esmaspäev, 5. aprill 2010

Lolle ei külvata ega...

See vist kaasasündinud "anne"
Tegelikult, mis asi see lollus on ja millega seda mõõta?

Noh, see et mees uhas vett pumbata, päästmaks kahte pargiroosi ja osa veest juhtis teispool "tiiki" üle kõrgema sillutatud tee kuuseheki alla, seades ohtu 7 pojengi, 3 veel Raadi mõisa aiast ja 4 lihtõielist kaunitari ja veel kümmekond seal kasvavat püsikut. Täna varahommikul ka, näidates hommikulauas uhkusega kui tubli ta olnud - majaesisele annab juba astuda, pumpas viimased loigud üle tee - ikka sinna pojengipeenrasse.

Kuuseheki juures nüüd lumi ka lõplikult sulanud. Jeerum! Mis vaatepilt! Lisaks veele veel paks kiht pärnalt pudenenud sodi ja tuulega sinna kogunenud lehti! Kuni lõunani kaapisin seda sodi teekividele tahenema ja võttes appi pikad plangud, et vedelasse pinnasesse ei upuks, tegime naabrinaisega, kes lahkelt aitas oma poole pealt hekialust kanalit kaevata, et juhtida minu aiast vett tema küllaltki lirtsuvasse aeda. Vahel ikka kasu ka, et nabrinna ainult unistab, kes kõik võiksid ta aias kasvada-õitseda, aga...
Ma isegi ei vihastunud, kuigi rassimist omajagu ja naha võttis päris märjaks, jalad ja käed ka, tegu pole siiski mehe lollusega - tema tegi, mis suutis, et olla kasulik. Muidugi oli tast kasu palju, tegu ju siiski minu lollusega - ärge usaldage iseseisvalt, ilma järelvalveta, aiatöid meestele, kel pole õrna aimugi, kus miski kasvab, kui sel miskli just suuri õisi parasjagu küljes ei ole!!! Iššand, no ei saa ma ka targemaks!

Aga vot minul on, st. teadmine, kes kus kasvab ja kes millist hoolt vajab, pikaajaline praktika veel takkaotsa. Kuid millega seletada asjaolu, et kui nabrinna(teiselt poolt) tuli nõu küsima, et mida tega Yellow Crowniga, se puitunud vartel pungad kõik külmunu, pehmed ja pruunid, lohutad, et pole hullu, korja need kahjustunud pungad, vartel ju elu sees jne, jne, ise aga pool tundi tagasi lõikasin oma YC-l kõik puitunud varred maha!?
Vaevalt, et keegi veel lolluse definitsiooni nõuab, teada puha - see on see, mida Mirjam vahel teeb või vahel tegemata jätab.
Egas midagi, ootame siis veel aasta-paar, millal õitsema hakkab - see siis ühe lolli tembu mõõtühik :)))

Aga eks ta nii ju ole - kes teeb, sel juhtub :)

2 kommentaari:

Köögikata ütles ...

Noh, Sa ju teed ka nii palju kogu aeg, eks siis peabki juhtuma :oD.
Vast kaob see liigvesi ikka ruttu ära.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Teil peaks see vesi ju kolinal kõik jõkke voolama? Mis te tast muidu seal hoiate?!