reede, 16. mai 2008

Prillidega, aga nohune ja tige

Vaatamata oma nohusele ninale rõõmustasin nagu pöörane, et sain oma prillid ka lõpuks kätte - näen nüüd mida ma taldrikult endale suhu topin (ime, et ma endale kahvlit selle aja sees kordagi kõrvataha ei toppinud)
Esimene asi, mida tegema asusin, oli kardin - kaua võib akna ees kile rippuda, ei näe õuegi.
Pool päeva tihket sõlmimist ja teine rida lõnga paigas, tegin endale topeltkohvi ja istusin aknalauale varese toimetusi vaatama. Neil juba nädal tagasi pojad munast koorunud ja veel üpris saledal varesemammal tegemisi palju - tema pesal istumise aegu on ju maja ees hulk maad üles songitud ja uued taimed istutatud.
Tahtsin kangesti näha, kas mu kadakate valik ka varesemammale meeldib ja hakkasin akent avama, no ei ole mul ümbernurga vaatamise silmi, ja lükkasin kogemata oma suure helmekarbi põrandale... aga jumal ei ole kindlasti eestlane, minu 1522 helmest potsatas karbiga põrandale ja ainult 1!!! helmes põrkus karbist välja põrandale!
Läksin tegin veel ehmatuse leevendamiseks ühe topeltkohvi, istusin oma helmekarbi kõrvale põrandale ja hakkasin neid siis helmetrossile ajama ja... üks pudenes pooleks, siis teine... kallasin osa põrandale ja umbes kolmandik helmestest poolikud?!! Kas tõesti 40 sm kõrguselt kukkumine põrutas mu suurte sekeldustega saadud helmed katki? hakkasin siis uurima viimase saadetisega saadetuid, mis veel värvimata. Pealtnäha terved mis terved, aga kui mati pinna märjaks tegin ja vastu valgust vaatasin, oli ilusti mõra näha. 62-st helmest tervelt 27 mõralist, kollased ja beežid aga kõik viimseni terved.
Vot siis sai mul mõõt täis ja lennutasin kogu karbitäie põrandale!!!
Ma olin valmis autole hääled sisse lööma ja sõitma HH rahvale teed põrgusse näitama - vähe sellest, et mu telefoniarved valesti ja vähem saadetute õiendamisest ületavad helmeste hinna, on saadetud ka praakhelmed!
Aga jäi minemata - mu kallis mees, selle asemel, et vaadata korvpalli, kükitas põrandal, korjas kõik terved karpi, sortis poolikud värvide kaupa hunnikusse ja liimis nad ilusti Kleberiga kokku - 217 helmest!!!
Taevake, on ta tõesti nii hea mees või täitsa loll mees?
Enam ma topeltkohvi ei teinud - ronisin oma arvutilaua alla konjakivarude kallale ja siiani mõtlen, kumb siis ikkagi...
Nüüd tahaks hirmsasti pähklitega šokolaadi...
Aga ikka olen täitsa tige - HH on nüüd mulle pool pudelit liimi võlgu!!! Eks homme näeb, kas rahunen maha või läheb sõjaks

6 kommentaari:

toompeale ütles ...

Sul on superhea mees!
ja Sul on kohutavalt visadust ikka peale kõikide nende kõrvaltvaataja jaoks omapäraste, kuid Sinu jaoks ebameeldivate sekelduste veel kardinat edasi teha!
vot see on üks eht eestlane ja tema edasiviiv jonn!
ja huumorimeel missugune!

elfriide tramm ütles ...

tead, mul hakkasid pisarad jooksma, kui ma lugesin, mis su mees tegi...

kõike head teile sinna :)

urri ütles ...

No loomult õela inimesena ütleks et mina seda niisama ei jätaks...

Kadri ütles ...

Mina kui teatud hetkedel Eesti meeste poole ülemineja, soovitan ka mehele üks hea kruusitäis (kuhjaga) konjakit anda :D
Kindlasti uuri, mis HH kostab selle peale, et millist kasutust ja mitme cm-i kõrguselt kukkumist need helmed üldse võiks kannatada. Kui üldse.
Kindel, et ei olnud kirja juures: "Hoida klaasi taga sametpadjal"? :)
See kardin ikka paneb sind proovile, aga ma usun, et kui ta ükskord valmis saab, siis...siis ei usu sa ise ka, millega hakkama oled saanud :D
Pai!

Hiline ütles ...

Ma juba maha rahunenud - ei hakka enam õiendama, aga ega sealt ühtki tellimust ka ei tee. Mu piiga ka kaebab, et kahel korral jäetud lükkimisnõelad saatmata.
Kardin nagunii saba ja sarvedega aiataha läinud, lõpetan ära, saab, mis saab, ega muud ei saagi akna ette panna kui narmaskardina, muidu ei pääse aknaid lahti tegema.

eh, aga vares oli kusagilt ühe vobla pätsanud ja minu aeda sakummiks poetanud :)
A mehel endal suures pudelis veel 4 liitri jagu punast Jaan Jalutajat, las lürbib seda.
Nüüd prillid ees ja teen meremuinasjuttu, konkursile see ei lähe, lihtsalt järjekordne eksperiment.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Hämmastav mees! A vist ikka tulnukas.