli otsas väga kasvada ei taha.

Hiline ütles ...

Mul küll juhanist suureviljalisi mõned tulemas, aga ahnusest sai auk suurem :D ega ära ei ütleks kui anda on. Taha tuleb teine turbaala, traatvõrgule ja ka kilega, mul kündsid mutid kõik (peale raketes kasvavad) mustikad songermaasse.

Tsiil ütles ...

Väga uhked ehitised:)
Põnev ka, kuis see lõplikult välja nägema hakkab.

Vihma oleks tõepoolest vaja, ei taha aias songida ka, külm ja maa on kõva, naat saab muidugi läbi ja võililled kohati ka.