esmaspäev, 29. detsember 2008

Raam valmis! :)


...ja 5 meetrit päkapiku toodud imelist pehmet ja tihket siidi uuele raamile tõmmatud.

Ideid ja mustrit, pliiiis!
Muidu vist jäängi seda head ja ilusat kangast veel heamal ja ilusamal raamil imetlema :))))

Trühvlite retsept

250 g(suur tahvel) kondiitrišokolaadi (sulatan mikrouunis koos killu (u 2 sl) (kakao-)võiga)
250 g kooritud röstitud mandleid (jahvatada peeneks)
2 munakollast (vahustada 1 sl tuhksuhkru ja konjakiga (rummiga) - seda siis maitse järgi, aga mitte liiga palju, muidu ei jää maitsemiseks)
See siis kõik kokku segada, lasta natuke seista ja vastavalt siis kui magusaid neid tahetakse, tehakse kakaopulbri-tuhksuhkru-mandlijahu segu, milles trühvlid veeretada.
Ah jaa, mul see tuhksuhkur vanillimaitseline (purustatud vanillipulgad suhkruga purgis), kel seda pole, võib lisada vanilliini. Euroopa mandlid on maitsvamad.

On ka teine retsept, maitse peaaegu sama, aga jahmerdamist rohkem :)))
Selles tuleb mandlimass eraldi teha, neist veeretatud kuulikesed kuuma šokolaadi kasta ja kakao-mandlipuru peale sõeluda.

7 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Sa oled väga tubli! Ja raam näeb hea välja. Kas talle jalgu ei tehtagi, niiviisi peab ikka mingit lisalauda kasutama. Põrandal on ka nadi käperdada:)))
Olen täna küll oma logelemisega alles esimese poosi juures, aga mulle näib, et ma pole veel vist silmi päris lahti saanud:))) Ta ei tundu nii pikk, et sinna 5m kangast peale mahuks:) või mahub?

Ideed tulevad peale korralikku puhkust, pean oma soovituse ju kõigepealt ikka ise ära kasutama:))
Meil aknast välja vaadates - paksu lumega talv eilses päikeses sillerdamas, pikad varjud ja veidi härmas raagus lehtpuud - kõige peenem ja müstilisem graafika või tusijoonis

A kuhu jäid trühvlid? Ootasin viimase minutini nii, et silmad tahtsid peast välja hüpata, oma kola koristamisega, äärepealt oleks suguvõsale laua põrandale katnud

Veelkord Sulle suur aitähh!!! Sa ehmatasid mu oma kauni pakiga päris ära.

HEAD VANA-AASTA LÕPPU

Hiline ütles ...

Eh, mul siin läks vahepeal elu natuke kiireks, täna siis esimene logelemise päev, harutasin veel viimaseid kingitusi lahti ja kangesti tahtsin kekutada, sellepärast kruvisingi ruttu raamile kruvid külge ja rullisin selle kekutamist väärt kanga peale :)))
See ongi selline universaalnahaal raam, millest oli varem juttu, et ma õpetan, kuda saab väikese raamiga (selle mõõtmed 1x1 m, aga neid liblikatega ristpulki võib teha siis vastavalt kanga laiusele kas lühemaid või pikemaid) suuri kangaid teha ja raami õpetus tuleb ka kindlasti, imelihtne teha ja üllatuseks sai ka väga tugev ja stabiilne ja peale mahub kasvõi 50 m. Alus tuleb ka, võiks ka lauale toetada, aga siis pole värvipotsikuid kuhu panna. Juba vahepeal mõtlesin, et peaks ju ka reguleeritava kõrgusega triikimislaud sobima aluseks, pean veel natuke mõtlema, asi peaks olema kergelt ja kiirelt kokkupakitav ja mahtuma diivani taha.

Trühvlitest olen juba surmani tüdinenud, aga poiss tõi uue portsu mandleid ja šokolaadi - mul juba kõik värvilised fooliumilehed otsas, karbid otsas ja värvisin just 2 purki, kuhu siis neid kingituseks pakkida.

MUHEDIK ütles ...

:D :D :D :))))))
Ja mina mõtlesin, et tegu on delikatess-seentega, mida Sa kuskil maa sees kasvatad ja siis minmgil erilisel moel valmistad:)))

Ma rohkem säärane lihainimene - täidetud karbonaadid, rullid, praed igatmoodi, rulaadid ja muud värgid. Vahel teen ikka torte ka, aga vist sel aastal enam ei viitsi vähemasti komme küll enam teha.

Kui Sul magusast isu otsa saab, võin üles riputada ühe luksusliku heeringavormi (sedasi iseloomustas teda üks meie külaline) retsepti.

elfriide tramm ütles ...

raam on vinge jah. eriti kaval on see, et saab kanga sinna rulli peale kerida.

aga kuule - kuidas sa selle lumememme sinna nikerdasid? üritasin ma seda sealt kopida ja puha ja no ei saa kätte :)

head vana-aasta lõppu!

Hiline ütles ...

Neid trüflikomme (-seened pole sugugi hea maitsega :)) teen peamiselt sellepärast, et nad pole liigmagusad, ükskõik mis kommid osta, on kõigil ainult üks maitse - jube magusad.
Kalaroogi armastan väga, aga heeringas jäi napsudega pidude perioodi, täna mul miskit kohast teha, mõtlengi, kas olla laisk ja küpsetada fooliumis, või tainas või marinaadiga...

Lumemehe saad, kui vajutad parema hiirenupuga ja Save Image As oma arvutisse ning paned blogisse nagu tavalist pilti.

Hiline ütles ...

A retsept anna ikka, mulle hakkas see lillekasvataja retsepti järgi tehtud küpsisetort meeldima ja Jõuluvana tõi väga head rummi... :)))
Mitu heeringat lasta poest tuua?

MUHEDIK ütles ...

Retsepti panin oma blogisse